Velkommen til Googles partnerprogram for bøker

Det er to komponenter i Googles partnerprogram for bøker:

• Forhåndsvisningsprogrammet er et gratis markedsføringsprogram som gjør det mulig for forleggere og forfattere å markedsføre bøkene sine på nettet via Google Bøker. Hvis du sender inn boken din, blir den synlig for Google-brukere over hele verden.

Når leserne finner boken din på Google Bøker, kan de ta en forhåndskikk på et begrenset antall sider for å finne ut om boken var det de var på utkikk etter. De kan også se en nyttig samling linker for kjøp av boken hos de store nettbutikkene. Du kan i tillegg ta med en link til ditt eget nettsted.

• I tillegg kan partnere i noen land selge digitale utgaver av bøkene sine på Google Play og tjene penger hver gang noen kjøper e-bøkene deres fra Google Play-butikken. Selv om Google Bøker og Google Play er forskjellige plattformer, må bøkene være tilgjengelige for forhåndsvisning for å kunne selges på Google Play. Finn ut mer om hvordan man selger bøker.

Sånn fungerer Google Bøker

Vi skanner hele teksten i boken din slik at hvert ord kan bli et mulig treff i Google Bøker-søk. Dette betyr at hvis noen søker etter ordet «kanin» og «kanin» vises på en side i boken din, kan boken bli oppført i søkeresultatene selv om tittelen ikke inneholder det aktuelle ordet. Om du gjør boken din helt søkbar, betyr ikke det at hele boken kan leses fritt. Du styrer selv hvor stor prosentandel av sidene i boken brukerne kan bla gjennom.

Vi har også integrert Google Bøker-indeksen med indeksen for Google Nettsøk, slik at brukere fra hele verden kan oppdage bøkene dine.

Innholdet ditt er beskyttet

Alt bokinnholdet ligger på de sikre tjenerne våre. Vi har slått av funksjonene for utskrift, klipping, kopiering og lagring på alle forhåndsvisningssider som har bokinnhold, for å beskytte materialet ditt.

Google beskytter også innholdet ditt ved å begrense antall sider som vises til brukere. Du kan velge å gjøre en prosentandel mellom 20 og 100 % av bokens innhold søkbart.

Hvis du selger bøker på Google Play, kan du velge å bruke bransjestandardteknologien DRM (Digital Rights Management) på e-bøkene dine.

Du beholder opphavsretten. Google overtar ingen opphavsrettigheter til materialet ditt.

Fordelene dine

Når du gjør bøkene dine tilgjengelige på Google Bøker, hjelper du potensielle lesere til å oppdage dem. Folk som liker det de leser i forhåndsvisningen, kan komme til å kjøpe hele boken, noe som gir deg inntekt. Vi gjør dette enkelt ved å vise linker til store bokhandlere samt til et nettsted du velger selv.

Hvis også du gjør boken din tilgjengelig for salg på Google Play, kan brukerne kjøpe e-boken med ett enkelt tastetrykk. Finn ut mer om hvordan du selger bøkene dine via Google.

Sånn sender du inn boken din

Du bør ha digitale versjoner av bøkene dine tilgjengelig i enten PDF- eller EPUB-format. Når du har opprettet en partnerkonto, får du tilgang til partnersenteret, som er et nettgrensesnitt for å laste opp bøker og administrere innstillinger. Deretter kan du følge fremgangsmåten for å legge til din første bok.

Det er for øyeblikket ikke mulig å registrere nye forleggere i partnersenteret for Google Play Bøker.