Je inkomsten uitbetaald krijgen

Belangrijk:

• Google Play-partners kunnen e-boeken en audioboeken verkopen in bepaalde landen/regio's. De functies die hier worden beschreven, zijn niet in elk land of elke regio beschikbaar.
  • Met reserveringen kunnen klanten je boek reserveren vóór de releasedatum, maar dit nog niet lezen. Op de publicatiedatum worden kosten voor de aankoop in rekening gebracht aan klanten die je boek hebben gereserveerd en krijgen deze klanten toegang tot het boek.
  • Vanwege wettelijke vereisten kan Google geen reserveringen aanbieden in India. Je boek is op de eerste verkoopdatum beschikbaar in de Google Play Store in India.
  • Voordat je bestanden uploadt, moet je checken of je content voldoet aan de richtlijnen van Google. Bekijk ons contentbeleid voor uitgevers voor boeken op Google Play als je je boeken wilt verkopen op Google Play.
  • Verkooprapporten per maand bevatten niet noodzakelijkerwijs gegevens die overeenkomen met je maandelijkse betalingen. Ga naar de Google Play-inkomstenrapporten voor een financieel rapport dat overeenkomt met je betaling.

Belangrijk: Als je een verwachte betaling hebt gemist, log je in bij het Partnercentrum voor Boeken en ga je naar het Betalingscentrum. Bewerk elk betalingsprofiel zodat je meldingen krijgt over problemen die betalingen kunnen tegenhouden.

Zo kun je betalingen ontvangen:

Betaalmethoden

Maak een betalingsprofiel om de bankrekening op te geven waarop je je inkomsten wilt ontvangen.

Elektronische overboeking

Met elektronische overboeking worden je Google Play-inkomsten rechtstreeks bijgeschreven op je bankrekening. Elektronische overboeking is de door Google aanbevolen betaalmethode. Betalingen worden gedaan in de lokale valuta van de bankrekening die je opgeeft.

Overboeking

Voor bankrekeningen in bepaalde landen voert Google betalingen uit via overboeking in Amerikaanse dollars. Als je wilt checken of betalingen via overboeking mogelijk zijn in je land, bekijk je de lijst met landen die worden ondersteund voor betalingen.

Google biedt momenteel geen andere betaalmethoden voor inkomsten uit boekverkopen op Google Play.

Betalingsschema

Belangrijk: Google voert geen betalingen uit in het weekend of op feestdagen. Het kan tot 3 extra werkdagen duren voordat je bank de betaling op je rekening heeft geregistreerd. Neem contact op met een medewerker van je bank voor meer informatie over de verwerkingstijd van je bank voor elektronisch gestorte bedragen.

Je vindt de verplichtingen van Google voor betaling van jouw deel van de verkoopopbrengst in het Addendum voor Google Editions of de Overeenkomst voor Google Boeken en Google Play Boeken. Als je bankrekening is geverifieerd en je een minimumsaldo hebt, voert Google een betaling uit op de 15e dag van elke maand of op de volgende werkdag, die per regio verschilt. Deze betaling is gebaseerd op financiële transacties, zoals verkopen, terugbetalingen of terugvorderingen, die in de afgelopen kalendermaand plaatsvonden.

Minimumsaldo voor betaling

Voor betaling via overboeking is een saldo van minimaal $ 100 nodig. Meer informatie over overboekingen

Het minimumsaldo voor elektronische betalingen is afhankelijk van de valuta van de betaling. Voor betalingen in Amerikaanse dollars is het minimumbedrag $ 1,00. Minimumbedragen voor andere valuta's zijn vergelijkbaar. Als je dit bedrag wilt checken, ga je naar het Betalingscentrum. Bewerk je betalingsprofiel en check de drempelwaarde die in het betalingsschema wordt vermeld.

Als je meerdere betalingsprofielen hebt, krijg je een afzonderlijke betaling voor elk profiel, elk met een eigen minimum betalingsbedrag.

Rapporten

Inkomstenrapporten worden maandelijks gegenereerd. Meer informatie over hoe je inkomstenrapporten opent en leest

Belastinggegevens voor Europese partners

Je hebt misschien het btw-nummer van Google nodig voor belastingdoeleinden.

• Btw-nummer van Google Ireland: IE6388047V
  • Complete naam en adres van Google Ireland:
    Google Ireland,
    Gordon House,
    Barrow Street,
    Dublin 4,
    Ierland