En introduktion till Googles bokpartnerprogram

När du skickar in en bok till Google via kontot i Play Böckers Partnercenter kan du välja var den och förhandsgranskningen av den ska vara tillgängliga:
  • sälj boken via Google Play Butik och erbjud en förhandsgranskning på Google Böcker
  • erbjud en förhandsgranskning av boken på Google Böcker, även om den inte är tillgänglig på Google Play.

Sälja boken på Google Play

Med Google Play Böcker får du en användarbas och ett enkelt sätt att hantera innehåll.
Vår filosofi att låta användarna läsa var som helst och när som helst är lockande för många. Tack vare vår internationella räckvidd kan personer runtom i världen få upp ögonen för dina böcker.
Du kan sälja på Google Play och via andra återförsäljare, eftersom Google inte kräver exklusiva rättigheter att sälja digitala utgåvor av dina böcker.
Det kostar inget och du får merparten av intäkterna utifrån det listpris du anger.
Läsarna kan hitta dina böcker i Google Play Butik eller via en länk från förhandsvisningen på Google Böcker. När de har köpt en bok kan de börja läsa den i webbläsaren eller i appen Google Play Böcker.
Läs mer om hur du säljer böcker.

Erbjuda en förhandsgranskning på Google Böcker

Utgivare och författare kan marknadsföra sina böcker gratis via förhandsgranskningsprogrammet.
Du kan lägga upp din bok på Google Böcker där Google-användare i hela världen kan upptäcka den. När läsarna har hittat boken på Google Böcker kan de förhandsgranska ett begränsat antal sidor av den så att de kan avgöra om det är rätt bok för dem.
Det finns också länkar som läsarna kan följa för att köpa boken eller låna den eller ladda ned den i tillämpliga fall.
I vissa länder kan du sälja digitala bokutgåvor på Google Play och få intäkter när någon köper dina e-böcker och ljudböcker i Google Play Butik.
Viktigt! E-böcker måste gå att förhandsgranska på Google Böcker om de ska kunna säljas på Google Play.

Problem med en köpt bok

Om du får problem med en bok du har köpt besöker du avsnittet Böcker i hjälpcentret för Google Play.
Detta hjälpcenter är till för partnerprogrammet för Play Böcker och har ämnen som är av intresse för utgivare på Google Play i fokus.