Yksittäiseen teokseen linkittäminen Google-kirjoissa

Aina ei riitä, että annat linkin kirjailijan hakutulossivulle tai kirjasivulle Google-kirjoissa – haluat ehkä linkittää yksittäisen teoksen tai jopa tietyn painoksen. Voit luoda jaettavan linkin klikkaamalla lukemasi kirjan ketjukuvaketta.

Google-kirjat voi myös hakea teoksia ISBN-numeron (International Standard Book Number), LCCN-numeron (Library of Congress Control Number) ja OCLC-tietuenumeron (Online Computer Library Center) perusteella. Useimmilla vuoden 1970 jälkeen julkaistuilla kirjoilla on ISBN-numero. Löydät kirjan ISBN-numeron hakemalla teosta Google-kirjoissa ja etsimällä numeron Tietoja tästä teoksesta -sivulta. Vanhemmille kirjoille tulee useimmiten käyttää LCCN- tai OCLC-tietoja.

Oletetaan, että haluat jakaa linkin Machiavellin The Prince -teokseen. Teos julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1532, mutta haluat linkittää vuoden 1988 painoksen, jonka ISBN-numero on 0521349931. Voit hakea ISBN-numeroa siirtymällä tähän URL-osoitteeseen:

http://books.google.com/books?vid=ISBN0521349931

Voit myös etsiä kirjoja kirjoittamalla LCCN- tai OCLC-numeron oikeaan URL-osoitteeseen:

Tunnus Esimerkki-URL-osoite
ISBN-numero http://books.google.com/books?vid=ISBN0521349931
OCLC http://books.google.com/books?vid=OCLC17546826
LCCN http://books.google.com/books?vid=LCCN88005048

Google tarjoaa joillekin kirjoille myös mahdollisuuden luoda linkkejä tietylle sivulle. Jos kyseistä sivua ei löydetä, linkki ohjaa Tietoja tästä teoksesta -sivulle. Lisää kirjan URL-osoitteeseen tarpeelliset parametrit seuraavien esimerkkien mukaisesti:

Sivu Esimerkki-URL-osoite
Etukansi http://books.google.com/books?vid=OCLC17546826&printsec=frontcover
Nimisivu http://books.google.com/books?vid=OCLC17546826&printsec=titlepage
Tekijänoikeustiedot http://books.google.com/books?vid=LCCN88005048&printsec=copyright
Sisällysluettelo http://books.google.com/books?id=05R7kYOKD0cC&printsec=toc
Hakemisto http://books.google.com/books?vid=ISBN0521349931&printsec=index
Takakansi http://books.google.com/books?vid=OCLC17546826&printsec=backcover