Een inleiding op het Partnerprogramma voor Google Boeken

Het Partnerprogramma voor Google Boeken bestaat uit twee onderdelen:

• Het Voorbeeldprogramma is een gratis marketingprogramma waarmee uitgevers en auteurs hun boeken online kunnen promoten op Google Boeken. Wanneer u uw boek hiervoor indient, maakt u het zichtbaar voor Google-gebruikers over de hele wereld.

Wanneer lezers uw boek vinden in Google Boeken, kunnen ze een gedeeltelijke weergave van uw boek bekijken, naast een reeks links waarmee ze het boek kunnen kopen bij grote webwinkels. U kunt ook een aangepaste link naar de vermelding van het boek op uw eigen website toevoegen.

• Bovendien kunnen partners in bepaalde landen digitale versies van hun boeken verkopen op Google Play, zodat ze geld verdienen wanneer gebruikers hun e-boeken kopen. Er moet een voorbeeld van boeken kunnen worden weergegeven op Google Boeken als u de boeken wilt verkopen op Google Play. Meer informatie over het verkopen van boeken.

Hoe Google Boeken werkt

We scannen de volledige tekst van uw boek om van elk woord in uw boek een mogelijk resultaat voor een zoekopdracht op Google Boeken te maken. Als het woord 'gitaar' voorkomt op een pagina in uw boek, wordt het weergegeven als resultaat voor een gebruiker die zoekt naar het woord [gitaar]. Hoewel we alle pagina's van uw boek indexeren, bepaalt u zelf het percentage van uw boek dat een gebruiker kan doorbladeren.

We hebben de index van Google Boeken ook geïntegreerd in de index van Google Zoeken, zodat gebruikers over de hele wereld uw boeken kunnen vinden.

Uw inhoud wordt beveiligd

We hosten alle boekinhoud op onze beveiligde servers. Op de voorbeeldpagina's waarop boekinhoud wordt weergegeven, zijn de functies voor afdrukken, knippen, kopiëren en opslaan uitgeschakeld ter beveiliging van uw inhoud.

Google beschermt uw inhoud bovendien door een limiet te stellen aan het aantal pagina's dat gebruikers kunnen zien. U kunt zelf tussen 20% en 100% van uw boek doorzoekbaar maken. Partners kunnen ook een pdf-bestand van hun boek beschikbaar stellen zodat gebruikers dit kunnen downloaden.

Als u boeken verkoopt op Google Play, kunt u ervoor kiezen DRM (Digital Rights Management) toe te passen op uw e-boeken.

U behoudt uw auteursrechten. Google claimt geen enkel auteursrecht op uw materiaal.

Uw voordelen

Wanneer u uw boeken beschikbaar maakt op Google Boeken, kunnen ze gemakkelijker door potentiële lezers worden gevonden. Mensen die het voorbeeld nuttig vinden, kunnen vervolgens het volledige boek kopen.

Op de voorbeeldpagina voor uw boek geven we een aantal links weer om het boek te kopen op websites van grote winkels, evenals op een site van uw keuze. De weergegeven sites betalen niet voor deze links. Als er op een van deze links wordt geklikt om uw boek in een webwinkel te kopen, worden er geen rechtstreekse inkomsten gegenereerd.

De uitzondering hierop is als u het boek ook te koop aanbiedt op Google Play. Meer informatie over het verkopen van uw boeken via Google.

Uw boek verzenden

Nadat u een partneraccount heeft gemaakt, krijgt u toegang tot het Partnercentrum, een online interface voor het indienen en beheren van uw boeken. U kunt bestanden uploaden in pdf- of ePub-indeling.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig