Introduktion til Google Bogpartnerprogram

Der er to komponenter i Google Bogpartnerprogram:

• Programmet til eksempelvisning er et gratis markedsføringsprogram, der gør det muligt for udgivere og forfattere at markedsføre deres bøger online via Google Bøger. Ved at indsende din bog gør du den søgbar for Google-brugere over hele verden.

Når en læser finder din bog i Google Bøger, kan vedkommende se en begrænset eksempelvisning af din bog og en række links til større onlineforhandlere, hvor bogen kan købes. Du kan også føje et tilpasset link til bogens fortegnelse på dit eget website.

• Derudover kan partnere i visse lande sælge digitale udgaver af deres bøger i Google Play og derved tjene penge, når brugerne køber deres e-bøger. Bøger skal aktiveres til eksempelvisning i Google Bøger for at blive solgt i Google Play. Få flere oplysninger om processen med at sælge bøger.

Sådan fungerer Google Bøger

Vi scanner hele teksten i din bog, så det bliver muligt at søge på hvert enkelt ord i din bog i Google Bøger. Det betyder, at hvis ordet "guitar" står på en af siderne i din bog, vises det som resultat for en bruger, der søger på ordet [guitar]. Selvom vi indekserer alle sider i din bog, kan du dog selv kontrollere, hvor stor en procentdel af din bog en bruger skal kunne gennemse.

Vi har også integreret Google Bøger-indekset med indekset i Google Websøgning, så vores brugere fra hele verden kan finde frem til dine bøger.

Dit indhold er beskyttet

Vi hoster alt bogindhold på vores sikre servere. Vi deaktiverer alle funktioner til at udskrive, klippe, kopiere og gemme oplysninger på alle sider til eksempelvisning, der viser bogindhold, for at beskytte dit materiale.

Google beskytter også dit indhold ved at begrænse antallet af sider, der vises til brugerne. Du kan vælge at gøre fra 20 til 100 % af bogens indhold tilgængeligt. Partnere, der ønsker det, kan også vælge at gøre en PDF-fil af deres bog tilgængelig med mulighed for, at brugerne kan downloade den.

Hvis du sælger bøger i Google Play, kan du vælge at anvende administration af digitale rettigheder (DRM, Digital Rights Management) på dine e-bøger.

Du beholder din ophavsret. Google får ikke nogen ophavsret til dit materiale.

Dine fordele

Når du gør dine bøger tilgængelige på Google Bøger, bliver de nemmere at finde for potentielle læsere. Brugere, der finder eksempelvisningen nyttig, ender muligvis med at købe hele bogen.

På siden til eksempelvisning for din bog viser vi en række links til større onlineforhandlere, hvor bogen kan købes, samt til et website, du selv angiver. Disse links bliver ikke betalt af websitene, og det giver ikke nogen direkte indtjening, hvis der klikkes på et link for at købe din bog hos en onlineforhandler.

Undtagelsen er, hvis du også gør bogen til rådighed for salg i Google Play. Få flere oplysninger om, hvordan du sælger dine bøger via Google.

Sådan indsender du din bog

Når du opretter en partnerkonto, får du adgang til partnercenteret, som er en online brugergrænseflade, hvor du kan indsende og administrere dine bøger. Du kan uploade filer i enten PDF- eller ePub-format.

Hvis du er interesseret i at deltage i Google Bogpartnerprogram, skal du klikke på knappen nedenfor. Vi ser frem til at byde dig velkommen som partner.

Tilmeld dig nu

Hvor nyttig er denne artikel:

Feedback registreret. Tak.
  • Slet ikke nyttig
  • Ikke særligt nyttig
  • Nogenlunde nyttig
  • Meget nyttig
  • Yderst nyttig