Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Om Library Project

Library Project giver brugere mulighed for at søge på Google blandt millioner af bøger, der er skrevet på mange forskellige sprog, herunder bøger, som er sjældne, udgået fra forlaget eller i almindelighed ikke er tilgængelige uden for bibliotekssystemet.

Se en bog i Library Project

Hvis det vurderes, at en bog fra Library Project tilhører offentligt domæne, gør Google den fuldt tilgængelig for offentligheden, og du vil kunne læse bogen fra start til slut. Se, hvordan du får vist bøger i Google Bøger.

Hvis en bog ikke tilhører offentligt domæne, kan du stadig søge i bogens tekst, men Google Bøger viser kun nogle få tekstuddrag, så du kan se, hvor i bogen dit søgeudtryk forekommer. Nogle gange giver rettighedshavere af bøger, der er underlagt ophavsret, os tilladelse til at vise mere end bare tekstuddrag. I disse tilfælde kan du se en procentdel af bogens sider eller sommetider hele bogen, afhængigt af hvad rettighedshaveren ønsker.

Hvis vi ved, at der findes en bog, men endnu ikke har scannet den, vil du kun kunne se de grundlæggende bibliografiske oplysninger om bogen, der svarer til de oplysninger, du kan finde i et bibliotekskatalog. Hvis du vil finde en trykt udgave, kan du bruge de forhandler- eller bibliotekslinks, der er angivet.

Sådan vises bøger i Google Bøger:

Sådan samarbejder biblioteker med Google

Google samarbejder med mange biblioteker fra hele verden med henblik på at inkludere deres samlinger i Google Bøger. Bibliotekerne modtager en digital kopi af alle bøger, der scannes fra deres samlinger, for at bevare dem og gøre dem tilgængelige for deres lånere, hvor loven om ophavsret tillader det.

Mange af de biblioteker, vi samarbejder med, har offentligt fremvist deres aftaler, som illustrerer det fulde omfang af deres samarbejde med Google. Som eksempler kan nævnes University of California, og Big Ten Academic Alliance, der omfatter institutter som University of Illinois, University of Minnesota og Ohio State University.