Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

De nieuwe versie van Google Boeken gebruiken

Op Google Boeken kun je boeken lezen, downloaden of een voorbeeld bekijken. Als je een boek vindt dat je wilt lezen, kun je het misschien lezen op Google Boeken, het online kopen of het boek lenen bij een bibliotheek.

Tip: Sommige boeken worden geleverd door uitgevers, andere boeken worden gescand als onderdeel van het Bibliotheekproject.

Belangrijk: Sommige van deze functies zijn mogelijk niet beschikbaar op mobiele apparaten.

Probeer de nieuwe versie van Google Boeken

Hier kun je de nieuwe versie van Google Boeken proberen, of:

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Zoek naar een boek.
  3. Klik op de boektitel.
  4. Klik linksboven op Nu proberen.

Terugschakelen naar de klassieke versie van Google Boeken

Hier kun je via je computer terugkeren naar de klassieke versie van Google Boeken, of:

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Zoek naar een boek.
  3. Klik op de boektitel.
  4. Als je pagina's van een boek bekijkt, klik je op Sluiten Sluiten.
  5. Klik bovenaan op Instellingen Instellingen.
  6. Klik op Terugschakelen naar de klassieke versie van Google Boeken.

Een boek lezen of een voorbeeld bekijken

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Zoek op titel, auteur, ISBN of zoekwoorden. Als je wilt zoeken met filters, klik je in het zoekvak op Geavanceerd zoeken. Meer informatie over hoeveel je van het boek kunt bekijken
  3. Klik op een titel. Onder de titel kun je het boek lezen of een voorbeeld bekijken:

Zoeken in boeken

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Zoek op titel, auteur, ISBN of zoekwoorden.
  3. Klik op een titel.
  4. Klik onder de titel op Zoeken in boek.
  5. Klik bovenaan in het venster op Zoeken in dit boek en dan typ je zoekopdracht en dan klik op Zoeken Zoeken.

Een boek kopen, lenen of downloaden

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Zoek op titel, auteur, ISBN of zoekwoorden.
  3. Klik op een titel.
  4. Als je een boek wilt kopen of lenen, klik je onder de titel op Het boek kopen.
    • Kopen: Onder Gedrukt boek kopen of Digitaal kopen kun je providers zien waar je het boek kunt kopen. Klik op een provider om een boek op de site te kopen.
    • Lenen: Onder Lenen kun je bibliotheken in de buurt zien die gedrukte boeken, e-boeken of audioboeken hebben. Als je geen bibliotheken ziet, geef je een plaats of postcode op.
      • Je kunt ook via WorldCat in verschillende bibliotheken zoeken.
      • Klik op Elke editie om andere edities te zoeken.
  5. Klik onder de titel op Pdf downloaden om een boek te downloaden.
    • Niet alle boeken kunnen worden gedownload.

Een boek citeren

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Zoek op titel, auteur, ISBN of zoekwoorden.
  3. Klik op een titel.
  4. Klik onder Over deze editie op Citatie maken.
  5. Kies een citatie-indeling en dan Kopiëren.

Een boek aan je bibliotheek toevoegen

Een boek toevoegen aan je bibliotheek vanaf een computer:

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Zoek op titel, auteur, ISBN of zoekwoorden.
  3. Klik op een titel.
  4. Klik onder de titel op Toevoegen aan mijn bibliotheek.

Klik naast Zoeken in Google Boeken op Mijn bibliotheek Library om naar je bibliotheek te gaan.

Een boek toevoegen aan je bibliotheek vanaf een mobiel apparaat:

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Zoek op titel, auteur, ISBN of zoekwoorden.
  3. Klik op een titel.
  4. Tik op Toevoegen aan je bibliotheek .

Problemen oplossen

Ik heb een probleem met een boek dat ik heb gekocht

Als je een probleem hebt met een boek dat je hebt gekocht, neem je contact op met de provider bij wie je het boek hebt gekocht.

Een boek of tijdschrift wordt niet weergegeven

Probeer deze algemene oplossingen:

1. Schakel alle plug-ins of extensies voor advertenties blokkeren uit. Meer informatie over extensies uitschakelen
  2. Gebruik een andere browser, zoals Chrome of Safari, om Google Boeken te openen.
  3. Volg de stappen om de cache en de cookies van de browser te wissen.
Als je nog steeds problemen hebt, neem je contact met ons op.

Je kunt niet het hele boek bekijken

De eigenaar heeft geen toestemming gegeven om het volledige boek te tonen of het is mogelijk niet volledig gescand.

• Als je het boek in een bibliotheek wilt zoeken, klik je op de menubalk op Het boek kopen en dan Zoeken in een bibliotheek.
  • Als je het boek online wilt kopen, klik je in de menubalk op Het boek kopen en selecteer je een verkoper.
  • Als je denkt dat het boek zich in het publieke domein bevindt in jouw land, vraag je ons dit boek te beoordelen.
Als je eigenaar bent van het boek of tijdschrift en je wilt dat Google Boeken er meer van weergeeft, claim je het boek.

Contact opnemen

Als je slechte afbeeldingskwaliteit, ontbrekende pagina's, problemen met reviews, onjuiste metadata, illegale of aanstootgevende content wilt melden, neem je contact met ons op.