Guia d'inici ràpid per afegir un llibre nou

Pas 2: proporciona una descripció del llibre

Pots configurar els detalls de producte sobre el llibre a la pestanya d'informació del llibre. Aquesta pestanya es divideix en quatre seccions:

Sobre el llibre

La pestanya "Sobre el llibre" et permet introduir informació sobre el llibre, com ara el títol, una descripció, l'editor, la data de publicació i informació sobre la sèrie.

Llista completa dels valors que pots introduir

• Títol
  • Subtítol
  • descripció
  • idioma
  • editor
  • data de publicació
  • data de sortida a la venda
  • format
  • nombre de pàgines
  • nom de la sèrie
  • número a la sèrie
  • interval d'edat
  • és per a adults?
  • Llibres relacionats

Obtén més informació sobre les metadades de llibres que pots afegir en aquesta pestanya.

Important: has d'afegir un títol per poder publicar el llibre.

Gèneres

Important: els llibres han de tenir almenys un gènere assignat perquè es puguin publicar. Tots els gèneres han de pertànyer al mateix estàndard de tema.

Per seleccionar un gènere per al llibre:

1. A la pestanya Gènere, fes clic a la fletxa avall Fletxa avall.
  2. Al menú desplegable, selecciona un estàndard de tema.
    • Et recomanem que facis servir BISAC (temes i categories del sector llibreter), perquè els gèneres de Play Store es basen en aquest estàndard. Si utilitzes un altre estàndard de tema, n'adaptarem automàticament els codis per treballar amb els seus equivalents en BISAC.
  3. Introdueix el nom del gènere.
  4. Selecciona'n un d'entre els que coincideixen amb la teva cerca.
  5. Per afegir-ne més, fes clic a Afegeix un gènere.
    • Et recomanem que seleccionis un màxim de tres gèneres per llibre.
    • El primer ha de ser el més rellevant.
    • Utilitza el mateix estàndard de tema per a tots els gèneres.
  6. Quan hagis acabat, fes clic a Desa i continua.

Col·laboradors

Pots afegir col·laboradors (autors, editors i il·lustradors) al llibre d'un en un. Per fer-ho, segueix aquests passos:
  1. Escriu el nom del col·laborador.
  2. Al camp que hi ha al costat del nom, fes clic a la fletxa avall fletxa avall i selecciona la funció d'aquesta persona.
  3. Afegeix la biografia del col·laborador (opcional).
  4. Per afegir més col·laboradors, fes clic a Afegeix un col·laborador i repeteix els passos de l'1 al 3.
  5. Quan hagis acabat, fes clic a Desa i continua.​

Configuració

La pestanya Configuració et permet especificar com es mostrarà el títol a Google. Tens diverses opcions de visualització per al llibre:

• Pots definir quin percentatge del llibre estarà disponible per previsualitzar.
  • Pots definir quin percentatge del llibre els compradors podran copiar i enganxar.
  • Si vols, pots aplicar l'encriptació de gestió de drets digitals (DRM).

Obtén més informació sobre la pestanya Configuració.

Configuració avançada

També pots afegir configuració avançada al llibre.

Llista completa d'opcions de configuració avançada de Google Play i Google Llibres

Configuració avançada de Google Play

• Suprimir text fluid generat automàticament.
  • Utilitzar només PDF a la cerca de Google Llibres.
  • Mostrar fotos a Google Play Llibres.
  • Inserir una pàgina en blanc després de la portada
  • Direcció de lectura (només en fitxers que no siguin EPUB)

Configuració avançada de Google Llibres

• Territoris
  • Mostrar fotos a la previsualització de Google Llibres
  • Nom del lloc web per comprar el llibre imprès
  • Enllaç per comprar el llibre
  • Lloc web de l'editor
  • Logotip de l'editor
  • Permetre la baixada en PDF
  • Permetre la previsualització abans de la data de sortida a la venda.