Bepalen welke apps toegang hebben tot de locatie van je voertuig

Je kunt bepalen welke apps in je auto locatietoegang hebben.

Ga naar Instellingen om de toegang van apps tot de locatie van je voertuig te wijzigen.

Instructies:

1. Ga naar Instellingen > Privacy> Locatie.
  2. Pas Locatie gebruiken aan om locatietoegang voor algemene apps te bepalen.
  3. Pas Bestuurdersondersteuning aan om locatietoegang voor apps en functies voor bestuurdersondersteuning te bepalen.
    1. Opmerking: De optie Bestuurdersondersteuning is alleen beschikbaar voor voertuigen met Android 12 of hoger.

Algemene apps hebben meestal geen invloed op de rijfuncties. Ze gebruiken locatietoegang voor functies zoals het tonen van lokale weersomstandigheden.

Apps voor bestuurdersondersteuning hebben wel invloed op de rijfuncties. Ze gebruiken locatietoegang voor functies zoals meldingen en snelheidsvisualisatie.