Een inleiding op het Partnerprogramma voor Google Boeken

Als u uw boek(en) indient bij Google via het account voor het Partnercentrum voor Play Boeken, kunt u kiezen waar elk boek en het bijbehorende voorbeeld beschikbaar zijn:

• Verkoop uw boek via de Google Play Store en geef een voorbeeld weer op Google Boeken.
  • Geef een voorbeeld van uw boek weer op Google Boeken, zelfs als het niet beschikbaar is op Google Play.

Uw boek verkopen op Google Play

Google Play Boeken biedt u een lezerspubliek en een makkelijke manier om uw content te beheren.

Met onze filosofie dat gebruikers overal en altijd moeten kunnen lezen, trekken we lezers aan. Ons internationale bereik kan uw boeken onder de aandacht brengen bij mensen over de hele wereld.

U kunt verkopen op Google Play en via andere verkopers omdat Google niet om exclusieve rechten vraagt om digitale edities van uw boeken te verkopen.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Uw opbrengstenaandeel bestaat uit het merendeel van het bedrag en is gebaseerd op de catalogusprijs die u opgeeft.

Lezers kunnen uw boeken vinden door te browsen in de Google Play Store of via een link uit het voorbeeld op Google Boeken. Als ze uw boek kopen, kunnen ze het lezen in hun browser of de Google Play Books-app gebruiken.

Meer informatie over het verkoopproces voor boeken.

Een voorbeeld aanbieden op Google Boeken

Uitgevers en auteurs kunnen hun boeken gratis promoten via het Previewprogramma.

Maak uw boek vindbaar voor Google-gebruikers over de hele wereld op Google Boeken. Als lezers uw boek vinden op Google Boeken, kunnen ze een beperkt aantal pagina's bekijken om te bepalen of ze interesse hebben in het boek.

Lezers kunnen ook links volgen om het boek te kopen, te lenen of te downloaden (indien van toepassing).

In ondersteunde landen kunt u digitale versies van uw boeken verkopen op Google Play om inkomsten te genereren als gebruikers uw e-boeken en audioboeken kopen in de Google Play Store.

Belangrijk: Er moet een voorbeeld van e-boeken worden weergegeven op Google Boeken als u deze wilt verkopen op Google Play.

Meer informatie over het Previewprogramma voor Google Boeken