Veranderinge aan Australiese belasting op goedere en dienste (BGD) in 2017

Google sal van 1 Julie 2017 af vanweë 'n verandering aan wetgewing oor belasting op goedere en dienste (BGD) in Australië daarvoor verantwoordelik wees om namens die meeste vennote (sien uitsonderings hieronder) BGD van 10% op aankope in Google Play Boeke deur klante in Australië te bepaal, te hef en oor te betaal.

Google sal hierdie verandering toepas op alle betaalde boekaankope deur klante in Australië. (As jy 'n agentskapooreenkoms met Google Play Boeke het en jou besigheid is in Australië geleë, sal jy steeds daarvoor verantwoordelik wees om BGD vir aankope in Google Play Boeke deur Australiese klante te bepaal, te hef en oor te betaal, soos toepaslik.)

Hierdie verandering kan jou verdienste uit verkope aan klante in Australië soos volg beïnvloed:

• Belastingeksklusiewe pryse: As jy belastingeksklusiewe pryse vir Australië (AU) verskaf, sal jou inkomstedeling uit verkope in Australië nie verander nie, want die inkomstedeling is nog altyd op 'n belastingeksklusiewe grondslag bereken. Klante sal egter die belasting moet betaal, wat beteken dat jou boeke se prys sal styg.
  • Belastinginklusiewe pryse: As jy belastinginklusiewe pryse vir Australië (AU) verskaf, sal jou inkomste uit verkope in Australië met sowat 10 persent daal omdat ons die BGD van 10 persent van die katalogusprys sal aftrek voordat die inkomstedeling bereken word.