Google Kirjojen yhteistyökumppaniohjelman esittely

Google Kirjojen yhteistyökumppaniohjelma muodostuu kahdesta osasta:

• Esikatseluohjelma on maksuton markkinointiohjelma, jonka avulla kustantajat ja kirjailijat voivat mainostaa kirjojaan verkossa Google Kirjojen kautta. Lähettämällä kirjasi palveluun asetat sen ympäri maailmaa asuvien Googlen käyttäjien saataville.

Kun asiakas löytää kirjasi Google Kirjoissa, hän voi selata sen esikatselusivuja ennen ostopäätöstä. Lisäksi kirjan yhteydessä näytetään käteviä ostolinkkejä jälleenmyyjien verkkokauppoihin. Voit lisätä myös linkin omalle sivustollesi.

• Joissakin maissa kumppanit voivat myös myydä digitaalisia versioita kirjoistaan Google Playssa. Tällöin he saavat korvauksen kirjan jokaisesta Google Play Kaupassa myydystä kappaleesta. Vaikka Google Kirjat ja Google Play ovat kaksi eri alustaa, kirjan täytyy olla esikatseltavissa Google Kirjoissa, jotta sitä voidaan myydä Google Playssa. Tutustu tarkemmin kirjojen myymiseen.

Miten Google Kirjat toimii

Skannaamme kirjan koko tekstin, jolloin sen sisältö on haettavissa Google Kirjoissa. Tämä tarkoittaa, että kirja saatetaan näyttää hakutuloksissa, jos haettava sana esiintyy sen sivuilla. Haettavaa sanaa ei tarvitse olla kirjan nimessä. Ja vaikka koko kirja olisikin haettavissa, se ei ole kokonaan luettavissa. Voit itse määrittää, kuinka suuri osa kirjastasi on esikatseltavissa.

Olemme myös yhdistäneet Google Kirjojen hakemiston Google-haun hakemistoon, jotta käyttäjämme ympäri maailmaa voivat löytää teoksesi.

Suojaamme sisältöäsi

Tallennamme teosten sisällön Googlen turvallisille palvelimille. Materiaalien turvaamiseksi poistamme käytöstä tulostus-, leikkaus-, kopiointi- ja tallennustoiminnot kaikilta esikatselusivuilta, joilla teosten sisältöä näytetään.

Google turvaa sisältösi myös rajoittamalla käyttäjille näytettävien sivujen määrää. Voit valita esikatseluun 20–100 % kirjan sisällöstä.

Jos myyt teostasi e-kirjana Google Playssa, voit käyttää alalla yleisesti käytettävää kopiosuojausta (DRM, Digital Rights Management).

Tekijänoikeus pysyy sinulla. Google ei saa tekijänoikeuksia aineistoosi.

Saamasi edut

Kun lisäät teoksesi Google Kirjoihin, useammat lukijat voivat löytää sen. Esikatselusta pitäneet käyttäjät saattavat ostaa koko kirjan, jolloin saat lisätuloja. Kirjan yhteydessä näytettävät ostolinkit verkkokauppoihin sekä itse valitsemallesi sivulle helpottavat ostamista.

Lisäksi jos myyt teostasi e-kirjana Google Playssa, se on ostettavissa yhdellä klikkauksella. Lue lisätietoja kirjojesi myymisestä Googlen avulla.

Kirjojen lisääminen palveluun

Kirjasta tarvitaan digitaalinen versio PDF- tai EPUB-muodossa. Kun olet luonut kumppanitilin, voit käyttää Kumppanikeskusta kirjojesi lähettämiseen ja hallintaan. Sitten voit lisätä kirjasi palveluun.

Uusien kustantajien rekisteröityminen Google Play Kirjojen kumppanikeskukseen on väliaikaisesti poistettu käytöstä.