En introduktion till Googles bokpartnerprogram

När du skickar in en bok via Play Böckers Partnercenter kan du

• sälja boken via Play Butik och erbjuda en förhandsgranskning på Google Böcker
  • erbjuda en förhandsgranskning av boken på Google Böcker, även om den inte är tillgänglig på Google Play.

Sälja boken på Google Play

Med Play Böcker får du en användarbas och ett enkelt sätt att hantera innehåll. Vi kan visa dina böcker för läsare världen över.

Vi kräver inte exklusiva rättigheter att sälja digitala utgåvor. Du kan sälja böckerna på Google Play och via andra återförsäljare.

Det kostar ingenting att sälja böcker på Google Play och din andel av intäkterna bygger på det listpris du har angett.

Läsarna kan hitta dina böcker i Play Butik eller använda en länk från Google Böcker. När de har köpt boken kan de läsa den i webbläsaren eller i appen Play Böcker.

Läs mer om att sälja böcker på Google Play.

Erbjuda en förhandsgranskning på Google Böcker

Obs! Om du vill sälja en e-bok på Google Play måste den vara tillgänglig för förhandsvisning på Google Böcker.

Utgivare och författare kan marknadsföra sina böcker utan kostnad via förhandsgranskningsprogrammet.

Du kan göra det lättare för läsarna att hitta din bok med hjälp av Google Böcker. Till exempel kan läsarna förhandsgranska ett begränsat antal sidor av boken på Google Böcker så att de kan avgöra om det är rätt bok för dem.

Det finns också länkar som de kan följa för att köpa, låna eller ladda ned boken i tillämpliga fall.

I vissa länder kan du sälja digitala bokutgåvor på Google Play och få intäkter när någon köper dina e-böcker och ljudböcker i Play Butik.

Läs mer om förhandsgranskningsprogrammet för Google Böcker.