Fjern en bog

Denne side beskriver, hvordan du fjerner en bog fra Google Bøger eller Google Play.

Hvis du vil fjerne uautoriseret indhold fra et andet Google-produkt, kan du se Googles politik og fremgangsmåder vedrørende påstået krænkelse af ophavsretten. Vejledningen nedenfor viser den korrekte procedure for fjernelse, alt efter hvor meget af bogen der er tilgængelig til forhåndsvisning.

Fjern en bog, som du har indsendt

Indstil salget af en bog i Google Play

1. Log ind på Partnercenter.
  2. Klik på Bogkatalog til venstre.
  3. Klik på titlen på den bog, du vil fjerne.
  4. Gå til fanen Oversigt.
  5. Vælg Fjern fra Google Play for at indstille salget af bogen, men bibeholde eksempelvisningen i Google Bøger. Vælg Deaktiver helt for at fjerne bogen fra både Google Play og Google Bøger.

Du kan indstille salget af flere bøger ved hjælp af et regneark.

1. Log ind på Partnercenter.
  2. Klik på Bogkatalog til venstre.
  3. Klik på Eksportér bøger, og download det genererede regneark.
    Bemærk! Du behøver ikke at vælge nogen af afkrydsningsfelterne.
  4. Åbn filen i et regnearksprogram.
  5. For hver bog, du vil indstille salget af, skal du ændre værdien i kolonnen Vil du muliggøre salg af bogen? til Nej.
  6. Gå tilbage til Bogkatalog, og klik på Avanceret efterfulgt af Upload CSV.
  7. Vælg filen med det redigerede regneark, og upload den.

Fjern forhåndsvisningen for en bog i Google Bøger

1. Log ind på Partnercenter.
  2. Klik på Bogkatalog til venstre.
  3. Klik på titlen på den bog, du vil fjerne fra forhåndsvisning.
  4. Gå til fanen Oversigt.
  5. Vælg Deaktiver helt for at fjerne bogen fra Google Bøger.
    Bemærk! Du kan ikke vælge at fjerne bogen fra Google Bøger og samtidig beholde den til salg i Google Play.

Hvis du vil fjerne forhåndsvisningen af et stort antal bøger, skal du kontakte supportteamet for Google Bøger. Supportteamet kan også hjælpe dig med at lukke din konto, hvis du vil fjerne alle dine bøger.

Deaktiverede bøger vises ikke længere i dit bogkatalog, men du kan stadig søge efter dem, hvis du vil ændre deres indstillinger på et senere tidspunkt. Grundlæggende oplysninger om din bog vises fortsat i Google Bøger, men brugerne kan ikke se noget af indholdet.

Fjern en gammel version af en bog

Når du indsender en opdateret bogfil, erstattes den gamle fil af den nye, så snart den er færdigbehandlet. Se vores oversigt over filer og upload.

• Brug det samme filnavn, hvis det er muligt, for at hjælpe vores system med at genkende filen som en opdatering til en eksisterende bog og ikke som en fil til en helt ny bog.
  • Indsendelse af en opdateret version fungerer både for filer med indhold og filer med omslag.
  • Ældre versioner vises fortsat som historiske oplysninger på fanen "Indhold" for bogen. Få flere oplysninger om fanen Indhold.

Fjern en bog, som du ikke har indsendt

Hvis du ser en bog i Google Play eller Google Bøger, som du har rettighederne til, men ikke har indsendt, skal du følge den korrekte procedure for fjernelse, alt efter hvor meget af bogen der er tilgængelig til forhåndsvisning. Du kan søge efter bogen i Google Bøger for at se, hvordan den ser ud.

Bemærk! Bogens synlighed angiver, hvordan den blev føjet til Google Bøger.

Fjern en bog, der er sat til salg i Google Play, eller som kan ses i forhåndsvisning i Google Bøger

​Kontakt den part, der er ansvarlig for bogen (du kan se, hvem der har givet Google tilladelse til at vise sider, på siden med forhåndsvisning i Google Bøger) eller anmod om fjernelse af indholdet.

Fjern en bog med delvist synlige sider (uddrag) i Google Bøger

Bøger med uddragsvisning er tilgængelige takket være biblioteksprojektet, hvor Google samarbejder med biblioteker om at digitalisere deres samlinger. Disse bøger er søgbare, men Google Bøger viser kun nogle få sætninger med konteksten omkring søgetermen i stedet for hele sider.

Registrer din bog for at ekskludere den fra biblioteksprojektet.

Fjern en bog med meddelelsen "Ingen forhåndsvisning" fra Google Bøger

Den pågældende bog er en af de mange bøger, som er føjet til indekset i Google Bøger i en visning, der kun indeholder metadata. Husk, at dette resultat ikke omfatter ophavsretligt beskyttede sider fra selve bogen. Resultatet viser i stedet oplysninger om bogen, bl.a. autoriserede bibliografiske data såsom ISBN, forfatter, udgiver og udgivelsesdato samt søgeresultater fra offentlige websites. Faktisk fungerer det som et bibliotekskatalog på nettet. Googles mål er at gøre indekset i Google Bøger så omfattende som muligt. Derfor viser Google muligvis også flere resultater for en enkelt bog, f.eks. internationale udgaver eller tidligere udgivne versioner.

Google fjerner som udgangspunkt ikke resultater, der kun er metadata, fra indekset. Hvis du mener, at visningen af oplysningerne krænker dine rettigheder som indehaver af ophavsretten, kan du dog indgive en formel juridisk klage. Google gennemgår klagen hurtigst muligt. Du kan også kontakte os for at finde ud af, hvilken tredjepart der har leveret metadataene til os.