Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Bruk den nye versjonen av Google Bøker

Du kan lese, laste ned eller se en forhåndsvisning av bøker på Google Bøker. Hvis du finner en bok du vil lese, kan du lese den på Google Bøker, kjøpe den på nettet eller låne den fra et bibliotek.

Tips: Noen bøker leveres av forleggere, mens andre skannes inn som en del av bibliotekprosjektet.

Viktig: Det er ikke sikkert at alle disse funksjonene er tilgjengelige på mobilenheter.

Prøv den nye versjonen av Google Bøker

Du kan prøve den nye versjonen av Google Bøker her, eller du kan gjøre følgende:

1. Gå til Google Bøker.
  2. Søk etter en bok.
  3. Klikk på boktittelen.
  4. Øverst til venstre klikker du på Prøv nå.

Gå tilbake til den eldre versjonen av Google Bøker

Du kan gå tilbake til den eldre versjonen av Google Bøker her på en datamaskin, eller du kan gjøre følgende:

1. Gå til Google Bøker.
  2. Søk etter en bok.
  3. Klikk på boktittelen.
  4. Hvis du åpnet et utdrag av boken, klikker du på Lukk Lukk.
  5. Øverst klikker du på Innstillinger Innstillinger.
  6. Klikk på Gå tilbake til den eldre versjonen av Google Bøker.

Les eller se en forhåndsvisning av bøker

1. Gå til Google Bøker.
  2. Søk etter tittel, forfatter, ISBN eller søkeord. For å søke med filtre, klikk på Avansert søk i søkefeltet. Finn ut hvor mye av boken du kan se.
  3. Klikk på en boktittel. Under tittelen kan du lese eller se en forhåndsvisning av boken:

Søk i en bok

1. Gå til Google Bøker.
  2. Søk etter tittel, forfatter, ISBN eller søkeord.
  3. Klikk på en boktittel.
  4. Under tittelen klikker du på Søk inni.
  5. Øverst i vinduet klikker du på Søk i denne boken og så skriv inn søket ditt og så klikk på Søk Søk.

Kjøp, lån eller last ned bøker

1. Gå til Google Bøker.
  2. Søk etter tittel, forfatter, ISBN eller søkeord.
  3. Klikk på en boktittel.
  4. Gjør dette hvis du vil kjøpe eller låne bøker: Under tittelen klikker du på Skaff deg boken.
    • Kjøp: Under «Kjøp trykt utgave» eller «Kjøp digital utgave» ser du leverandører du kan kjøpe boken fra. Klikk på en leverandør for å kjøpe en bok fra nettstedet deres.
    • Lån: Under «Lån» kan du se bibliotek i nærheten der du kan finne trykte bøker, e-bøker eller lydbøker. Hvis du ikke ser noen bibliotek, skriver du inn en by eller et postnummer.
      • Du kan også søke i ulike biblioteker ved å søke på WorldCat.
      • Du kan søke etter andre utgaver ved å klikke på Alle utgaver
  5. For å laste ned en bok, klikk på Last ned PDF under tittelen.
    • Ikke alle bøker kan lastes ned.

Siter bøker

1. Gå til Google Bøker.
  2. Søk etter tittel, forfatter, ISBN eller søkeord.
  3. Klikk på en boktittel.
  4. Under «Om denne utgaven» klikker du på Opprett sitat.
  5. Velg ønsket sitatformat og så Kopiér.

Legg til bøker i biblioteket ditt

Slik legger du til bøker i biblioteket ditt på en datamaskin:

1. Gå til Google Bøker.
  2. Søk etter tittel, forfatter, ISBN eller søkeord.
  3. Klikk på en boktittel.
  4. Under tittelen klikker du på Legg til i biblioteket mitt.

For å komme til biblioteket ditt klikker du på Mitt bibliotek Library ved siden av «Søk på Google Bøker».

Slik legger du til bøker i biblioteket ditt på en mobilenhet:

1. Gå til Google Bøker.
  2. Søk etter tittel, forfatter, ISBN eller søkeord.
  3. Klikk på en boktittel.
  4. Trykk på Legg til i biblioteket mitt .

Løs problemer

Jeg har et problem med en bok jeg har kjøpt

Hvis du har problemer med en bok du har kjøpt, bør du kontakte leverandøren du kjøpte den fra.

Du ser ikke en bok eller et tidsskrift

Prøv disse vanlige løsningene:

1. Slå av eventuelle programtillegg eller utvidelser som blokkerer annonser. Finn ut hvordan du slår av utvidelser.
  2. Gå til Google Bøker i en annen nettleser, for eksempel Chrome eller Safari.
  3. Følg fremgangsmåten for å tømme bufferen og slette informasjonskapslene i nettleseren.
Hvis du fortsatt har problemer, kan du kontakte oss.

Du ser ikke hele boken

Enten har ikke eieren samtykket i å vise hele boken, eller så er ikke hele boken skannet.

• Slik ser du etter boken i et bibliotek: I menyen til venstre klikker du på Skaff deg boken og så Søk på WorldCat.
  • Slik kjøper du boken på nettet: I menylinjen klikker du på Kjøp boken og velger deretter en forhandler.
  • Hvis du tror boken er tilgjengelig uten opphavsrett i landet ditt, kan du be oss om å gjennomgå den.
Hvis du eier boken eller tidsskriftet og vil gi Google Bøker tillatelse til å vise mer av innholdet, kan du gjøre krav på boken

Kontakt oss

Kontakt oss hvis du vil rapportere dårlig bildekvalitet, sider som mangler, problemer med anmeldelser, feil metadata eller ulovlig eller støtende innhold.