Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Google Kirjojen uuden version käyttö

Google Kirjoissa voit lukea, ladata ja esikatsella kirjoja. Jos löydät kirjan, jonka haluat lukea, voit ehkä lukea sen Google Kirjoissa, ostaa sen verkosta tai lainata sen kirjastosta.

Vinkki: Osa kirjoista on kustantajien lisäämiä, kun taas osa on skannattu palveluun osana kirjastoprojektia.

Tärkeää: Jotkin näistä ominaisuuksista eivät ehkä ole käytettävissä mobiililaitteilla.

Google Kirjojen uuden version kokeileminen

Voit kokeilla Google Kirjojen uutta versiota täällä tai tekemällä näin:

1. Siirry Google Kirjoihin.
  2. Hae mitä tahansa kirjaa.
  3. Valitse kirjan nimi.
  4. Valitse vasemmasta yläreunasta Kokeile nyt.

Palaaminen Google Kirjojen klassiseen versioon

Voit palata Google Kirjojen klassiseen versioon tästä tietokoneellasi tai tekemällä näin:

1. Siirry Google Kirjoihin.
  2. Hae mitä tahansa kirjaa.
  3. Valitse kirjan nimi.
  4. Jos näkyviin tulee kirjan esikatselu, valitse Sulje Sulje.
  5. Valitse näytön yläreunasta Asetukset Asetukset.
  6. Valitse Palaa perinteiseen Google Kirjoihin.

Kirjan lukeminen tai esikatselu

1. Siirry Google Kirjoihin.
  2. Hae kirjan nimeä, kirjoittajaa, ISBN:ää tai avainsanoja. Jos haluat käyttää suodattimia, valitse hakukentästä Tarkennettu haku. Katso lisätietoja siitä, kuinka suuren osan kirjasta voit nähdä.
  3. Klikkaa nimeä. Nimen alta näet, voiko kirjan lukea tai esikatsella:

Hakujen tekeminen kirjassa

1. Siirry Google Kirjoihin.
  2. Tee haku nimellä, kirjoittajalla, ISBN-tunnuksella tai avainsanalla.
  3. Klikkaa nimeä.
  4. Klikkaa nimen alta Hae kirjasta.
  5. Valitse ikkunan yläreunasta Hae tästä kirjasta ja sitten kirjoita hakusanat ja sitten klikkaa Hae Hae.

Kirjan ostaminen, lainaaminen ja lataaminen

1. Siirry Google Kirjoihin.
  2. Hae kirjan nimeä, kirjoittajaa, ISBN:ää tai avainsanoja.
  3. Klikkaa nimeä.
  4. Näin ostat tai lainaat kirjan: Klikkaa nimen alta Osta kirja.
    • Ostaminen: Osta paperiversio‑ tai Osta digiversio ‑kohdassa saattaa näkyä palveluja, joista voit ostaa kirjan. Klikkaa palvelua, jos haluat ostaa kirjan sen sivustolta.
    • Lainaaminen: Lainaa-kohdassa saattaa näkyä lähistöllä olevia kirjastoja, joissa on painettuja kirjoja, e-kirjoja tai äänikirjoja. Jos kirjastoja ei näy, kirjoita kaupunki tai postinumero.
      • Voit myös hakea kirjaa eri kirjastoista WorldCat-haulla.
      • Voit hakea muita painoksia klikkaamalla Mikä tahansa painos
  5. Lataa kirja klikkaamalla nimen alta Lataa PDF
    • Kaikkia kirjoja ei voi ladata.

Kirjan siteeraaminen

1. Siirry Google Kirjoihin.
  2. Tee haku nimellä, kirjoittajalla, ISBN-tunnuksella tai avainsanalla.
  3. Klikkaa nimeä.
  4. Klikkaa Tietoa tästä painoksesta ‑kohdasta Luo sitaatti.
  5. Valitse sitaatin muoto ja sitten Kopioi.

Kirjan lisääminen omaan kirjastoon

Kirjan lisääminen omaan kirjastoon tietokoneella:

1. Siirry Google Kirjoihin.
  2. Tee haku nimellä, kirjoittajalla, ISBN-tunnuksella tai avainsanalla.
  3. Klikkaa nimeä.
  4. Klikkaa nimen alta Lisää kirjastoon.

Pääset omaan kirjastoon klikkaamalla Hae Google Kirjoista ‑kohdan vierestä Oma kirjasto Library.

Kirjan lisääminen omaan kirjastoon mobiililaitteella:

1. Siirry Google Kirjoihin.
  2. Tee haku nimellä, kirjoittajalla, ISBN-tunnuksella tai avainsanalla.
  3. Klikkaa nimeä.
  4. Valitse Lisää kirjastoosi .

Ongelmien korjaaminen

Ostamassani kirjassa on ongelma

Jos ostamassasi kirjassa on ongelma, ota yhteyttä sen myyjään.

Kirjaa tai aikakauslehteä ei näy

Kokeile näitä yleisiä ratkaisuja:

1. Laita mainosblokkerilaajennukset pois päältä. Katso, miten laajennukset laitetaan pois päältä.
  2. Kokeile avata Google Kirjat toisella selaimella, kuten Chromella tai Safarilla.
  3. Tyhjennä selaimen välimuisti ja evästeet seuraamalla ohjeita.
Jos ongelmat eivät ratkea, ota yhteyttä meihin.

Kirjan lukeminen kokonaan ei onnistu

Omistaja ei ole sallinut kirjan lukemista kokonaisuudessaan, tai kirjaa ei ole skannattu kokonaan.

• Kirjan etsiminen kirjastosta: Valitse valikkopalkista Osta kirja ja sitten Hae WorldCatista.
  • Kirjan ostaminen verkosta: Valitse valikkopalkista Osta kirja ja valitse sitten jälleenmyyjä.
  • Jos uskot, että kirja on maassasi vapaasti jaeltavissa, pyydä meitä tarkistamaan asia.
Jos omistat kirjan tai aikakauslehden ja haluat, että suurempi osa siitä on nähtävissä Google Kirjoissa, ilmoittaudu sen omistajaksi.

Ota yhteyttä

Jos haluat ilmoittaa huonosta kuvanlaadusta, puuttuvista sivuista, ongelmista arvosteluissa, virheellisistä metatiedoista tai laittomasta tai loukkaavasta sisällöstä, ota meihin yhteyttä.