Kampagner (planlagte prisændringer)

Nogle af de funktioner, der er beskrevet på denne side, er muligvis ikke tilgængelige, da salg af bøger i Google Play er begrænset til udvalgte lande.

Du kan tilbyde tidsbegrænsede rabatter på dine bøger i Google Play ved hjælp af priskampagner i Partnercenter. Opret en kampagne for at ændre listeprisen på din bog i et bestemt datointerval, hvor bogen kan blive vist i Google Play Butik eller i marketingmails. Derefter sælges bogen igen til den oprindelige listepris.
Bemærk! Du kan kun køre kampagne på en bog, hvis den allerede er tilgængelig for salg.

Klik på Kampagner i Partnercenter for at se dine aktuelle kampagner eller oprette nye.

Hvis du ikke kan se kampagnesiden, skal du bede administratoren af din konto om at give dig adgang til Bogkatalog.

Du kan også planlægge kampagnepriser ved at angive individuelle bogpriser med start- og slutdatoer eller via ONIX. Hvis du konfigurerer kampagner, der overlapper hinanden, træder kampagnen med den laveste pris i kraft.

Opret en kampagne

Hvis du vil planlægge en ny kampagne, skal du klikke på Tilføj ny kampagne.

Du bliver bedt om at angive følgende:

• Navn på kampagnen
  • Startdato: Kampagnen træder i kraft kl. 00.00 denne dag baseret på den tidligste tidszone for en eventuel køber.
  • Slutdato: Kampagnen udløber kl. 23.59 denne dag baseret på den tidligste tidszone for en eventuel køber.
  • Liste over bøgerne og deres kampagnepriser i en .CSV-fil. Få mere at vide om CSV-format til kampagneboglister.
Hvis du vil køre en kampagne en enkelt dag, skal du angive den samme start- og slutdato.

Se oplysninger

Du kan se en liste over alle dine kampagner med deres startdatoer og slutdatoer under "Aktuelle kampagner". Klik på statussen (f.eks. "Planlagt") for at downloade en fil med flere oplysninger. Du kan se kampagner med statussen "Planlagt", "Påbegyndt" og "Er sluttet" ved at downloade en liste over bøger, der indgår i kampagnen, med deres kampagnepriser. Du kan åbne filen i et regnearksprogram som Microsoft Excel eller OpenOffice Calc.

Under en kampagne vil kampagnepriserne ikke blive afspejlet på fanen Prissætning for de berørte bøger, så sørg for at beholde en kopi af dine kampagneoplysninger.

Rediger en kampagne

Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at redigere eksisterende kampagner. Hvis du vil foretage ændringer, skal du afslutte eller fjerne kampagnen og oprette en ny. Du skal først downloade filen med listen over bøgerne og deres kampagnepriser og foretage evt. redigeringer. Derefter kan du genbruge den pågældende fil til den nye kampagne.

Du kan ikke overskrive en kampagne ved at oprette en ny med samme navn. Sørg for at slette den gamle kampagne først, da du ellers vil have to kampagner med samme navn.

Fjern en kampagne

Hvis du vil slette en planlagt kampagne, skal du klikke på Fjern. Hvis kampagnen aldrig er startet, fjernes dens fortegnelse fra siden.

Hvis du vil fjerne en kampagne, der er startet, kan du klikke på Afslut. Kampagnen vil derefter slutte tidligt, og dens status ændres til "Er sluttet" med en opdateret slutdato. Inden for 24 timer vil kampagnepriserne ikke længere gælde for dine bøger.

CSV-format for kampagneboglister

Klik på Download CSV-skabelon for at generere en skabelon til kampagnens boglistefil, som du kan åbne i et regnearksprogram. Kun nedenstående kolonneoverskrifter accepteres.
Bemærk! Kolonneoverskrifterne adskiller sig fra kolonneoverskrifterne i CSV-filen, der er downloadet fra Bogkatalog.

Påkrævede kolonneoverskrifter

• Identifikator (F.eks. ISBN)
  • Titel (Værdier i denne kolonne benyttes ikke af vores system, så det er ikke nødvendigt at udfylde kolonnen)
  • Valuta
  • Beløb (Undlad valutasymbolet)
  • Lande

Kolonnerne Valuta, Beløb og Lande henviser til kampagneprisen, og hvor den skal gælde. Hvis du angiver lande, der bruger en anden valuta, gælder kampagneprisen kun der, hvis valutakonvertering er aktiveret.

Hvis du ønsker at anvende mere end én kampagnepris for en bog i samme kampagneperiode, skal du tilføje én række for hver pris. Du kan f.eks. angive én kampagnepris i USA og en anden kampagnepris for den samme bog i Canada. Hver pris udgør en separat række i kampagneregnearket. Hvis valutakonvertering er aktiveret, kan du bruge nøgleordet WORLD for at anvende kampagneprisen i alle dine salgsområder.

Format og kodning

Gem din kampagnebogliste som en tabulatorsepareret, Unicode-kodet (UTF-16LE) CSV-fil (med kommaseparerede værdier).

Fejl

Hvis der er problemer, når du behandler din .CSV-fil, vises kampagens status som "Har fejl". Klik på denne status for at downloade en .CSV-fil mere, hvor du kan se fejlene.

Eksempel

Her er et eksempel på et regneark, hvor prisen på en bog sænkes til 1,99 USD i USA og 0,99 GBP i Storbritannien. En anden bog sælges til 3,00 USD eller tilsvarende i alle salgsområder.

Identifikator Titel Valuta Beløb Lande
1234567890123 Valgfri titel USD 1,99 US
1234567890123 Valgfri titel GBP 0,99 GB
9780123456789 Valgfri titel 2 USD 3,00 WORLD