Rapportoverzicht

In het Partnercentrum vind je verschillende rapporten over je verkopen, transacties en verkeer:

• Inkomstenrapporten van Google Play: Informatie over je maandelijkse inkomsten via Google Play.
  • Verkoopoverzichtsrapporten: Nettoverkopen gegroepeerd op boek en land.
  • Verkooptransactierapporten: Details voor elke transactie.
  • Verkeersrapporten over voorbeelden van Google Boeken: Paginaweergaven en bezoeken op Google Boeken.

Rapporten zoeken en downloaden

1. Log in bij het Partnercentrum.
  2. Klik aan de linkerkant op Rapporten.
  3. Bovenaan vind je inkomstenrapporten. Als je het rapport wilt downloaden, klik je op Nieuwste rapport downloaden.
  4. Onderaan kun je aangepaste rapporten maken:
    • Selecteer een rapporttype, periode, titels, landen en contenttypen die je in het rapport wilt opnemen.
    • Klik op Rapport exporteren om het rapport te downloaden als een door tabs gescheiden bestand.

Tip: Klik op Template maken als je de voorinstellingen wilt opslaan zodat je ze opnieuw kunt gebruiken.

Verschillen tussen de rapporttypen

• Inkomstenrapporten
    • Bevatten de transacties die zijn opgenomen in de betaling van die maand.
    • Bevatten geen reserveringen die niet zijn geleverd.
  • Aangepaste rapporten:
    • Verkoopoverzichts- en -transactierapporten
      • Kunnen transacties bevatten die ook in andere inkomstenrapporten voorkomen.
      • Er kunnen waarden ontbreken, zoals het bedrag van de inkomsten. Deze waarden worden ingevuld als je ze binnen een paar dagen downloadt.
    • Verkeersrapporten over voorbeelden van Google Boeken
      • Bevatten paginabezoeken van de voorbeeldweergave in Google Boeken.

Beschikbaarheid van rapporten

• Inkomstenrapporten
    • 5 werkdagen na het einde van de maand.
    • Als de maand al meer dan 5 dagen geleden is afgelopen en je geen rapport hebt gekregen, ga je na of je belastinggegevens correct zijn.
  • Verkoop (transactie- en overzichtsrapporten)
    • 1 tot 2 dagen nadat de transactie plaatsvond.

Opmerking: Datums worden getoond in de Pacific-tijdzone. Als een transactie dus plaatsvond op 1 januari in Europa, kun je in de rapporten de datum 31 december zien.

Wat er in elk rapport staat

Inkomstenrapporten van Google Play

Google maakt een maandelijks inkomstenrapport voor elk betalingsprofiel in je account. Je ziet een lijst met de maanden waarin je inkomsten hebt gegenereerd, samen met een totaal.

Klik op de link Downloaden voor meer informatie. Inkomstenrapporten bevatten de volgende informatie:

Datum van inkomsten De datum waarop de uitgever een betaling heeft ontvangen voor deze transactie. (Als de transactie een terugvordering was, is dit de datum van de betaling waarop de terugvordering van toepassing was.)
Transactiedatum De datum van de transactie.
ID Een unieke ID voor deze transactie.
Product Of het bij de transactie om een aankoop of verhuur gaat.
  • Enkele aankoop: Een normale verkoop.
  • Verhuur: Verhuur voor een beperkte periode. De periode van de verhuur wordt ook opgenomen.
Type Het type transactie:
  • Verkoop: Er is een boek verkocht.
  • Terugbetaling: Er is een boek geretourneerd.
Reservering Of deze transactie van toepassing was op een reservering.
  • Geautoriseerd: De koper heeft het boek gereserveerd en het is nog niet geleverd. (Het rapport is gemaakt voordat het boek in de verkoop ging.)
  • Geannuleerd: De reservering is geannuleerd voordat het boek is geleverd.
  • Voltooid: Het boek is gereserveerd en geleverd.
  • Geen: De transactie betrof geen reservering.
Hoev. Het aantal boeken in de transactie. Dit is negatief wanneer het om een terugvordering gaat.
Primair ISBN Het primaire ISBN-nummer of een andere ID voor het boek, voorafgegaan door een enkel aanhalingsteken, zodat spreadsheetprogramma's het volledige ISBN-nummer weergeven.
Imprintnaam De naam van de imprint waaronder het boek is verkocht.
Titel De titel van het boek.
Auteur De auteur van het boek.
Oorspronkelijke valuta catalogusprijs Voor omgerekende prijzen is dit de valuta van de catalogusprijs vóór de valutaconversie. Anders is dit gelijk aan 'Valuta catalogusprijs'.
Oorspronkelijke catalogusprijs Voor omgerekende prijzen is dit de catalogusprijs vóór de valutaconversie. Anders is dit gelijk aan 'Catalogusprijs [exclusief btw]'.
Valuta catalogusprijs De valuta van de catalogusprijs van het boek.
Catalogusprijs [inclusief btw] De catalogusprijs van het boek, inclusief eventuele btw.
Catalogusprijs [exclusief btw] De catalogusprijs van het boek, exclusief eventuele btw.
Land van verkoop Het land waar de koper het boek heeft gekocht.
Uitgeversopbrengst % Het percentage van de catalogusprijs voor de uitgever.
Uitgeversopbrengst De inkomsten van de uitgever. Dit is negatief wanneer het om een terugvordering gaat.
Valuta van inkomsten De valuta van de inkomsten van de uitgever.
Bedrag van inkomsten De netto-inkomsten van deze transactie voor de uitgever. Negatief voor terugvorderingen.
Wisselkoers valuta De wisselkoers tussen de beide valuta, wanneer de valuta van de inkomsten en die van de aankoop verschillen.

Verkoopoverzichtsrapport

Je verkooprapporten bevatten de volgende informatie (sommige gegevens kunnen ontbreken, op basis van relevantie):

Titel De titel van het boek.
Auteur De auteur van het boek.
Primair ISBN Het primaire ISBN-nummer of een andere ID voor het boek.
Land van verkoop Het land waar de koper het boek heeft gekocht.
Aangeschafte eenheden Totaal aantal exemplaren van het boek dat in deze periode is gekocht.
Geretourneerde eenheden Totaal aantal exemplaren van het boek dat in deze periode is geretourneerd.
Netto aantal verkochte eenheden Netto aantal exemplaren van het boek dat is verkocht in deze periode.
Totale uitgeversinkomsten Totale hoeveelheid inkomsten van de nettoverkoop van het boek in deze periode, in de lokale valuta van de klant. Bekijk de bijbehorende transactie- of inkomstenrapporten voor een gedetailleerd overzicht.

Verkooptransactierapporten

Je verkooprapporten bevatten de volgende informatie (sommige gegevens kunnen ontbreken, op basis van relevantie):

Transactiedatum De datum van de transactie.
ID Een unieke ID voor deze transactie.
Product Of het bij de transactie om een aankoop of verhuur gaat.
  • Enkele aankoop: Een normale verkoop.
  • Verhuur: Verhuur voor een beperkte periode. De periode van de verhuur wordt ook opgenomen.
Type Het type transactie.
  • Verkoop: Het boek is verkocht.
  • Terugbetaling: Het boek is geretourneerd en het bedrag is terugbetaald.
Reservering Of deze transactie van toepassing was op een reservering.
  • Geautoriseerd: De koper heeft het boek gereserveerd en het is nog niet geleverd. (Het rapport is gegenereerd voordat het boek in de verkoop ging.)
  • Geannuleerd: De reservering is geannuleerd voordat het boek is geleverd.
  • Voltooid: Het boek is gereserveerd en geleverd.
  • Geen: De transactie betrof geen reservering.
Hoev. Het aantal exemplaren van de transactie. Negatief voor terugvorderingen.
Primair ISBN Het primaire ISBN-nummer of andere ID voor het boek, voorafgegaan door een enkel aanhalingsteken, zodat spreadsheetprogramma's het volledige ISBN-nummer weergeven.
Imprintnaam De sjabloon die is gebruikt voor het boek.
Titel De titel van het boek.
Auteur De auteur van het boek.
Valuta catalogusprijs De valuta van de catalogusprijs van het boek. Wanneer valutaconversie is ingeschakeld, is dit de valuta van de aankoop vanuit het oogpunt van de koper.
Catalogusprijs De catalogusprijs van het boek.
Land van verkoop Het land waar de koper het boek heeft gekocht.
Uitgeversopbrengst % Het percentage van de catalogusprijs voor de uitgever.
Uitgeversopbrengst De inkomsten van de uitgever. Dit is negatief wanneer het om een terugvordering gaat. Negatief voor terugvorderingen. De valuta is dezelfde als de betalingsvaluta.
Betalingsvaluta De valuta van de inkomsten van de uitgever.
Betalingsbedrag Het bedrag dat de uitgever voor deze transactie heeft verdiend. Negatief voor terugvorderingen.
Wisselkoers valuta

De wisselkoers tussen de twee valuta's, wanneer de valuta van de catalogusprijs en van het te betalen bedrag verschillend zijn.

Speciale opmerking over verkopen in Zuid-Korea: Sommige klanten in Zuid-Korea moeten betalen voor hun boeken in Amerikaanse dollars. Hoewel je voor deze transacties een prijs in KRW ziet in het rapport, wordt de wisselkoers van USD naar de betalingsvaluta van de partner getoond.

Verkeersrapporten over voorbeelden van Google Boeken

Verkeersrapporten van Google Boeken bevatten informatie over de voorbeeldpagina's van je boeken op Google Boeken. Verkeersgegevens van Google Play zijn op dit moment niet beschikbaar.

In het rapport vind je de volgende informatie:

Datum of Maand De periode. Deze kolom maakt deel uit van het rapport als de informatie is gesorteerd op dag of maand.
Primair ISBN De primaire ID (bijvoorbeeld het ISBN-nummer) van het boek. Deze kolom maakt deel uit van het rapport als de informatie is georganiseerd op boek.
Boekweergaven Elke keer dat een unieke gebruiker een van je boeken op Google Boeken bekijkt, wordt een boekweergave geregistreerd. In dit getal worden ook de weergave van informatiepagina's (zoals de pagina 'Over dit boek') en de weergave van voorbeeldpagina's meegeteld.
Boekweergaven met bekeken pagina’s Het aantal boekweergaven waarbij gebruikers pagina's van je boek hebben geopend. Bezoeken waarbij een gebruiker uitsluitend de informatiepagina's van je boeken heeft geopend, worden niet meegeteld.
Niet-unieke koopklikken Het aantal klikken op links voor het aanschaffen van het boek op websites van verkopers (inclusief je eigen website, als je een kooplink hebt toegevoegd).
Boekweergaven met koop-klikken Het aantal bezoeken waarbij op een kooplink is geklikt.
CTR link Kopen De klikfrequentie (CTR) voor kooplinks.
Pagina's bekeken Het aantal unieke voorbeeldpagina's dat een gebruiker heeft bekeken in een bepaalde sessie (in een periode van 24 uur). Als een gebruiker dezelfde pagina van je boek 2 keer in een sessie bekijkt, wordt slechts 1 paginaweergave geregistreerd.