Wijzigingen ten aanzien van de Goods and Services Tax (GST) in Australië in 2017

Vanwege een wijziging in de wetgeving ten aanzien van de Goods and Services Tax (GST) in Australië is Google vanaf 1 juli 2017 namens de meeste partners (zie uitzonderingen hieronder) verantwoordelijk voor het vaststellen, inhouden en afdragen van tien procent GST voor aankopen op Google Play Boeken door klanten uit Australië.

Google past deze wijziging toe op alle betaalde boekaankopen door klanten in Australië. (Als u bureauvoorwaarden heeft afgesloten met Google Play Boeken en uw bedrijf zich in Australië bevindt, blijft u verantwoordelijk voor het vaststellen, inhouden en afdragen van GST voor aankopen op Google Play Boeken door klanten uit Australië, zoals van toepassing.)

Deze wijziging kan als volgt van invloed zijn op uw inkomsten uit verkopen aan klanten in Australië:

• Prijzen exclusief belasting: Als u prijzen exclusief belasting opgeeft voor Australië (AU), verandert uw inkomstenaandeel voor verkopen in Australië niet, omdat het inkomstenaandeel altijd wordt berekend op basis van een prijs exclusief belasting. Klanten moeten de belasting echter wel betalen. Daarom stijgt de daadwerkelijke prijs van uw boeken.
  • Prijzen inclusief belasting: Als u prijzen inclusief belasting opgeeft voor Australië (AU), wordt uw opbrengst voor verkopen in Australië ongeveer tien procent lager, aangezien we de tien procent GST inhouden op de catalogusprijs voordat het inkomstenaandeel wordt berekend.