Introduktion til Google Bogpartnerprogram

Der er to komponenter i Google Bogpartnerprogram:

• Programmet til eksempelvisning er et gratis markedsføringsprogram, der gør det muligt for udgivere og forfattere at markedsføre deres bøger online via Google Bøger. Ved at indsende din bog gør du den søgbar for Google-brugere over hele verden.

Når læserne finder din bog i Google Bøger, kan de se et eksempler på et begrænset antal sider som en hjælp til at afgøre, om de har fundet det, de søgte efter. De kan også se en række links, så de nemt kan købe bogen hos de større onlineforhandlere. Du kan også medtage et link til dit eget website.

• Partnere i visse lande sælger muligvis også digitale udgaver af deres bøger i Google Play og tjener penge på, at brugerne køber deres e-bøger i Google Play Butik. Selvom Google Bøger og Google Play er forskellige platforme, skal bøgerne aktiveres til eksempelvisning i Google Bøger for at blive solgt i Google Play. Få flere oplysninger om processen med at sælge bøger.

Sådan fungerer Google Bøger

Vi scanner hele teksten i din bog, så det bliver muligt at søge på hvert enkelt ord i din bog i Google Bøger. Det betyder, at hvis en person søger efter ordet "kanin", og "kanin" forekommer på en side i din bog, kan din bog blive angivet i søgeresultaterne, også selvom titlen ikke indeholder dette ord. På trods af at det er muligt at søge i hele din bog, betyder det ikke, at hele din bog er fuldt synligt – du bestemmer selv, hvor stor en del af bogens sider brugerne kan gennemse.

Vi har også integreret Google Bøger-indekset med indekset i Google Websøgning, så vores brugere fra hele verden kan finde frem til dine bøger.

Dit indhold er beskyttet

Vi hoster alt bogindhold på vores sikre servere. Vi deaktiverer alle funktioner til at udskrive, klippe, kopiere og gemme oplysninger på alle sider til eksempelvisning, der viser bogindhold, for at beskytte dit materiale.

Google beskytter også dit indhold ved at begrænse antallet af sider, der vises for brugerne. Du kan vælge at gøre mellem 20 og 100 % af bogens indhold tilgængeligt.

Hvis du sælger bøger i Google Play, kan du vælge at anvende branchestandarden DRM (Digital Rights Management) for dine e-bøger.

Du beholder din ophavsret. Google får ikke nogen ophavsret til dit materiale.

Dine fordele

Når du gør dine bøger tilgængelige i Google Bøger, bliver de nemmere at finde for potentielle læsere. Folk, der kan lide det, de har læst i eksempelvisningen, vil muligvis købe hele bogen, så du på den måde øger dit salg. Vi gør dette nemt for køberne ved at vise links til de større boghandlere samt til et website, du selv angiver.

Hvis du også gør det muligt at købe din bog i Google Play, kan brugerne købe e-bogen ved blot at klikke på en knap. Få flere oplysninger om, hvordan du sælger dine bøger via Google.

Sådan indsender du din bog

Du skal have digitale versioner af dine bøger i enten PDF- eller EPUB-format. Når du har oprettet en partnerkonto, kan du også få adgang til partnercenteret, som er en online brugergrænseflade, hvor du kan uploade og administrere indstillingerne for dine bøger. Følg derefter vejledningen i, hvordan du kan tilføje din første bog.

Der er i midlertidigt lukket for nye udgivertilmeldinger i Partnercenter for Google Play Bøger.