Hurtigstartveiledning for å legge til nye bøker

Trinn 2: Gi en beskrivelse av boken

På Bokinformasjon-fanen legger du inn detaljert produktinformasjon om boken din. Denne fanen er delt inn i fire deler:

Om boken

På «Om boken»-fanen kan du oppgi informasjon om boken din, for eksempel tittel, beskrivelse, publisist, utgivelsesdato og serieinformasjon.

Fullstendig liste over informasjonen du kan oppgi

• Tittel
  • Undertittel
  • Beskrivelse
  • Språk
  • Publisist
  • Utgivelsesdato
  • Salgsdato
  • Format
  • Antall sider
  • Serienavn
  • Serienummer
  • Aldersgruppe
  • Er boken for voksne lesere?
  • Relaterte bøker

Finn ut mer om bokmetadataene du kan legge til på denne fanen.

Viktig: Du må legge til en tittel før du kan publisere boken din.

Sjangere

På Sjangere-fanen kan du velge én eller flere sjangere knyttet til boken din. Slik legger du til sjangere:

1. Klikk på nedoverpilen nedoverpil, og velg en sjangerstandard, for eksempel BISAC eller BIC.
  2. Skriv inn sjangernavnet i boksen. Boksen viser automatisk sjangrene som samsvarer med søket ditt.
  3. For å legge til flere sjangere, klikk på Legg til en sjanger og gjenta trinn 1 og 2. Vi anbefaler maksimalt tre sjangere per bok. Den første sjangeren bør være den som er mest relevant for boken.
  4. Når du er ferdig, klikker du på Lagre og fortsett.
Viktig: Du må legge til minst én sjanger før du kan publisere boken din.

Bidragsytere

Du kan legge til bidragsytere (forfattere, redigerere og illustratører) for boken enkeltvis. Slik legger du til bidragsytere:
  1. Skriv inn bidragsyterens navn.
  2. Klikk på nedoverpilen nedoverpil i feltet ved siden av navnet, og velg vedkommendes rolle.
  3. Legg til biografisk informasjon om bidragsyteren (valgfritt).
  4. For å legge til flere bidragsytere, klikk på Legg til en bidragsyter og gjenta trinn 1 til 3.
  5. Når du er ferdig, klikker du på Lagre og fortsett.

Innstillinger

På Innstillinger-fanen kan du velge hvordan boken din skal vises på Google. Du har forskjellige visningsalternativer for boken:

Hvor mye av boken din kan forhåndsvises?

Finn ut mer om Innstillinger-fanen.

Avanserte innstillinger

Du kan også legge til avanserte innstillinger for boken din.

Fullstendig liste over avanserte innstillinger for Google Play og Boksøk

Avanserte innstillinger for Google Play

• Ignorer automatisk generert flytende tekst
  • Bruk bare PDF i Google Bøker-søk
  • Vis bilder i Google Play Bøker
  • Sett inn en tom side etter omslaget
  • Leseretning (gjelder ikke for EPUB-filer)

Avanserte innstillinger for Google Bøker

• Områder
  • Vis bilder i forhåndsvisningen på Google Bøker
  • Navn på nettstedet for den trykte boken
  • Link for trykt bok
  • Publisistens nettsted
  • Publisistlogo
  • Tillat PDF-nedlasting
  • Tillat forhåndsvisning før salgsdatoen