Snabbstartsguide: Så här lägger du till en ny bok

Steg 2: Beskriv boken

På fliken med bokinformation anger du produktuppgifter om boken. Fliken är indelad i fyra avsnitt:

Om boken

På fliken Om boken kan du fylla i information om boken, t.ex. titel, beskrivning, utgivare, publiceringsdatum och uppgift om den ingår i en serie.

Fullständig lista med värden som kan anges

• Titel
  • Undertitel
  • Beskrivning
  • Språk
  • Utgivare
  • Publiceringsdatum
  • Försäljningsdatum
  • Format
  • Sidantal
  • Seriens namn
  • Nummer i serien
  • Åldersgrupp
  • Olämplig för barn?
  • Relaterade böcker

Läs mer om den metadata som kan läggas till på den här fliken.

Viktigt! Du måste lägga till en titel, annars går det inte att publicera boken. ​

Genrer

Obs! Du behöver ange minst en genre för att kunna publicera en bok. Alla genrer måste komma från samma standard.

Så här väljer du genre för en bok:

1. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil på fliken Genre.
  2. Välj en ämnesstandard i rullgardinsmenyn.
    • Vi rekommenderar att du använder BISAC (Book Industry Subject and Category) eftersom genrerna i Play Butik baseras på denna standard. Om du använder en annan ämnesstandard anpassar vi automatiskt andra koder så att de fungerar med motsvarande BISAC-koder.
  3. Ange genrens namn.
  4. Välj bland de genrer som matchar sökningen.
  5. Om du vill lägga till fler genrer klickar du på Lägg till en genre.
    • Vi rekommenderar att du inte anger fler än tre genrer per bok.
    • Den första genren ska vara den som är mest relevant för boken.
    • Använd samma ämnesstandard för alla genrer.
  6. Klicka på Spara och fortsätt när du är klar.

Medverkande

​Du kan lägga till medverkande (författare, redaktör, illustratör) till boken en i taget. Så här lägger du till medverkande:
  1. Skriv den medverkandes namn.
  2. Klicka på nedåtpilen nedåtpil i fältet bredvid namnet och välj personens roll.
  3. Lägg till biografisk information om den medverkande (valfritt).
  4. Om du vill lägga till fler medverkande klickar du på Lägg till en medverkande och upprepar steg 1–3.
  5. Klicka på Spara och fortsätt när du är klar.

Inställningar

På fliken Inställningar kan du styra hur boken ska visas på Google. Det finns olika visningsalternativ för boken:

Läs mer om fliken Inställningar.

Avancerade inställningar

Du kan även ange avancerade inställningar för boken.

Fullständig lista med avancerade inställningar för Google Play och Boksökning

Avancerade inställningar för Google Play

• Inaktivera automatisk generering av löpande text
  • Använd endast PDF för sökningar på Google Böcker
  • Visa foton på Google Play Böcker
  • Infoga en tom sida efter omslagssidan
  • Läsordning (ej EPUB)

Avancerade inställningar för Google Böcker

• Områden
  • Visa foton i förhandsgranskning på Google Böcker
  • Namn på webbplats för tryckt bok
  • Länk till tryckt bok
  • Utgivarens webbplats
  • Utgivarens logotyp
  • Tillåt nedladdning av PDF
  • Tillåt förhandsgranskning före försäljningsdatumet