Problem med ljudkvalitet i ljudböcker

Vi utför kvalitetskontroller av nyligen uppladdat innehåll för att förhindra att ljudböcker som har ljudkvalitetsproblem når våra användare.

Typer av problem

Flera olika typer av problem med ljudböcker kan identifieras i kvalitetskontrollen, till exempel följande:

• En anomali eller överhoppning: Ljudfilen kan innehålla en överhoppning eller repor.
  • Upprepade mönster: Ljudet upprepas vid tidsstämpelns början.
  • Tystnad: En tystnad som är längre än vanligt upptäcktes.
  • Testton: En maskingenererad testton upptäcktes.

Granska upptäckta problem

1. Logga in på Partnercenter på datorn.
  2. Välj ljudboken.
  3. Klicka på Innehåll till vänster.
  4. Välj fliken Problem med ljudkvaliteten.
  5. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil om du vill visa den kompletta listan med identifierade problem.
  6. Välj filen med det upptäckta problemet till vänster.
  7. Öppna spelaren genom att klicka på ett problem följt av Spela upp Spela upp.
    • Klicka på Fel på ljudet om du håller med om att avsnittet innehåller ett fel.
    • Klicka på Ljudet är korrekt om du inte uppfattar något fel eller om det som identifierades var avsiktligt. Problemet tas bort från listan.
Tips! Om du skickar ljudboksfiler flera gånger och flera filer innehåller fel grupperas felen för varje filversion. Den senaste filen visas alltid högst upp. Ljudboken publiceras när du har åtgärdat problemen i den senaste versionen.

Åtgärda problem för att publicera ljudboken

Om ljudboken innehåller fel åtgärdar du problemen och laddar upp en ny uppsättning filer. När du har laddat upp det ersättande innehållet granskar vi det igen för att se om det finns kvalitetsproblem. När du har laddat upp en ny fil utan fel eller ignorerar alla fel genom att välja Ljudboken är korrekt publiceras ljudboken automatiskt.