Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Om bibliotekprosjektet

Med bibliotekprosjektet kan brukerne søke på Google i millioner av bøker skrevet på mange forskjellige språk, inkludert bøker som er sjeldne, utsolgte eller generelt utilgjengelige utenfor biblioteksystemet.

Se bøker i bibliotekprosjektet

Hvis en bok fra bibliotekprosjektet fastslås å være uten opphavsrett, gjør Google den fullstendig tilgjengelig for allmennheten, og du kan lese hele boken. Finn ut hvordan du kan se bøker i Google Bøker.

Hvis boken er opphavsrettbeskyttet, kan du fortsatt søke i teksten i boken, men Google Bøker viser bare et par tekstutdrag for å vise deg hvor søkeordet er i teksten. Noen ganger gir rettighetsinnehaverne av opphavsrettbeskyttede bøker tillatelse til at vi kan vise mer enn tekstutdrag. I slike tilfeller kan du se en viss prosentandel av sidene fra boken, eller til og med hele boken, avhengig av hva rettighetsinnehaveren ønsker.

Hvis vi vet at en bok finnes, men den er ikke skannet ennå, ser du bare grunnleggende bibliografisk informasjon om boken, lik informasjonen du kan finne i en bibliotekskatalog. Hvis du vil finne en trykt utgave, kan du bruke forhandlerlinkene eller bibliotekskoblingene som er oppgitt.

Slik vises bøker i Google Bøker:

Hvordan biblioteker samarbeider med Google

Google samarbeider med mange biblioteker fra hele verden om å inkludere samlingene deres i Google Bøker. Bibliotekene får en digital kopi av hver bok fra samlingen deres som skannes, som de kan bevare og gjøre tilgjengelig for sine brukere der opphavsrettslovgivning tillater det.

Mange av bibliotekene vi samarbeider med, har offentliggjort kontraktene sine med Google. Disse viser hele omfanget av samarbeidet deres med Google. Noen eksempler er University of California og Big Ten Academic Alliance, som omfatter institusjoner som University of Illinois, University of Minnesota og Ohio State University.