Een inleiding op het Partnerprogramma voor Google Boeken

Als je je boeken indient via het Partnercentrum voor Play Boeken, kun je het volgende doen:

• Je boek verkopen via de Google Play Store en een voorbeeld laten zien op Google Boeken
  • Een voorbeeld van je boek aanbieden op Google Boeken, zelfs als het niet beschikbaar is op Google Play

Je boek verkopen op Google Play

Google Play Boeken biedt je een lezerspubliek en een makkelijke manier om je content te beheren. We kunnen lezers over de hele wereld laten kennismaken met jouw boeken.

We vragen niet om exclusieve rechten om digitale versies te verkopen: je kunt je boeken verkopen op Google Play en via andere verkopers.

Het kost niets om je boeken te verkopen op Google Play en je opbrengstenaandeel is gebaseerd op de catalogusprijs die je opgeeft.

Lezers kunnen je boeken vinden in de Play Store of via een link vanuit Google Boeken. Als ze je boek hebben gekocht, kunnen ze het lezen in hun browser of via de Play Boeken-app.

Meer informatie over de verkoop van boeken op Google Play

Een voorbeeld aanbieden op Google Boeken

Belangrijk: Als je een e-boek wilt verkopen op Google Play, moet er een voorbeeld van het boek beschikbaar zijn op Google Boeken.

Uitgevers en auteurs kunnen hun boeken kosteloos promoten via het Previewprogramma.

Met Google Boeken kun je lezers helpen je boek te ontdekken. Lezers kunnen bijvoorbeeld een beperkt aantal pagina's van je boek op Google Boeken bekijken om te bepalen of ze interesse hebben in het boek.

Ze kunnen ook links volgen om het boek te kopen, te lenen of te downloaden (indien van toepassing).

In ondersteunde landen kun je digitale versies van je boeken verkopen op Google Play om inkomsten te genereren als gebruikers je e-boeken en audioboeken kopen in de Google Play Store.

Meer informatie over het Previewprogramma van Google Boeken