Aquest article fa referència a la nova experiència del Centre per a partners. Si veieu la pestanya "Metadades" en seleccionar un llibre concret, vol dir que esteu utilitzant l'experiència anterior del Centre per a partners. Llegiu l'article Afegir un únic llibre.

Guia d'inici ràpid per afegir un llibre nou

Guia d'inici ràpid per afegir un nou llibre

Al Centre per a partners de Play Llibres es mostren instruccions pas a pas sobre com pots:

• Vendre els teus llibres a Google Play.
  • Fer que els teus llibres es puguin trobar mitjançant la cerca de Google Llibres.
Pas 1: afegeix un nou llibre

Per afegir un nou llibre al Centre per a partners de Play Llibres:

1. Inicia la sessió al Centre per a partners de Google Llibres.
  2. Al tauler de navegació de l'esquerra, fes clic a Catàleg de llibres.
  3. A la dreta, fes clic a Afegeix un llibre.
  4. Si el compte té diverses plantilles, selecciona la que vulguis aplicar.
  5. Guia d'inici ràpid per afegir un nou llibre:
    • Ven un llibre electrònic a Google Play.
    • Ven un audiollibre a Google Play.
    • Crea un audiollibre generat automàticament.
    • Ofereix-ne una previsualització només a Google Play Llibres.
  6. A "Identificador del llibre", selecciona una opció.
    • Si no tens cap ISBN ni EAN, fes clic a Obtén un identificador de llibre de Google (GGKEY). Després d'assignar un GGKEY, fes clic a Desa i continua.
    • Si tens un ISBN o EAN, introdueix-lo al quadre.
  7. Fes clic a Desa i continua.
Pas 2: proporciona una descripció del llibre

A la pestanya Informació del llibre hi pots configurar els detalls de producte sobre el llibre. Aquesta pestanya es compon de cinc seccions:

• Sobre el llibre
  • Gèneres
  • Col·laboradors
  • Sèrie
  • Configuració
Pots navegar entre aquestes seccions a la part superior de la pàgina.

Sobre el llibre

A la pestanya Sobre el llibre, introdueix informació sobre el llibre, com ara el títol, una descripció, l'editor, la data de publicació i dades sobre la sèrie.
Important: has d'afegir un títol per poder publicar el llibre.

Llista dels valors que es poden introduir

• Títol
  • subtítol
  • Descripció
  • Identificador del llibre
  • Idioma
  • Editor
  • Format
  • Nombre de pàgines (llibre electrònic)
  • Durada (audiollibre)
  • Data de llançament
  • Data de publicació
  • És una versió abreujada? (audiollibre)
  • Edat mínima
  • Edat màxima
  • És per a adults?
  • Llibres relacionats
Obtén més informació sobre les metadades dels llibres.

Gèneres

Important: els llibres han de tenir almenys un gènere assignat perquè es puguin publicar. Tots els gèneres han de pertànyer al mateix estàndard de tema.

Per seleccionar un gènere per al llibre:

1. A la pestanya Gènere, fes clic a la fletxa avall .
  2. Al menú desplegable, selecciona un estàndard de tema.
    • Et recomanem que facis servir BISAC (temes i categories del sector llibreter), perquè els gèneres de Play Store es basen en aquest estàndard. Si utilitzes un altre estàndard de tema, n'adaptarem automàticament els codis per treballar amb els seus equivalents en BISAC.
  3. Introdueix un codi o nom de gènere.
  4. Selecciona'n un d'entre els que coincideixin amb la teva cerca.
  5. Per afegir-ne més, fes clic a Afegeix un gènere.
    • Et recomanem que seleccionis un màxim de tres gèneres per llibre.
    • El primer ha de ser el més rellevant.
    • Utilitza el mateix estàndard de tema per a tots els gèneres.
  6. Fes clic a Desa i continua.

Col·laboradors

Pots afegir col·laboradors al llibre d'un en un. Per fer-ho:

1. Al camp "Nom", introdueix el nom del col·laborador.
  2. Fes clic a la fletxa avall .
  3. Selecciona la funció del col·laborador.
  4. Opcional: afegeix una biografia del col·laborador.
  5. Per afegir més col·laboradors, fes clic a Afegeix un col·laborador.
  6. Repeteix els passos de l'1 al 3.
  7. Fes clic a Desa i continua.

Consell: cal un narrador per als audiollibres.

Configuració del narrador d'audiollibres

Segons el tipus d'audiollibre que pengis, selecciona Narrador humà o Veu sintetitzada. Si penges un audiollibre generat per IA, selecciona Veu sintetitzada.

Al menú desplegable, cerca una de les opcions següents:

• Veu sintetitzada: sense especificar
  • Veu sintetitzada: home
  • Veu sintetitzada: dona
  • Veu sintetitzada: basada en un actor real
Consell: se seleccionarà automàticament la veu sintetitzada per a tots els audiollibres generats automàticament per Google Play Llibres.

Sèrie

La pestanya "Sèrie" et permet afegir el llibre a una sèrie nova o existent.

Sèrie existent

Per afegir un llibre a una sèrie existent:

1. Fes clic a + Afegeix a una sèrie existent.
  2. Al quadre de text, introdueix el nom de la sèrie.
  3. Al menú, selecciona una opció.
  4. Selecciona el tipus de relació de la sèrie i, a continuació, Desa.
  5. Introdueix el número del llibre a la sèrie.
  6. Fes clic a Desa.

Sèrie nova

Crea una sèrie

Configuració

La pestanya Configuració et permet triar com es mostrarà el títol a Google Play Llibres i en altres superfícies de Google.

Configuració del llibre electrònic

• Pots definir quin percentatge del llibre estarà disponible per previsualitzar.
  • Pots definir quin percentatge del llibre els compradors podran copiar i enganxar.
  • Pots especificar si vols aplicar l'encriptació de gestió de drets digitals (DRM).
Obtén més informació sobre la pestanya Configuració.

Configuració avançada

• Vols que les fotos es mostrin a Google Play Llibres?
  • Vols inserir una pàgina en blanc després de la portada?
  • Vols crear text fluid?
  • Vols mostrar el PDF?
  • Direcció de lectura (només en fitxers que no siguin EPUB)
  • Territoris
  • Vols que les fotos es mostrin a la previsualització de Google Llibres?
  • Nom del lloc web per comprar el llibre imprès
  • Enllaç al llibre imprès
  • Lloc web de l'editor
  • Logotip de l'editor
  • Activa la baixada de totes les pàgines
  • Vols permetre la previsualització abans de la data de sortida a la venda?

Configuració dels audiollibres

• Durada de la mostra
    • Estableix la durada de la mostra en minuts o el percentatge de la durada del llibre.
    • Opció predeterminada: el 10 % de la durada del llibre, amb un mínim d'1 minut i un màxim de 30 minuts.
Pas 3: penja els fitxers del contingut i de la portada
A la pestanya Contingut hi pots penjar fitxers per al contingut i per a la portada del llibre.

Requisits bàsics

A continuació t'indiquem els requisits bàsics per penjar el contingut i la portada del llibre:

Llibres electrònics

• Fitxers de contingut de llibres electrònics : .epub i .pdf.
  • Fitxers de portada: .jpeg, .png, .tiff i .pdf.

Audiollibres

• Fitxers d'àudio: .mp3, .aac, .flac, .wav, .zip i .lpf.
  • Fitxers de portada: .jpg i .png.
  • PDF complementari: .pdf.

Consell: també acceptem fitxers ZIP que continguin només els formats de fitxer esmentats anteriorment.

Per obtenir una llista completa dels requisits, incloent-hi com es posa nom als fitxers, consulta els requisits de pujada i fitxers.

Estat de processament dels fitxers

Google processarà els fitxers perquè estiguin disponibles a les seves plataformes. Pots consultar l'estat de processament dels fitxers a la pestanya Contingut. Obtén més informació sobre les explicacions dels missatges d'estat del llibre.

Revisors de contingut

Pots comprovar com es mostra el llibre a Google Play quan afegeixes revisors de contingut. Poden llegir el llibre en qualsevol dispositiu compatible sense comprar-lo. Pots concedir accés a un llibre als revisors de contingut abans de posar-lo a la venda. Obtén més informació sobre la revisió de contingut.
Pas 4: introdueix la configuració de preus

A la pestanya Preus hi pots definir els preus per vendre el llibre. Per afegir opcions de configuració dels preus:

1. Fes clic a la fletxa avall al costat de la moneda i selecciona una opció.
  2. Escriu el preu.
  3. Al camp que hi ha al costat del preu, fes clic a la fletxa avall i selecciona on s'aplica el preu.
    • Per desplaçar-te a un país de la llista, introdueix la primera lletra del nom del país.
    • Si selecciones "Tot el món" o "Zona euro", pots seleccionar els països que vulguis excloure.
  4. Per afegir més preus, fes clic a Afegeix un preu i repeteix els passos de l'1 al 4.
  5. Fes clic a Desa i continua.
Obtén més informació sobre els preus dels llibres a Google Play.

Configuració addicional

També pots afegir opcions de configuració addicionals per als preus dels llibres.

Llista Configuració addicional

Preus en vigor

Si la conversió de moneda està activada al Centre de pagaments, pots proporcionar un preu únic perquè Google el converteixi. Pots proporcionar més d'un preu base i especificar els països de cadascun. Obtén més informació sobre la conversió de moneda per als llibres.
Pas 5: revisa i publica el llibre

A la pestanya Revisa, confirma que tota la informació sigui correcta abans de publicar el llibre. Fes clic en qualsevol camp per tornar a la pestanya anterior.

Quan hagis acabat de configurar el llibre, fes clic a Publica. El llibre es publicarà en un termini de 24 hores.

Detalls del llibre

A "Detalls del llibre", comprova que la informació d'aquests camps sigui correcta:

• Títol
  • Autor
  • Descripció
  • Gèneres
  • Editor

Contingut i portada

A "Contingut i portada", assegura't que hagis penjat tot el contingut.

Preus del llibre

A "Preus del llibre", comprova que la informació d'aquests camps sigui correcta:

• Regió
  • El teu preu