ISBN-numerot

ISBN (International Standard Book Number) on kirjan yksilöllinen tunnus, jonka on myöntänyt ISBN-rekisteröintivirasto.
Jos olet ilmoittanut kirjan ISBN-numeron, se löytyy kirjaluettelostasi ja kirjan Sisällönkuvaustiedot-välilehdeltä.
  • Painetut kirjat: Pokkareiden ja kovakantisten kirjojen ISBN-numeron perässä on "P".
  • Digitaaliset kirjat: Kirjaimet, jotka eivät kuulu tunnisteeseen, lisätään ISBN-numeron perään.

GGKEY

ISBN-numero ei ole edellytys kirjan lähettämiselle Google Kirjoihin tai sen myymiselle Google Playssa. Määritämme yksilöllisen tunnuksen (etuliitteellä GGKEY) kirjoille, joilla ei vielä ole tunnusta. GGKEY-tunnuksia käytetään vain Googlen palveluissa.

10- ja 13-numeroiset ISBN:t

Hyväksymme sekä 10- että 13-merkkiset ISBN:t. Jos ilmoitat 10-numeroisen ISBN:n, Yhteistyökumppanikeskus näyttää 13-numeroisen ISBN:n yhdenmukaisuussyistä.

Kelvolliset ja virheelliset ISBN-numerot

ISBN:n viimeinen numero on niin sanottu tarkistusnumero, joka luodaan muihin numeroihin perustuvalla monimutkaisella laskutoimituksella. Jos numero ei vastaa laskutoimituksen tulosta, ISBN on virheellinen eikä Yhteistyökumppanikeskus salli sen käyttämistä kirjan luomisessa.

Vanhoilla 10-numeroisilla ISBN:illä on vastaava 13-merkkinen ISBN, jonka alussa on 978 ja 10-numeroisen ISBN:n ensimmäiset 9 numeroa.

Lue lisää tarkistusnumeroista Wikipedian ISBN-artikkelista.

ONIXia käyttävät kumppanit

Jos kyseessä on kirjan digitaalisen version ISBN-numero, hyväksymme e-kirjan hinnan vain ONIXin kautta.

Kirjalla on useita ISBN-numeroita

Kirjojen eri painoksilla voi olla eri ISBN:t. Voit lisätä kunkin ISBN:n erikseen kirjaluetteloosi. Suosittelemme kuitenkin minimoimaan versioiden määrän ilmoittamalla useita ISBN-numeroita jollakin seuraavista tavoista.

Tapa 1: Yksi versio, jolla on ensisijainen ISBN-numero ja teokseen liittyviä ISBN-numeroita

Kirja kannattaa lisätä kirjaluetteloon vain kerran. Valitse ensisijainen ISBN-numero ja lisää mahdolliset teokseen liittyvät ISBN-numerot Tietoja kirjasta ‑välilehdellä.

Jos esimerkiksi kirjasi pokkari- ja kovakantisella versiolla on eri ISBN-numerot, voit käyttää pokkarin ISBN:ää ensisijaisena ja lisätä kovakantisen version ISBN:n teokseen liittyväksi ISBN-numeroksi.

Järjestelmämme käyttää ensisijaista ISBN-numeroa seuraavasti:

• Ensisijainen ISBN näkyy raporteissasi.
    • Jos myyt kirjoja Google Playssa, myyntiraporteissa näkyy ensisijainen ISBN-numero ja yksi teokseen liittyvä ISBN-numero.
  • Google Kirjojen esikatselusivuilla on linkkejä, joiden kautta kirjan voi ostaa. Linkit johtavat ensisijaista ISBN:ää vastaaville sivuille.

Yksi ensisijainen ISBN-numero toimii parhaiten näissä tapauksissa:

• Et aio myydä kyseistä kirjaa Google Playssa.
  • Kirjasta on saatavilla vain painettu versio, jonka pokkari- ja kovakantisella painoksella on eri ISBN:t.
  • E-kirjasta ei ole painettua versiota, ja eri tiedostomuodoilla (esimerkiksi .epub ja .pdf) on eri ISBN:t.
Tapa 2: Lisää painettu ja sähköinen versio erikseen

Jos haluat myydä kirjaa, jonka painetulla ja e-kirjaversiolla on eri ISBN-numerot Google Playssa, voit lisätä nämä erikseen kirjaluetteloon:

• Painetun version ISBN eli pISBN
  • Sähköisen version ISBN eli eISBN

Tällainen kaksoismääritys on monimutkaisempi, mutta siinä on nämä edut:

• Google Playn myyntiraporteissa näkyy eISBN.
  • Google Kirjojen esikatselusivulla näkyy pISBN:n kohdalla nämä:
    • Linkit, joiden kautta voi ostaa kirjan painetun version
    • Näytä e-kirja ‑painike, joka vie eISBN-version sivulle

Painettu ja e-kirjaversio kannattaa lisätä erikseen, kun kaikki nämä ehdot täyttyvät:

• Haluat myydä kirjan Google Playssa.
  • Kirjan painetulla ja e-kirjaversiolla on eri ISBN.
  • Google Play ‑myyntiraporttien tulisi käyttää eISBN-numeroa.
  • Haluat Google-kirjojen esikatselusivulla olevan "Osta tämä kirja" ‑linkin johtavan kirjan painettuun versioon.
Näin voit lisätä painetun ja sähköisen version erikseen:
  1. Jos kirjallasi on useita pISBN- tai eISBN-numeroita: Valitse sille yksi ensisijainen pISBN sekä yksi ensisijainen eISBN. Voit lisätä muita pISBN- ja eISBN-numeroita teokseen liittyvinä ISBN-numeroina.
  2. Julkaise pISBN-versio vain Google Kirjoissa. Tämän asetuksen ansiosta lukijoiden ei tarvitse miettiä, kumpi versio heidän pitäisi ostaa Google Playsta (koska myytävänä on vain eISBN-versio).
    • Tämän version ensisijainen ISBN vastaa painettua versiota.  Kirjan Google Kirjojen esikatselusivulla olevat linkit vievät käyttäjät kirjan painetun version sivuille.
  3. Lisää pISBN-versioon kirjan eISBN. Valitse teokseen liittyvän ISBN:n tyypiksi "Sähköinen versio saatavilla". Kun valitset tämän tyypin, Google Kirjojen esikatselusivulle luodaan "Näytä e-kirja" ‑painike, joka johtaa kirjan sivulle Google Playssa.
  4. Lisää eISBN-versio myytäväksi Google Playssa.
  5. Valitse versiolle hinnat ja myyntiasetukset.
  6. Lisää eISBN-versioon kirjan pISBN. Valitse teokseen liittyvän ISBN:n tyypiksi "Sähköinen julkaisu, joka perustuu kirjaan". Tämän asetuksen avulla käyttäjät voivat löytää kirjasi Play Kaupasta pISBN:n avulla.

Ohjeita ONIXia käyttäville kumppaneille

Vaihe 1:

Käytä relatedproduct-moduulia ja lisää eISBN RelationCode-tunnuksella 27.
Esimerkki:
<RelatedProduct>
  <RelationCode>27</RelationCode> <!-- tunniste merkitsee e-kirjan ISBN-numeroa (eISBN)-->
  <ProductIdentifier>
    <ProductIDType>15</ProductIDType>
    <IDValue>9780312945077</IDValue> <!-- 13-numeroinen e-kirjan ISBN (eISBN) -->
  </ProductIdentifier>
</RelatedProduct>

Vaihe 2:

Käytä relatedproduct-moduulia ja lisää eISBN RelationCode-tunnuksella 13.
Esimerkki:
<RelatedProduct>
  <RelationCode>13</RelationCode> <!-- tunniste merkitsee painetun kirjan ISBN-numeroa -->
  <ProductIdentifier>
    <ProductIDType>15</ProductIDType>
    <IDValue>9780312945077</IDValue> <!-- 13-numeroinen painetun kirjan ISBN -->
  </ProductIdentifier>
</RelatedProduct>

Vinkki:

• Jos kirjasta on saatavilla sekä .pdf- että .epub-tiedosto, lähetä .pdf-tiedosto pISBN-kohdassa ja .epub-tiedosto eISBN-kohdassa.
  • Jos molempiin versioihin lisätään toiseen liittyvä ISBN-numero, molemmat muodot ovat ostettavissa Google Playsta. Alkuperäiset painetut sivunumerot näkyvät myös Sovitettu teksti ‑tilassa.

Yhteenveto suosituksista, jotka koskevat kirjan painetun ja sähköisen version lisäämistä erikseen

pISBN-versio eISBN-kohde
Julkaistaan Google Kirjoissa Myytävänä Google Playssa
Kirjan eISBN:n teokseen liittyvän ISBN:n tyyppi on Sähköinen versio saatavilla Kirjan pISBN:n teokseen liittyvän ISBN:n tyyppi on "Sähköinen julkaisu, joka perustuu kirjaan"
Kirjan sisältö on .pdf-muodossa Kirjan sisältö on .epub-muodossa
Tiedoston nimi on pISBN.pdf* Tiedoston nimi on eISBN.epub ja kansitiedoston eISBN.jpg*

* Korvaa pISBN ja eISBN oikealla ISBN-numerolla