Bruk kampanjekoder for å tilby gratis eller rabatterte e-bøker og lydbøker

Viktig:

• Google Play-partnere kan selge e-bøker og lydbøker i bestemte land/regioner. Funksjonene som er beskrevet her, er ikke tilgjengelige i alle land/regioner.
  • Med forhåndsbestilling kan kunder bestille, men ikke lese, boken før utgivelsesdatoen. På utgivelsesdatoen belastes kundene som har forhåndsbestilt boken din, og dermed får de også tilgang til boken.
  • På grunn av forskriftsmessige krav kan ikke Google tilby forhåndsbestillinger i India. I India gjøres bøker tilgjengelige i Google Play-butikken på salgsdatoen.
  • Før du laster opp filer, må du sørge for at innholdet overholder Googles retningslinjer. Hvis du har tenkt å selge bøkene dine på Google Play, må du lese gjennom retningslinjene for innhold for utgivere av bøker på Google Play.
  • Månedsbaserte salgsrapporter har ikke nødvendigvis detaljer som samsvarer med de månedlige betalingene dine. Gå til Google Play-inntektsrapportene for å finne rapporter som samsvarer med betalingene.

Du kan gi kunder en kampanjekode for en gratis eller rabattert e-bok eller lydbok. Du kan opprette opptil 5000 koder per kampanje og opptil 3 kampanjer med kampanjekoder per måned.

Her er kampanjekoder tilgjengelige

• Kampanjekoder er tilgjengelige i utvalgte land.
  • Kampanjekoder kan tilbys i alle kvalifiserte land der bøkene dine er til salgs, og som har den samme prosentvise inntektsandelen.

Finn ut hvor kampanjekoder er tilgjengelige.

Kom i gang med kampanjekoder

Viktig: For å administrere kampanjer må du ha bokkatalog- eller administratortilgang. Du må ha administratortilgang for å kunne godta vilkårene for bruk. Finn ut mer om kontotyper.
  1. I partnersenteret klikker du på Kampanjer.
  2. Hvis du ser et forgrunnsvindu, godtar du vilkårene for bruk.
Opprett nye kampanjer med kampanjekoder
  1. Klikk på Promoteringer i partnersenteret.
  2. Klikk på Velg promoteringstype.
  3. Velg Promoteringskode.
  4. Skriv inn disse opplysningene:
    • Promoteringsnavn: bare synlig for deg.
    • Startdato: en dato mellom i dag og ett år fremover i tid.
    • Sluttdato: opptil 3 år etter startdatoen. Kampanjen avsluttes kl. 23.59 på sluttdatoen.
    • Rabattype:
      • Kostnadsfritt: Kundene kan løse inn tilbudet for å motta boken uten kostnad.
      • Prosentrabatt (bare for e-bøker): Kundene får en prosentrabatt på bokens listepris. Du kan velge prosentandelen.
      • Fastpris: Kundene kan få boken til en ny fastpris.
    • Bokdetaljer:
      • Identifikator: Legg til ett eller flere ISBN-numre eller én eller flere GGKEY-koder.
        • Hvis du inkluderer flere bøker i en kampanje: Kundene kan bare bruke kampanjen for én bok.
      • Tilgjengelig i disse landene: For å se den nåværende listeprisen for boken i et land, velg landet.
    • Land: Velg ett eller flere land der du vil kjøre kampanjen.
      • Kundene fra de valgte landene kan løse inn denne kampanjekoden.
      • Alle bøkene i kampanjen må være tilgjengelige i alle landene du velger, og som har den samme prosentvise inntektsandelen.
    • Kodetype: Velg kodetypen.
      • Én kode: Den samme koden brukes for alle kundene. Enkeltpersoner kan bare løse inn koden én gang.
        • Oppgi antall bruk per kode.
      • Flere koder: En unik kode genereres automatisk for hver kunde. Enkeltpersoner kan bare løse inn sin egen kode én gang.
        • Oppgi antall koder som skal genereres.
  5. Klikk på Opprett.
Viktig: Du kan sette kampanjer på pause eller gjenoppta dem, men du kan ikke endre detaljene.
Del kampanjekoder

For kampanjer med én kode (den samme koden for alle kundene):

1. I partnersenteret klikker du på Kampanjer.
  2. Øverst klikker du på Kampanjekoder-fanen.
  3. Velg kampanjen du vil dele. Du kan kopiere «nettadressen for innløsing i Play-butikken» som viderefører kundene til Play-butikken, der koden allerede er fylt ut. Du kan også dele koden og nettadressen play.google.com/redeem, slik at brukerne kan skrive inn koden selv.
  4. Gi kundene informasjon om vilkårene for kampanjen:
    • Kvalifikasjonskrav
    • Rabattprosent eller pris
    • Startdato
    • Sluttdato
    • Inkluderte bøker
    • Om kodene kan deles eller ikke

For kampanjer med flere koder (en unik kode for hver kunde):

1. I partnersenteret klikker du på Kampanjer.
  2. Øverst klikker du på Kampanjekoder-fanen.
  3. Velg kampanjen du vil dele.
  4. For å vise kodene og de tilhørende nettadressene, klikk på Last ned koder (.csv) ved siden av «Koder».
  5. Gi kundene informasjon om vilkårene for kampanjen:
    • Kvalifikasjonskrav
    • Rabattprosent eller pris
    • Startdato
    • Sluttdato
    • Inkluderte bøker
    • Om kodene kan deles eller ikke

Tips:

• Du kan også gi koden til kundene, slik at de kan løse den inn via Google Play-siden for innløsning.
  • Slik tester du kampanjekodene dine:
    1. Opprett én ekstra kode.
    2. Løs inn koden som en kunde.
Gjennomgå kampanjene dine med kampanjekoder
  1. I partnersenteret klikker du på Kampanjer.
  2. Øverst klikker du på Kampanjekoder-fanen.
  3. Velg kampanjen du vil gå gjennom
    • For kampanjer med én kode (den samme koden for alle kundene) bør du gå gjennom
      • koden
      • nettadressen, som er en direkte link til Play-butikken der koden fylles ut automatisk
      • antall innløsninger
    • For kampanjer med flere koder (en unik kode for hver kunde) bør du gå gjennom
      • linken til en nedlastbar CSV-fil med kodene og de tilhørende nettadressene
      • antall innløsninger
Tips: Du finner også kodene du har løst inn, i partnersenteret i «Statistikk og rapporter»-fanen under «Transaksjonsrapport».
Sett kampanjer med kampanjekoder på pause eller gjenoppta dem

Slik setter du kampanjer på pause::

1. I partnersenteret klikker du på Kampanjer.
  2. Øverst klikker du på Kampanjekoder-fanen.
  3. Velg kampanjen du vil sette på pause.
  4. Klikk på Endre kampanjenog så Sett på pause.

Slik gjenopptar du kampanjer:

1. I partnersenteret klikker du på Kampanjer.
  2. Øverst klikker du på Kampanjekoder-fanen.
  3. Velg kampanjen du vil gjenoppta.
  4. Klikk på Endre kampanjenog så Gjenoppta.
Tips: Når du setter kampanjer på pause, kan ikke kundene løse inn koder. Kunder som allerede har løst inn koder, kan imidlertid fortsatt åpne e-bøkene eller lydbøkene sine.