Vanliga frågor om intäktsfördelning

Google Play Böcker erbjuder en intäktsandel på 70 procent vid försäljning av e-böcker i de flesta länder där Google Play Böcker stöds för partner som har godkänt våra uppdaterade användarvillkor från 2019.

Som standard är intäktsandelen 52 % för partner som inte har godkänt våra uppdaterade användarvillkor och för försäljning av e-böcker i vissa länder.

Du kan se intäktsandelen för framtida försäljning per land i tabellen Gällande pris i prisavsnittet för varje bok du publicerar.

Vanliga frågor

1. Hur får jag en intäktsandel på 70 procent?

Godkänn först de nya användarvillkoren i Partnercenter-kontot. Intäktsandelen på 70 procent börjar gälla inom två dagar från att du har godkänt villkoren. Intäktsandelen gäller ny försäljning av e-böcker i utvalda länder, oavsett böckernas pris.

Du kan se intäktsandelen för framtida transaktioner i tabellen Gällande pris i prisavsnittet för varje bok du publicerar.

2. I vilka länder får jag en intäktsandel på 70 procent?

Du får 70 % av listpriset på e-böcker som säljs till kunder i över 60 länder där Google Play Böcker stöds.

De utvalda länderna är Argentina, Australien, Bahrain, Belarus, Belgien, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Danmark, Dominikanska republiken, Ecuador, Egypten, El Salvador, Estland, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Förenade kungariket, Förenta staterna, Grekland, Guatemala, Honduras, Irland, Italien, Jordanien, Kanada, Kazakstan, Kirgizistan, Kuwait, Lettland, Libanon, Litauen, Luxemburg, Mexiko, Nederländerna, Nicaragua, Norge, Nya Zeeland, Oman, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Qatar, Rumänien, Ryssland, Saudiarabien, Schweiz, Slovakien, Spanien, Sverige, Sydafrika, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ukraina, Ungern, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela och Österrike.

För länder som inte finns med i listan ovan får du den nuvarande intäktsandelen.

3. Vilka länder gäller den nuvarande intäktsandelen för?

Den nuvarande intäktsandelen gäller för e-böcker som säljs till kunder i Filippinerna, Hongkong, Indien, Indonesien, Japan, Malaysia, Singapore, Sydkorea, Taiwan, Thailand och Vietnam.

4. Påverkas min intäktsandel av bokens pris?

Nej. Google erbjöd tidigare en intäktsandel på 70 procent för e-böcker som säljs inom vissa prisomfång och i vissa länder. Den här prisbegränsningen har tagits bort. Du behöver inte längre lägga upp boken inom ett visst prisomfång för att få en intäktsandel på 70 procent där sådan gäller.

5. Betalar Google ut intäktsandelen av listpriset eller av försäljningspriset?

Google betalar ut intäktsandelen av listpriset.

6. Tas det ut någon avgift för den här intäktsandelen?

Nej. Google tar inte ut någon avgift för intäktsandelen på 70 procent.

7. När börjar intäktsandelen på 70 procent för e-böcker gälla?

Intäktsandelen på 70 procent börjar gälla inom två dagar från att du har godkänt de uppdaterade villkoren i Partnercenter.

8. Är programmet permanent?

Det finns inget planerat slutdatum för intäktsandelen på 70 procent för e-böcker. Google förbehåller sig rätten att ändra tjänsten.

9. Kan min tjänsteleverantör godkänna de nya villkoren åt mig?

Nej, ditt avtal är med Google. Även om tjänsteleverantören har åtkomst till kontot kan denna inte se de nya villkoren eller godkänna dem åt dig.

Om tjänsteleverantören får intäkter från böckerna ska du meddela denna när du godkänt de nya villkoren.