Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Använda nya Google Böcker

Du kan läsa, ladda ned och förhandsgranska böcker på Google Böcker. Om du hittar en bok som du vill läsa kanske det går att läsa den på Google Böcker. Det kan också gå att köpa den online eller låna den på ett bibliotek.

Tips! Vissa böcker tillhandahålls av utgivare. Andra har skannats som en del av biblioteksprojektet.

Obs! Vissa av de här funktionerna är kanske inte tillgängliga på mobila enheter.

Testa nya Google Böcker

Du kan testa nya Google Böcker här eller göra så här:

1. Öppna Google Böcker.
  2. Sök efter en bok.
  3. Klicka på bokens titel.
  4. Klicka på Testa nu uppe till vänster.

Återgå till klassiska Google Böcker

Du kan byta tillbaka till klassiska Google Böcker här på datorn eller göra så här:

1. Öppna Google Böcker.
  2. Sök efter en bok.
  3. Klicka på bokens titel.
  4. Klicka på Stäng Stäng om du har en sida i boken öppen.
  5. Klicka på Inställningar Inställningar högst upp.
  6. Klicka på Återgå till klassiska Google Böcker.

Läsa eller förhandsgranska en bok

1. Öppna Google Böcker.
  2. Sök efter titel, författare, ISBN eller sökord. Om du vill söka med filter klickar du på Avancerad sökning i sökrutan. Läs mer om hur mycket av boken som visas.
  3. Klicka på en titel. Under titeln ser du om du kan läsa eller förhandsgranska boken:
    • Läsa: Om boken finns på Google Böcker klickar du på Läs kostnadsfritt.
    • Förhandsgranska: Om bara en del av boken är tillgänglig klickar du på FörhandsgranskaLäs mer om varför inte hela boken visas.

Söka i en bok

1. Öppna Google Böcker.
  2. Sök efter titel, författare, ISBN eller sökord.
  3. Klicka på en titel.
  4. Klicka på Sök i innehållet under titeln.
  5. Klicka på Sök i den här boken högst upp i fönstret följt av skriv det du söker efter följt av klicka på Sök Sök.

Köpa, låna eller ladda ned en bok

1. Öppna Google Böcker.
  2. Sök efter titel, författare, ISBN eller sökord.
  3. Klicka på en titel.
  4. Så här köper eller lånar du en bok. Klicka på Skaffa boken under titeln.
    • Köpa: En lista med leverantörer där du kan köpa boken kan visas under Köp inbunden eller Köp i digitalt format. Klicka på en leverantör om du vill köpa boken från deras webbplats.
    • Låna: En lista med bibliotek i närheten som har tryckta böcker, e-böcker eller ljudböcker kan visas under Låna. Om inga bibliotek visas anger du en stad eller ett postnummer.
      • Du kan också söka i flera bibliotek med Sök i WorldCat.
      • Om du klickar på Vilken utgåva som helst kan du söka efter andra utgåvor.
  5. Om du vill ladda ned en bok klickar du på Ladda ned PDF under titeln.
    • Alla böcker går inte att ladda ned.

Citera en bok

1. Öppna Google Böcker.
  2. Sök efter titel, författare, ISBN eller sökord.
  3. Klicka på en titel.
  4. Klicka på Skapa citat under Om utgåvan.
  5. Välj referensformat följt av Kopiera.

Lägga till en bok i biblioteket

Så här lägger du till en bok i biblioteket på datorn:

1. Öppna Google Böcker.
  2. Sök efter titel, författare, ISBN eller sökord.
  3. Klicka på en titel.
  4. Klicka på Lägg till i mitt bibliotek under titeln.

Du öppnar biblioteket genom att klicka på Mitt bibliotek Library bredvid Sök på Google Böcker.

Så här lägger du till en bok i biblioteket på en mobil enhet:

1. Öppna Google Böcker.
  2. Sök efter titel, författare, ISBN eller sökord.
  3. Klicka på en titel.
  4. Tryck på Lägg till i biblioteket .

Åtgärda problem

Problem med en bok jag har köpt

Om det är problem med en bok du har köpt kontaktar du leverantören som du köpte boken av.

En bok eller tidskrift visas inte

Prova dessa vanliga lösningar:

1. Stäng av eventuella annonsblockerare, pluginprogram eller tillägg. Läs mer om hur du inaktivera tillägg.
  2. Öppna Google Böcker i en annan webbläsare, till exempel Chrome eller Safari.
  3. Rensa webbläsarens cacheminne och cookies enligt anvisningarna.
Kontakta oss om problemen kvarstår.

Hela boken visas inte

Antingen har ägaren inte gått med på att visa hela boken eller så har inte hela boken skannats.

• Så här letar du efter ett bibliotek som har boken: Klicka på Skaffa boken i menyraden följt av Sök i WorldCat.
  • Så här köper du boken online: Klicka på Skaffa boken i menyraden och välj en återförsäljare.
  • Om du tror att boken är allmän egendom i ditt land kan du be oss att granska den.
Om du äger boken eller tidskriften och vill tillåta att mer av den visas på Google Böcker gör du anspråk på den

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill rapportera dålig bildkvalitet, att sidor saknas, olämpliga recensioner, felaktig metadata, eller olagligt eller stötande innehåll.