Veelgestelde vragen over inkomstenverdeling

We bieden partners die onze geüpdatete servicevoorwaarden hebben geaccepteerd (geïntroduceerd in 2019) een inkomstenverdeling van 70% voor e-boekverkopen in de meeste landen waar Google Play Boeken wordt ondersteund.

De standaard inkomstenverdeling is 52% voor partners die onze geüpdatete servicevoorwaarden niet hebben geaccepteerd en voor e-boekverkopen in bepaalde landen.

Als u de inkomstenverdeling per land wilt bekijken voor toekomstige verkopen, bekijkt u de tabel Prijzen in het prijsgedeelte van elk boek dat u publiceert.

Veelgestelde vragen

1. Hoe ontvang ik de inkomstenverdeling van 70%?

Accepteer eerst de nieuwe servicevoorwaarden in uw Partnercentrum-account. De inkomstenverdeling van 70% begint binnen twee dagen nadat u de voorwaarden heeft geaccepteerd. De inkomstenverdeling is van toepassing op nieuwe e-boekverkopen in alle in aanmerking komende landen, ongeacht de prijs van het boek.

Als u de inkomstenverdeling voor toekomstige transacties wilt bekijken, raadpleegt u de tabel Prijzen in het prijsgedeelte van elk boek dat u publiceert.

2. In welke landen ontvang ik de inkomstenverdeling van 70%?

U verdient 70% van de catalogusprijs voor e-boeken die worden verkocht aan klanten in meer dan 60 landen waar Google Play Boeken wordt ondersteund.

De in aanmerking komende landen zijn Argentinië, Australië, Bahrein, België, Bolivia, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Ecuador, Egypte, El Salvador, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Guatemala, Honduras, Hongarije, Ierland, Italië, Jordanië, Kazachstan, Kirgizië, Koeweit, Letland, Libanon, Litouwen, Luxemburg, Mexico, Nederland, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oekraïne, Oezbekistan, Oman, Oostenrijk, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Qatar, Roemenië, Rusland, Saoedi-Arabië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Uruguay, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Wit-Rusland, Zuid-Afrika, Zweden en Zwitserland.

U ontvangt uw huidige inkomstenverdeling voor landen die niet in de bovenstaande lijst staan.

3. In welke landen ontvang ik mijn huidige inkomstenverdeling?

U ontvangt uw huidige inkomstenverdeling voor e-boeken die worden verkocht aan klanten in de Filipijnen, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam en Zuid-Korea.

4. Is de prijs van mijn boek van invloed op mijn inkomstenverdeling?

Nee. Google bood de inkomstenverdeling van 70% eerder voor e-boeken die werden verkocht binnen bepaalde prijsklassen en in bepaalde landen. Deze beperking op basis van prijsklasse is verwijderd. Uw boek hoeft niet meer in een bepaalde prijsklasse te vallen om de inkomstenverdeling van 70% te ontvangen (waar van toepassing).

5. Betaalt Google de inkomstenverdeling op basis van de catalogusprijs of de uitverkoopprijs?

Google betaalt de inkomstenverdeling op basis van de catalogusprijs.

6. Zijn er kosten verbonden aan de inkomstenverdeling?

Nee. Google brengt geen kosten in rekening voor deze inkomstenverdeling van 70%.

7. Wanneer wordt de inkomstenverdeling van 70% voor e-boeken van kracht?

De inkomstenverdeling van 70% begint binnen twee dagen nadat u de geüpdatete servicevoorwaarden heeft geaccepteerd in het Partnercentrum.

8. Is dit programma permanent?

De inkomstenverdeling van 70% voor e-boeken heeft geen geplande einddatum. Google behoudt zich wel het recht voor wijzigingen aan te brengen in de service.

9. Kan mijn serviceprovider namens mij de nieuwe voorwaarden accepteren?

Nee. U heeft een overeenkomst met Google. Hoewel uw serviceprovider toegang heeft tot uw account, kan deze de nieuwe voorwaarden niet bekijken of namens u accepteren.

Als uw serviceprovider inkomsten uit uw boeken ontvangt, stelt u de serviceprovider op de hoogte nadat u de nieuwe voorwaarden heeft geaccepteerd.