Veranderinge in wetgewing oor belasting op goedere en dienste (BGD) in Indië in 2017

Google sal weens 'n verandering in wetgewing oor belasting op goedere en dienste (BGD) in Indië vanaf 1 Julie 2017 daarvoor verantwoordelik wees om belasting op goedere en dienste te bepaal, te hef en oor te betaal vir Google Play Boeke-aankope deur klante in Indië. Die BGD-koers sal 18% wees vir aankope deur Indiese klante.

Hierdie verandering is van toepassing op alle aankope van betaalde boeke deur klante in Indië, selfs al is jou besigheid nie in Indië geleë nie. Jou verdienste uit verkope aan klante in Indië kan soos volg beïnvloed word:

• Belastingeksklusiewe pryse: As jy belastingeksklusiewe pryse vir Indië (IN) verskaf, sal jou inkomstedeling uit verkope in Indië nie verander nie, omdat die inkomstedeling nog altyd op 'n belastingeksklusiewe grondslag bereken is. Klante sal egter die belasting moet betaal, wat beteken dat jou boeke se prys sal styg.
  • Belastinginklusiewe pryse: As jy belastinginklusiewe pryse vir Indië (IN) verskaf, sal jou inkomste uit verkope in Indië met sowat 18 persent daal omdat ons die BGD van 18 persent van die gelyste prys sal aftrek voordat jou inkomstedeling bereken word.