Udeluk bøger fra scanning af bibliotek

For bøger, der er beskyttet af ophavsret, som scannes via biblioteksprojektet, kan brugerne kun se eksempler bestående af bibliografiske oplysninger og et par korte sætninger omkring et søgeudtryk – lidt ligesom i en boganmeldelse. Google Bøger viser aldrig hele sider af disse bøger.

Hvis du vil undgå, at dine bøger eller tidsskrifter scannes på bibliotekerne, skal du give os de bibliografiske oplysninger og bekræfte, at du er ejeren.

• Hvis du ikke har en konto til Google Bogpartnerprogram, skal du gå til denne side og angive de nødvendige oplysninger for at få fjernet dine bøger.

• Hvis du er medlem af Google Bogpartnerprogram, kan du angive oplysningerne ved at logge ind på din konto og tilføje de bøger, du ønsker skal udelukkes, i en separat skabelon. (Du behøver ikke at indsende indhold fra disse bøger). Når du har gjort dette, skal du kontakte os og oplyse os om navnet på skabelonen.

I stedet for at vælge din bog fra i biblioteksprojektet kan du gøre krav på din bog, hvilket føjer den til din partnerkonto. Dette giver dig større kontrol over, hvordan den vises i Google Bøger. Du kan f.eks. redigere bogens metadata, tillade eksempelvisning eller gøre den fuldt tilgængelig. Få flere oplysninger om, hvordan du gør krav på bøger, der blev scannet til biblioteksprojektet.