Intian tavara- ja palveluveroa koskevien lakien muutokset vuonna 2017

Intian tavaroiden ja palvelujen verotusta koskeviin lakeihin tehtyjen muutosten vuoksi Googlen täytyy 1.7.2017 alkaen määrittää, periä ja välittää tavara- ja palveluvero intialaisten asiakkaiden tekemistä Google Play Kirjat ‑ostoksista. Kyseisen veron suuruus intialaisten asiakkaiden tekemistä ostoksista on 18 prosenttia.

Tämä muutos koskee kaikkia Intiassa tapahtuvia kirjaostoksia, vaikka yrityksesi ei sijaitsisi Intiassa. Muutos voi vaikuttaa intialaisilta asiakkailta saamiisi tuloihin seuraavasti:

• Verottomat hinnat: Jos olet määrittänyt Intiassa myytäville tuotteillesi verottomat hinnat, tulojen jakaminen ei muutu kohdallasi. Tulot on tällöin aina laskettu verottomien hintojen perusteella. Asiakkaiden on kuitenkin maksettava vero, joten kirjojesi myyntihinta nousee.
  • Verolliset hinnat: Jos olet määrittänyt Intiassa myytäville tuotteillesi verolliset hinnat, saamasi tulot laskevat kyseisten tuotteiden osalta noin 18 %. Tämä johtuu siitä, että vähennämme tavara- ja palveluveron ovh-hinnasta ennen tulojen jakamislaskelmia.