Vanlige spørsmål om inntektsandeler

Google Play Bøker tilbyr en inntektsandel på 70 % for e-boksalg i de fleste land der Google Play Bøker støttes, for partnere som har godtatt de oppdaterte vilkårene for bruk som ble innført i 2019.

Standard inntektsandel er 52 % for partnere som ikke har godtatt de oppdaterte vilkårene for bruk, og for e-boksalg i bestemte land.

For å se inntektsandelen etter land for fremtidige salg, se «Gyldige priser»-tabellen i «Priser»-delen for hver bok du vil publisere.

Vanlige spørsmål

1. Hvordan får jeg inntektsandelen på 70 %?

Først må du godta de nye vilkårene for bruk i Partnersenter-kontoen din. Inntektsandelen på 70 % trer i kraft innen to dager etter at du har godtatt vilkårene. Inntektsandelen gjelder for nye salg av e-bøker i kvalifiserte land, uavhengig av prisen på boken.

For å se inntektsandelen for fremtidige transaksjoner, gå til «Gyldige priser»-tabellen i «Priser»-delen for hver bok du vil publisere.

2. I hvilke land får jeg inntektsandelen på 70 %?

Du får 70 % av listeprisen for e-bøker som selges til kunder i over 60 land som Google Play Bøker støtter.

De kvalifiserte landene er Argentina, Australia, Bahrain, Belgia, Bolivia, Brasil, Canada, Chile, Colombia, Costa Rica, Danmark, De forente arabiske emirater, Den dominikanske republikk, Ecuador, Egypt, El Salvador, Estland, Finland, Frankrike, Guatemala, Hellas, Honduras, Hviterussland, Irland, Italia, Jordan, Kasakhstan, Kirgisistan, Kuwait, Latvia, Libanon, Litauen, Luxembourg, Mexico, Nederland, New Zealand, Nicaragua, Norge, Oman, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Qatar, Romania, Russland, Saudi-Arabia, Slovakia, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Sør-Afrika, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, USA, Ukraina, Ungarn, Uruguay, Usbekistan, Venezuela og Østerrike.

Du mottar den nåværende inntektsandelen din for land som ikke står på listen ovenfor.

3. I hvilke land får jeg den nåværende inntektsandelen min?

Du får den nåværende inntektsandelen din for e-bøker som selges til kunder i Filippinene, Hongkong, India, Indonesia, Japan, Malaysia, Singapore, Sør-Korea, Taiwan, Thailand og Vietnam.

4. Har prisen på boken min innvirkning på inntektsandelen jeg får?

Nei. Google tilbød tidligere en inntektsandel på 70 % for e-bøker som ble solgt innenfor bestemte prisområder og i bestemte land. Denne begrensningen for prisområder er fjernet. Det er ikke lenger nødvendig å gi bøker priser innenfor et bestemt prisområde for å få 70 % i inntektsandel, der det er aktuelt.

5. Betaler Google inntektsandelen på listeprisen eller tilbudsprisen?

Google betaler inntektsandelen på listeprisen.

6. Finnes det gebyrer i forbindelse med inntektsandelen?

Nei. Google krever ingen gebyrer i forbindelse med denne inntektsandelen på 70 %.

7. Når trer inntektsandelen på 70 % for e-bøker i kraft?

Inntektsandelen på 70 % trer i kraft innen to dager etter at du har godtatt de nye vilkårene for bruk, som du finner i partnersenteret.

8. Er dette programmet permanent?

Det er ikke planlagt noen sluttdato for inntektsandelen på 70 %. Google forbeholder seg imidlertid retten til å gjøre endringer i tjenesten.

9. Kan tjenesteleverandøren min godta de nye vilkårene på vegne av meg?

Nei. Avtalen din er med Google. Selv om tjenesteleverandøren din har tilgang til kontoen, kan de ikke se de nye vilkårene eller godta dem på vegne av deg.

Hvis tjenesteleverandøren mottar inntekter fra bøkene dine, bør du si fra til dem når du har godtatt de nye vilkårene.