Een inleiding op het Partnerprogramma voor Google Boeken

Het Partnerprogramma voor Google Boeken bestaat uit twee onderdelen:

• Het Voorbeeldprogramma is een gratis marketingprogramma waarmee uitgevers en auteurs hun boeken online kunnen promoten op Google Boeken. Wanneer u uw boek hiervoor indient, maakt u het zichtbaar voor Google-gebruikers over de hele wereld.

Wanneer lezers uw boek vinden op Google Boeken, kunnen ze een voorbeeld van een beperkt aantal pagina's bekijken om te bepalen of ze hebben gevonden wat ze zoeken. Ze krijgen ook een handige reeks links te zien waarmee ze het boek kunnen kopen bij grote webwinkels. U kunt ook een link naar uw eigen website toevoegen.

• Bovendien kunnen partners in bepaalde landen digitale versies van hun boeken verkopen op Google Play, zodat ze geld verdienen wanneer gebruikers hun e-boeken kopen via de Google Play Store. Hoewel Google Boeken en Google Play verschillende platforms zijn, moet een voorbeeld van boeken kunnen worden weergegeven op Google Boeken als u ze wilt verkopen op Google Play. Meer informatie over het verkopen van boeken.

Hoe Google Boeken werkt

We scannen de volledige tekst van uw boek om van elk woord een mogelijk resultaat voor een zoekopdracht op Google Boeken te maken. Als iemand zoekt naar het woord 'konijn' en 'konijn' voorkomt op een pagina in uw boek, kan uw boek worden vermeld in de zoekresultaten, ook als het woord geen deel uitmaakt van de titel. En als u uw boek volledig doorzoekbaar maakt, betekent dit niet dat het boek volledig zichtbaar is. U bepaalt zelf het percentage van de pagina's van uw boek dat gebruikers kunnen doorbladeren.

We hebben de index van Google Boeken ook geïntegreerd in de index van Google Zoeken, zodat gebruikers over de hele wereld uw boeken kunnen vinden.

Uw inhoud wordt beveiligd

We hosten alle boekinhoud op onze beveiligde servers. Op de voorbeeldpagina's waarop boekinhoud wordt weergegeven, zijn de functies voor afdrukken, knippen, kopiëren en opslaan uitgeschakeld ter beveiliging van uw inhoud.

Google beschermt uw inhoud bovendien door een limiet te stellen aan het aantal pagina's dat gebruikers kunnen zien. U kunt zelf een percentage tussen 20% en 100% van uw boek doorzoekbaar maken.

Als u boeken verkoopt op Google Play, kunt u ervoor kiezen DRM (Digital Rights Management) conform de branchenorm toe te passen op uw e-boeken.

U behoudt uw auteursrecht. Google claimt geen enkel auteursrecht op uw materiaal.

Uw voordelen

Wanneer u uw boeken beschikbaar maakt op Google Boeken, kunnen ze worden gevonden door potentiële lezers. Mensen die wat ze lezen in het voorbeeld, nuttig vinden, kunnen vervolgens het volledige boek kopen, wat u een verkoop oplevert. We maken dit gemakkelijk door links naar websites van grote boekwinkels weer te geven, evenals naar een site van uw keuze.

Als u uw boek ook beschikbaar maakt voor verkoop op Google Play, kunnen gebruikers met één klik op een knop het e-boek kopen. Meer informatie over het verkopen van uw boeken via Google.

Uw boek verzenden

U moet digitale versies van uw boeken in pdf- of EPUB-indeling hebben. Nadat u een partneraccount heeft gemaakt, kunt u naar het Partnercentrum gaan. Dit is een online interface voor het uploaden en beheren van uw boekinstellingen. U kunt vervolgens de stappen uitvoeren voor het toevoegen van uw eerste boek.

Nieuwe uitgeversaanmeldingen voor het Partnercentrum voor Google Play Boeken worden tijdelijk niet geaccepteerd.