ISBN'e

'n ISBN, of Internasionale Standaardboeknommer, is 'n unieke identifiseerder van 'n boek wat deur 'n ISBN-registrasieagentskap uitgereik word.
As jy die ISBN vir 'n boek verskaf het, kan jy dit in die Boekkatalogus of in jou boek se Metadata-oortjie kry.
  • Vir gedrukte boeke: 'n “P” word ná die ISBN vir sagte- en hardebandboeke ingesluit.
  • Vir digitale boeke: Letters wat nie deel van die identifiseerder is nie, word ná die ISBN ingesluit.

GGKEY

'n ISBN word nie vereis om 'n boek by Google Boeke in te dien of om 'n boek op Google Play te verkoop nie. Ons wys 'n unieke identifiseerder met die voorvoegsel GGKEY toe aan enige boek wat nie reeds een het nie. GGKEY's word net intern binne Google gebruik.

10-syfer- en 13-syfer-ISBN'e

Ons aanvaar sowel 10-syfer- as 13-syfer-ISBN'e As jy 'n 10-syfer-ISBN invoer, wys die Vennootsentrum vir konsekwentheid die 13-syfer-ISBN.

Geldige en ongeldige ISBN'e

Die laaste syfer van enige ISBN is 'n "kontrolesyfer" wat gegenereer word deur 'n ingewikkelde berekening wat op die ander syfers toegepas word. As hierdie syfer nie met die resultaat van daardie berekening ooreenstem nie, word die ISBN as ongeldig geag, en die Vennootsentrum sal jou nie toelaat om 'n boek daarmee te skep nie.

Vorige 10-syfer-ISBN'e het 'n 13-syferekwivalent wat begin met 978, gevolg deur die eerste 9 syfers van die 10-syfer-ISBN.

Gaan na Wikipedia se ISBN-inskrywing vir meer inligting oor kontrolesyfers.

Vennote wat ONIX gebruik

Wanneer ISBN'e vir die digitale weergawe van boeke is, aanvaar ons net e-boekpryse wat deur ONIX verskaf word.

Veelvuldige ISBN'e vir 'n boek

Verskillende uitgawes van 'n boek kan verskillende ISBN'e hê. Jy kan elke ISBN as 'n afsonderlike inskrywing in jou Boekkatalogus byvoeg. Om die aantal inskrywings te beperk, beveel ons aan dat jy een van die volgende metodes gebruik om veelvuldige ISBN'e aan te dui.

Metode een: 'n enkele inskrywing met 'n primêre ISBN en verwante ISBN'e.

Ons beveel aan dat jy die boek net een keer by jou Boekkatalogus voeg. Kies 'n primêre ISBN en voeg enige verwante ISBN'e by in die Meer oor die Boek-oortjie.

As jy byvoorbeeld 'n boek met verskillende ISBN'e vir sagte- en hardebanduitgawes het, kan jy die sagteband-ISBN as die primêre ISBN gebruik, en die hardeband-ISBN dan as 'n verwante ISBN gebruik.

Ons stelsel gebruik die primêre ISBN op die volgende maniere:

• Die primêre ISBN word in jou verslae gewys.
    • As jy boeke op Google Play verkoop, wys verkoopsverslae die primêre ISBN en een verwante ISBN.
  • Google Boeke-voorskoubladsye sluit skakels in om jou boek te koop. Hierdie skakels lei na bladsye wat eie aan jou primêre ISBN is.

'n Enkele primêre ISBN werk die beste vir:

• 'n Boek wat jy nie van plan is om op Google Play te verkoop nie
  • 'n Drukalleenboek met verskillende ISBN'e vir sagte- en hardebanduitgawes
  • 'n E-boek met geen gedrukte uitgawe nie en verskillende ISBN'e vir verskillende elektroniese formate, soos .epub en .pdf.
Metode twee: 2 inskrywings vir die gedrukte en elektroniese uitgawe

Om 'n boek op Google Play te verkoop wat verskillende ISBN'e vir gedrukte en e-boekuitgawes het, kan jy 2 inskrywings by jou Boekkatalogus voeg:

• Gedrukte uitgawe se ISBN of ”pISBN”
  • Elektroniese uitgawe se ISBN of ”eISBN"

Hierdie dubbele opstelling is ingewikkelder, maar hou die volgende voordele in:

• Google Play-verkoopverslae wys die eISBN.
  • Die Google Boeke-voorskoubladsy vir die pISBN-inskrywing sluit in:
    • Skakel om die gedrukte uitgawe van jou boek te koop
    • 'n "Bekyk e-boek"-knoppie wat na die bladsy vir die eISBN-inskrywing lei

Ons beveel aan dat jy 2 inskrywings byvoeg wanneer al die volgende omstandighede waar is:

• Jy wil die boek op Google Play verkoop.
  • Die boek het verskillende ISBN'e vir gedrukte en e-uitgawes.
  • Google Play se verkoopverslae moet die eISBN te gebruik.
  • Jy wil hê dat die "Koop hierdie boek"-skakel op die Google Boeke-voorskoubladsy na die gedrukte uitgawe moet lei.
Hoe om 2 inskrywings vir gedrukte en elektroniese uitgawes te gebruik:
  1. As jy veelvuldige pISBN'e of veelvuldige eISBN'e het: Kies 'n enkele primêre pISBN en 'n enkele primêre eISBN. Jy kan bykomende pISBN'e of eISBN'e as verwante ISBN'e invoer.
  2. Aktiveer net die pISBN-inskrywing om op Google Boeke vrygestel te word. Hierdie instelling voorkom verwarring oor watter uitgawe om op Google Play te koop, aangesien net die eISBN-inskrywing beskikbaar is om te koop.
    • Die primêre ISBN vir hierdie inskrywing is vir die gedrukte uitgawe.  Skakels op die Google Boeke-voorskoubladsy om die boek te koop, stuur gebruikers na bladsye spesifiek vir die gedrukte uitgawe.
  3. In die pISBN-inskrywing moet jy die eISBN aandui as 'n verwante ISBN van die soort "Elektroniese weergawe beskikbaar as". Hierdie instelling genereer 'n "Bekyk e-boek"-knoppie op die Google Boeke-voorskoubladsy wat gebruikers na die boek se bladsy op Google Play stuur.
  4. Aktiveer die eISBN-inskrywing om op Google Play verkoop te word.
  5. Verskaf pryse en verkoopinstellings vir hierdie inskrywing.
  6. Dui die pISBN op die eISBN-inskrywing aan as 'n verwante ISBN van die soort "E-publikasie gegrond op". Hierdie instelling maak dit vir iemand moontlik om die pISBN te gebruik om jou boek in die Play Winkel te kry.

Instruksies vir vennote wat ONIX gebruik

Stap 1:

Gebruik die relatedproduct-module om die eISBN met RelationCode 27 te lys.
Voorbeeld:
<RelatedProduct>
  <RelationCode>27</RelationCode> <!-- etiket dui digitale (e-boek-) ISBN (eISBN) aan-->
  <ProductIdentifier>
    <ProductIDType>15</ProductIDType>
    <IDValue>9780312945077</IDValue> <!-- 13-syfer- digitale (e-boek-) ISBN (eISBN) -->
  </ProductIdentifier>
</RelatedProduct>

Stap 2:

Gebruik die relatedproduct-module om die pISBN met RelationCode 13 te lys.
Voorbeeld:
<RelatedProduct>
  <RelationCode>13</RelationCode> <!-- etiket dui druk-ISBN aan -->
  <ProductIdentifier>
    <ProductIDType>15</ProductIDType>
    <IDValue>9780312945077</IDValue> <!-- 13-syferdruk-ISBN -->
  </ProductIdentifier>
</RelatedProduct>

Wenk:

• As jy sowel 'n .pdf-lêer as 'n .epub-lêer vir die boek het, moet jy die .pdf-lêer onder die pISBN-inskrywing en die .epub-lêer onder die eISBN-inskrywing indien.
  • Indien die 2 inskrywings met wedersyds verwante ISBN'e verbind is, is albei formate beskikbaar vir mense wat die boek op Google Play koop. Die oorspronklike gedrukte bladsynommers word gewys, selfs in vloeiendeteksmodus.

Opsomming van aanbevelings vir die indiening van 2 inskrywings vir die gedrukte en elektroniese uitgawe

pISBN-inskrywing eISBN-inskrywing
Geaktiveer om regstreeks op Google Boeke vrygestel te word Geaktiveer om op Google Play verkoop te word
eISBN gelys as 'n verwante ISBN van die soort "Elektroniese weergawe beskikbaar as" pISBN aangedui as 'n verwante ISBN van die soort "E-publikasie gegrond op"
Boekinhoud wat in .pdf-formaat verskaf is Boekinhoud wat in .epub-formaat verskaf is
Lêer genaamd pISBN.pdf* Lêer genaamd eISBN.epub en omslaglêer genaamd eISBN.jpg*

* Vervang pISBN en eISBN met die werklike ISBN