Australian arvonlisäveron (GST) muutos vuonna 2017

Koska Australian arvonlisäveroa koskeva laki muuttuu, Google on 1.7.2017 alkaen vastuussa Australiassa tehtyjen Google Play Kirjat ‑ostosten 10 %:n suuruisen arvonlisäveron määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianmukaiselle viranomaiselle. Vero koskee useimpien yhteistyökumppaneiden tuotteita lukuun ottamatta tapauksia, joita kuvaillaan alempana.

Google soveltaa tätä muutosta kaikkiin Australiassa tapahtuviin kirjaostoksiin. (Jos olet Google Play Kirjat ‑välittäjä ja yrityksesi sijaitsee Australiassa, olet edelleen vastuussa australialaisten asiakkaiden tekemien Google Play Kirjat ‑ostosten arvonlisäveron määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianmukaiselle viranomaiselle soveltuvin osin.)

Tämä muutos voi vaikuttaa australialaisilta asiakkailta saatuihin tuloihisi seuraavilla tavoilla:

• Verottomat hinnat: Jos olet määrittänyt Australiassa (AU) myytäville tuotteillesi verottomat hinnat, tulojen jakaminen ei muutu kohdallasi. Tulot on tällöin aina laskettu verottomien hintojen perusteella. Asiakkaiden on kuitenkin maksettava vero, joten kirjojesi myyntihinta nousee.
  • Verolliset hinnat: Jos olet määrittänyt Australiassa (AU) myytäville tuotteillesi verolliset hinnat, tulosi laskevat noin 10 %:lla, koska vähennämme ovh-hinnasta 10 %:n ALV:n ennen tulojen jakamislaskelmia.