Link til individuelle titler i Google Bøger

Nogle gange er det ikke tilstrækkeligt at linke til siden med søgeresultater for en bestemt forfatter eller titel i Google Bøger – du skal linke til en bestemt bog eller måske en bestemt udgave af en bog. Du kan få hjælp til dette ved at klikke på kædeikonet i en bog, du har åbnet, for at generere et link, du kan dele med andre.

Google Bøger kan også hente bøger ved hjælp af ISBN- (International Standard Book Number), LCCN- (Library of Congress Control Number) og OCLC-numre (Online Computer Library Center). De fleste bøger udgivet efter 1970 har ISBN-numre. Du finder en bogs ISBN-nummer ved at søge efter bogen i Google Bøger og se på siden "Om denne bog". Hvis der er tale om ældre bøger, kan det være nødvendigt at bruge LCCN- eller OCLC-angivelser.

Lad os f.eks. antage, at du vil linke til Fyrsten af Machiavelli. Selvom bogen oprindeligt blev udgivet i 1532, blev den udgave, du vil linke til, trykt i 1988 og har ISBN-nummeret 0521349931. Du kan søge direkte på et ISBN-nummer ved at gå til følgende webadresse:

http://books.google.com/books?vid=ISBN0521349931

På samme måde kan du finde bøger ved at indsætte LCCN- eller OCLC-nummeret i den relevante webadresse:

Id Eksempelwebadresse
ISBN http://books.google.com/books?vid=ISBN0521349931
OCLC http://books.google.com/books?vid=OCLC17546826
LCCN http://books.google.com/books?vid=LCCN88005048

For nogle bøger giver Google dig mulighed for at linke til bestemte sider i bogen (hvis den specifikke side ikke kan findes, fører linket brugeren til siden "Om denne bog"). Føj den relevante parameter til webadressen for bogen som i eksemplerne nedenfor:

Side Eksempelwebadresse
Forsideomslag http://books.google.com/books?vid=OCLC17546826&printsec=frontcover
Titelside http://books.google.com/books?vid=OCLC17546826&printsec=titlepage
Side om ophavsret http://books.google.com/books?vid=LCCN88005048&printsec=copyright
Indholdsfortegnelse http://books.google.com/books?id=05R7kYOKD0cC&printsec=toc
Stikordsregister http://books.google.com/books?vid=ISBN0521349931&printsec=index
Bagsideomslag http://books.google.com/books?vid=OCLC17546826&printsec=backcover