Introducció al Programa per a partners de Google Llibres

El Programa per a partners de Google Llibres consta de dos components:

• El Programa de previsualització és un programa de màrqueting gratuït que permet que els editors i els autors promocionin els seus llibres en línia mitjançant Google Llibres. En enviar el llibre, el fas visible per als usuaris de Google de tot el món.

Quan els lectors troben el teu llibre a Google Llibres, poden previsualitzar un número de pàgines limitat per poder confirmar que es tracta del que cercaven. També veuran un pràctic conjunt d'enllaços per comprar el llibre en algun dels comerciants al detall en línia més importants. També pots incloure un enllaç al teu lloc web.

• A més, els partners d'alguns països poden vendre edicions digitals dels seus llibres a Google Play i obtenir ingressos sempre que els usuaris comprin els seus llibres electrònics a la botiga de Google Play. Tot i que Google Llibres i Google Play són plataformes diferents, els llibres s'han de poder previsualitzar a Google Llibres perquè es puguin vendre a Google Play. Més informació sobre el procés de venda de llibres.

Com funciona Google Llibres

Escanegem tot el text del teu llibre i fem que cada paraula sigui un possible resultat de les cerques a Google Llibres. Això vol dir que, si algú cerca la paraula "conill" i "conill" apareix en una pàgina del teu llibre, es podria incloure als resultats de la cerca fins i tot si el títol no conté aquesta paraula. Fer que es pugui cercar tot el contingut del teu llibre no implica que sigui totalment visible: tu controles el percentatge de les pàgines del llibre que poden consultar els usuaris.

També hem integrat l'índex de Google Llibres amb l'índex de la Cerca web de Google de manera que els usuaris d'arreu del món puguin descobrir els teus llibres.

Protegim els continguts

Allotgem tot el contingut del llibre als nostres servidors segurs. Per tal de protegir el material, desactivem les funcions que permeten imprimir, retallar, copiar i desar a totes les pàgines de previsualització que mostren contingut del llibre.

Google també limita el nombre de pàgines que es mostren als usuaris per protegir el contingut del llibre. Pots triar un percentatge entre el 20% i el 100% per definir quina quantitat del contingut del llibre poden consultar els usuaris.

Si vens llibres a Google Play, pots triar aplicar la gestió de drets digitals (DRM, Digital Rights Management) estàndard de la indústria als llibres electrònics.

En conservaràs els drets d'autor. Google no assumeix cap dret d'autor sobre el teu material.

Beneficis

Fer que els teus llibres estiguin disponibles a Google Llibres permet que els lectors potencials els puguin trobar. Si als usuaris els agrada el contingut que llegeixen a la previsualització, pot ser que decideixin comprar el llibre sencer, la qual cosa implica més vendes dels teus llibres. Per posar-ho fàcil, mostrem enllaços a alguns dels comerciants al detall de llibres més importants, així com al lloc web que triïs.

Si també poses a la venda el teu llibre a Google Play, els usuaris podran comprar el llibre electrònic fent clic a un botó. Més informació sobre la venda de llibres mitjançant Google.

Com s'envia un llibre

Hauries de tenir versions digitals dels teus llibres en format PDF o EPUB. Després de crear un compte de partner podràs accedir al Centre per a partners, una interfície en línia per penjar i gestionar les opcions dels llibres. A continuació, pots seguir els passos per afegir el primer llibre.

Els nous registres per a editors al Centre per a partners de Google Play Llibres estan tancats temporalment.