Wijzigingen ten aanzien van de Goods and Services Tax (GST) in India in 2017

Vanwege een wijziging in de wetgeving ten aanzien van de Goods and Services Tax (GST) in India is Google vanaf 1 juli 2017 verantwoordelijk voor het vaststellen, inhouden en afdragen van GST voor aankopen op Google Play Boeken door klanten uit India. Het GST-tarief is achttien procent voor aankopen door klanten uit India.

Deze wijziging geldt voor alle betaalde boekaankopen door klanten in India, zelfs als uw bedrijf niet in Taiwan is gevestigd. Dit kan als volgt van invloed zijn op uw inkomsten uit verkopen aan klanten in India:

• Prijzen exclusief belasting: Als u prijzen exclusief belasting opgeeft voor India (IN), verandert uw inkomstenaandeel voor verkopen in India niet, omdat het inkomstenaandeel altijd wordt berekend op basis van een prijs exclusief belasting. Klanten moeten de belasting echter wel betalen. Daarom stijgt de daadwerkelijke prijs van uw boeken.
  • Prijzen inclusief belasting: Als u prijzen inclusief belasting opgeeft voor India (IN), wordt uw opbrengst voor verkopen in India ongeveer achttien procent lager, aangezien we de GST inhouden op de catalogusprijs voordat het inkomstenaandeel wordt berekend.