Tarjouskampanjat (ajoitetut hintamuutokset)

Jotkin tällä sivustolla kuvaillut kohteet eivät ehkä ole saatavilla, sillä kirjojen myyminen Google Playssa on rajoitettu tiettyihin maihin.

Voit tehdä rajoitetun ajan voimassa olevia tarjouksia Google Playssa yhteistyökumppanikeskuksen tarjouskampanjoiden avulla. Luo tarjouskampanja, jos haluat muuttaa kirjasi ovh-hinnan tietyksi ajanjaksoksi, jonka aikana kirjaa saatetaan esitellä Google Play Kaupassa tai markkinointisähköposteissa. Tämän ajanjakson jälkeen kirjan hinta palaa takaisin alkuperäiseksi.
Huom. Et voi luoda kirjalle tarjouskampanjaa, jos se ei ole vielä myynnissä.

Tarkastele voimassa olevia tarjouskampanjoitasi tai luo uusia klikkaamalla yhteistyökumppanikeskuksessa Tarjouskampanjat.

Jos et näe Tarjouskampanjat-sivua, pyydä tilisi järjestelmänvalvojaa myöntämään sinulle käyttöoikeudet kirjaluetteloon.

Voit myös luoda aikataulun kampanjahinnoille määrittämällä yksittäisiä kirjahintoja, joilla on alkamis- ja päättymispäivät, tai ONIXin kautta. Jos tarjouskampanjat ovat päällekkäisiä, käyttöön otetaan edullisimman hinnan kampanja.

Tarjouskampanjan luominen

Jos haluat ajastaa uuden tarjouskampanjan, valitse Lisää uusi kampanja.

Sinua pyydetään antamaan seuraavat tiedot:

• Tarjouskampanjan nimi
  • Alkamispäivä (tarjouskampanja alkaa kyseisenä päivänä klo 00.00 aikaisimman mahdollisen ostajan aikavyöhykkeen mukaan)
  • Päättymispäivä (tarjouskampanja päättyy kyseisenä päivänä klo 23.59 aikaisimman mahdollisen ostajan aikavyöhykkeen mukaan)
  • Kirjaluettelo ja kirjojen tarjoushinnat .csv-tiedostossa. Lue lisää tarjouskirjaluettelon .csv-muodosta.
Jos haluat luoda yhden päivän pituisen tarjouskampanjan, ilmoita alkamis- ja päättymispäiväksi sama päivämäärä.

Tietojen näyttäminen

Nykyiset tarjouskampanjat ‑kohdassa on luettelo kaikista tarjouskampanjoistasi, mukaan lukien niiden alkamis- ja päättymispäivät. Jos tarjouskampanjan tila on Ajoitettu, Alkanut tai Päättynyt, voit ladata luettelon tarjouskampanjaan kuuluvista kirjoista tarjoushintoineen. Avaa lataamasi tiedosto laskentataulukko-ohjelmassa, kuten Microsoft Excelissa tai OpenOffice Calcissa.

Kun tarjouskampanja on käynnissä, tarjoushinnat eivät päivity kampanjaan kuuluvien kirjojen Hinnoittelu-välilehdille. Muista siis säilyttää kopio tarjouskampanjan tiedoista.

Tarjouskampanjan muokkaaminen

Olemassa olevien tarjouskampanjoiden muokkaaminen ei ole tällä hetkellä mahdollista. Jos haluat tehdä muutoksia, lopeta tai poista tarjouskampanja ja luo uusi. Voit ensin ladata kirjaluettelon ja kirjojen hinnat sisältävän tiedoston, tehdä haluamasi muutokset ja käyttää sitten kyseistä tiedostoa uudessa tarjouskampanjassa.

Et voi korvata tarjouskampanjaa uudella samannimisellä kampanjalla. Muista ensin poistaa vanha tarjouskampanja. Muuten sinulla on kaksi samannimistä kampanjaa.

Tarjouskampanjan poistaminen

Voit poistaa ajoitetun tarjouksen valitsemalla Poista. Jos kampanja ei ole ehtinyt alkaa, sen tiedot poistetaan sivulta.

Jos haluat poistaa tarjouskampanjan, joka on alkanut ja käynnissä tällä hetkellä, klikkaa Lopeta. Tarjouskampanja päättyy etuajassa, sen tilaksi muutetaan Päättynyt ja päättymispäivä päivitetään. Tarjoushintojen soveltaminen kirjoihisi päättyy 24 tunnin sisällä.

Tarjouskirjaluettelon CSV-muoto

Luo laskentataulukko-ohjelmalla avattavan tarjouskirjaluettelotiedoston malli valitsemalla Lataa CSV-malli. Vain seuraavat sarakkeiden otsikot hyväksytään.
Huom. Sarakkeiden otsikot poikkeavat otsikoista, joita käytetään kirjaluettelosta ladattavan CSV-tiedoston sarakkeissa.

Vaaditut sarakkeiden otsikot

• Tunniste (esim. ISBN)
  • Nimi (sinua varten – järjestelmämme ei käytä tämän sarakkeen arvoja, joten voit jättää sen tyhjäksi)
  • Valuutta
  • Summa (älä lisää valuuttamerkkiä)
  • Maat

Valuutta-, Summa- ja Maat ‑sarakkeet ilmoittavat tarjoushinnan ja sen, missä sitä käytetään. Jos lisäät maita, joissa käytetään eri valuuttaa, tarjoushintaa sovelletaan vain, jos valuuttamuunnos on käytössä.

Jos haluat käyttää kirjalle useampaa kuin yhtä tarjoushintaa saman tarjouskampanjan aikana, lisää rivi kullekin hinnalle. Voit esimerkiksi asettaa kirjalle erilliset tarjoushinnat Yhdysvaltoja ja Kanadaa varten. Näin hinnat ovat omilla riveillään tarjouskampanjan laskentataulukossa. Jos valuuttamuunnos on käytössä, voit ottaa tarjoushinnan käyttöön kaikilla myyntialueillasi käyttämällä avainsanaa WORLD.

Muotoilu ja koodaus

Tallenna tarjouskirjaluettelo sarkaineroteltuna, Unicode-koodattuna (UTF-16LE) CSV-tiedostona.

Virheet

Jos CSV-tiedoston käsittelyssä ilmenee virheitä, tarjouskampanjan tilaksi ilmoitetaan Sisältää virheitä. Klikkaa tilaa, jos haluat ladata toisen CSV-tiedoston, jossa luetellaan virheet.

Esimerkki

Tässä on esimerkki laskentataulukosta, joka laskee kirjan hinnan 1,99 dollariin Yhdysvalloissa ja 0,99 puntaan Isossa-Britanniassa. Toisen kirjan hinta lasketaan 3 dollariin tai vastaavaan hintaan paikallisessa valuutassa kaikilla myyntialueilla.

Tunniste Nimi Valuutta Summa Maat
1234567890123 Valinnainen nimi USD 1,99 US
1234567890123 Valinnainen nimi GBP 0,99 GB
9780123456789 Valinnainen nimi 2 USD 3,00 WORLD