Promotiecodes gebruiken om gratis of afgeprijsde e-boeken en audioboeken aan te bieden

Belangrijk:

• Google Play-partners kunnen e-boeken en audioboeken verkopen in bepaalde landen/regio's. De functies die hier worden beschreven, zijn niet in elk land of elke regio beschikbaar.
  • Met reserveringen kunnen klanten je boek reserveren vóór de releasedatum, maar dit nog niet lezen. Op de publicatiedatum worden kosten voor de aankoop in rekening gebracht aan klanten die je boek hebben gereserveerd en krijgen deze klanten toegang tot het boek.
  • Vanwege wettelijke vereisten kan Google geen reserveringen aanbieden in India. Je boek is op de eerste verkoopdatum beschikbaar in de Google Play Store in India.
  • Voordat je bestanden uploadt, moet je checken of je content voldoet aan de richtlijnen van Google. Bekijk ons contentbeleid voor uitgevers voor boeken op Google Play als je je boeken wilt verkopen op Google Play.
  • Verkooprapporten per maand bevatten niet noodzakelijkerwijs gegevens die overeenkomen met je maandelijkse betalingen. Ga naar de Google Play-inkomstenrapporten voor een financieel rapport dat overeenkomt met je betaling.

Je kunt klanten een promotiecode geven voor een gratis of afgeprijsd e-boek of audioboek. Je kunt maximaal 5000 codes per campagne en maximaal 3 promotiecodecampagnes per maand maken.

Waar promotiecodes beschikbaar zijn

• Promotiecodes zijn beschikbaar in bepaalde landen.
  • Promotiecodes kunnen worden aangeboden in alle in aanmerking komende landen waar je boeken te koop zijn en hetzelfde percentage voor opbrengstenverdeling hebben.

Meer informatie over waar promotiecodes beschikbaar zijn

Aan de slag met promotiecodes

Belangrijk: Je moet toegang tot de boekencatalogus of beheerderstoegang hebben om promoties te beheren. Je moet beheerderstoegang hebben om de servicevoorwaarden te accepteren. Meer informatie over accounttypen
  1. Klik in het Partnercentrum op Promoties.
  2. Accepteer de servicevoorwaarden als er een pop-upvenster wordt weergegeven.
Een nieuwe promotiecodecampagne maken
  1. Klik in het Partnercentrum op Promoties.
  2. Klik op Promotietype selecteren.
  3. Selecteer Promotiecode.
  4. Voer deze gegevens in:
    • Promotienaam: Wordt alleen voor jou weergegeven.
    • Startdatum: Elke datum tot en met een jaar vanaf vandaag.
    • Einddatum: Maximaal 3 jaar vanaf de startdatum. De promotie eindigt om 23:59 uur of 11:59 uur PM op de einddatum, op basis van het gekozen land.
    • Kortingstype:
      • Zonder kosten: Klanten kunnen de aanbieding inwisselen om het boek kosteloos te ontvangen.
      • Procentuele korting (alleen e-boeken): Klanten krijgen een procentuele korting op de catalogusprijs van het boek. Je kunt het percentage kiezen.
      • Vaste prijs: Klanten kunnen het boek krijgen voor een nieuwe vaste prijs.
    • Boekdetails:
      • ID: Voeg een of meer ISBN-nummers of GGKEY-codes toe.
        • Als je meerdere boeken in een promotie opneemt: Klanten kunnen de promotie voor maar 1 boek gebruiken.
      • Beschikbare landen: Als je de huidige catalogusprijs van het boek in een land wilt bekijken, selecteer je het land.
    • Landen: Selecteer een of meer landen waarin je je promotie wilt activeren.
      • Klanten in de geselecteerde landen kunnen deze promotiecode inwisselen.
      • Alle boeken in je promotie moeten beschikbaar zijn in elk land dat je selecteert en moeten hetzelfde percentage voor de opbrengstenverdeling hebben.
    • Codetype: Kies het codetype.
      • Eén code: Dezelfde code wordt gebruikt voor alle klanten. Individuele klanten kunnen de code maar 1 keer inwisselen.
        • Geef op hoe vaak een code mag worden gebruikt.
      • Meerdere codes: Elke klant krijgt automatisch een unieke code. Individuele klanten kunnen hun code maar 1 keer inwisselen.
        • Geef het aantal codes op dat kan worden gemaakt.
  5. Klik op Maken.
Belangrijk: Je kunt een campagne die je hebt gemaakt, onderbreken of hervatten, maar je kunt de details niet bewerken.
Je promotiecodes delen

Voor een promotie met 1 code (dezelfde code voor alle klanten):

1. Klik in het Partnercentrum op Promoties.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Promotiecodes.
  3. Selecteer de promotie die je wilt delen. Je kunt de 'Inwissel-URL voor Play Store' kopiëren waarmee de klant naar de Play Store wordt geleid, waarbij de code al is ingevuld. Je kunt ook de code en de URL play.google.com/redeem delen zodat de gebruiker de code kan invoeren.
  4. Stel de klant op de hoogte van de voorwaarden van de promotie:
    • Deelnamevereisten
    • Kortingspercentage of -prijs
    • Startdatum
    • Einddatum
    • Inbegrepen boeken
    • Of codes kunnen worden gedeeld

Voor een promotie met meerdere codes (een unieke code voor elke klant):

1. Klik in het Partnercentrum op Promoties.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Promotiecodes.
  3. Selecteer de promotie die je wilt delen.
  4. Als je de codes en de bijbehorende URL's wilt weergeven, klik je naast Codes op Codes downloaden (.csv).
  5. Stel de klant op de hoogte van de voorwaarden van de promotie:
    • Deelnamevereisten
    • Kortingspercentage of -prijs
    • Startdatum
    • Einddatum
    • Inbegrepen boeken
    • Of codes kunnen worden gedeeld

Tips:

• Je kunt de code ook aan de klant geven. De klant kan de code inwisselen via de inwisselpagina van Google Play.
  • Je promotiecodes testen:
    1. Maak 1 extra code.
    2. Wissel de code in als klant.
Je promotiecodecampagnes controleren
  1. Klik in het Partnercentrum op Promoties.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Promotiecodes.
  3. Selecteer de promotie die je wilt bekijken.
    • Voor een promotie met 1 code (dezelfde code voor alle klanten) check je deze gegevens:
      • Code
      • URL, die een rechtstreekse link is naar de Play Store (waarin de code automatisch is ingevuld)
      • Aantal keer ingewisseld
    • Voor een promotie die meerdere codes (een unieke code voor elke klant) gebruikt, check je deze gegevens:
      • Link naar een downloadbaar csv-bestand met de codes en bijbehorende URL's
      • Aantal keer ingewisseld
Tip: Je kunt het aantal keer dat codes zijn ingewisseld, ook terugvinden in het Partnercentrum onder Transactierapport op het tabblad Analytics en rapporten.
Je promotiecodecampagnes onderbreken of hervatten

Een campagne onderbreken:

1. Klik in het Partnercentrum op Promoties.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Promotiecodes.
  3. Selecteer de promotie die je wilt onderbreken.
  4. Klik op Promotie bewerken en dan Onderbreken.

Een campagne hervatten:

1. Klik in het Partnercentrum op Promoties.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Promotiecodes.
  3. Selecteer de promotie die je wilt hervatten.
  4. Klik op Promotie bewerken en dan Hervatten.
Tip: Als je een promotie onderbreekt, kunnen klanten geen codes inwisselen. Klanten die al codes hebben ingewisseld, kunnen hun e-boeken of audioboeken nog wel openen.