EPUB-filer

EPUB er et åbent standardfilformat til digitale bøger, som er udviklet af International Digital Publishing Forum (IDPF). En af de største fordele ved EPUB-formatet for læserne er, at en bogtekst automatisk kan justeres eller "omdannes" til forskellige skærmstørrelser, f.eks. på smartphones, netbooks og e-læsere. EPUB understøtter også indhold med fast layout.

Skal du indsende EPUB- eller PDF-filer?

Vi anbefaler, at du sender både PDF- og EPUB-filer af dine bøger til os, da vi tilbyder vores brugere to visningsformer: oprindelige sider og omdannet tekst. Ved at indsende PDF-filen af din bog kan du sørge for, at læserne kan se bogen i det oprindelige layout, mens EPUB-filer vil give dem en oplevelse, der bedre kan tilpasses. I dette tilfælde vil brugerne have adgang til valgmuligheden "omdannet tekst" foruden valgmuligheden "oprindelige sider". De vil kunne ændre størrelsen på teksten, ændre skrifttypen og se bogen mere komfortabelt på skærme med forskellige størrelser. De fleste store forlag leverer EPUB-filer til os.

Understøttede versioner

Google Play Bøger accepterer EPUB3.3,EPUB 3 og EPUB 2, men 3.3 foretrækkes.

Understøttede billedtyper

• Statisk gif
  • JPEG
  • PNG
  • SVG (maksimal bredde eller højde på 3200)

Se afsnittet nedenfor om forbedret understøttelse af EPUB for at få flere oplysninger om andre multimedietyper.

Implementering

Eksempel:

<svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" height="100%" preserveAspectRatio="xMidYMid meet" version="1.1" viewBox="0 0 2000 3200" width="100%" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink"><image height="2000" width="3200" xlink:href="../Images/example.jpg"></image></svg>

Grænsen på 3200 px gælder for de attributter for bredde og højde, der er til stede i tags af typen <image> og/eller <svg>, og enhver fil, som tagget <image> henviser til.

Understøttelse af EPUB 3-funktioner

Individuelle funktioner i EPUB 3 understøttes muligvis ikke på alle platforme, hvor Google Play Bøger kan læses.

Integreret lyd og video
Integrerede skrifttyper
Fast layout
Global sprogunderstøttelse
Hyperlink
JavaScript
MathML
Overlejrede medier
Layout med flere kolonner
Gengivelse af navigationsdokument (kun toc nav-element)
Gengivelse af navigationsdokument (andre elementtyper)
SVG spine-elementer

Validering af EPUB-filer

Inden du uploader dine EPUB-filer, kan du prøve at åbne dem ved hjælp af et e-læserprogram såsom Adobe Digital Editions. Hvis du kan åbne filerne ved hjælp af e-læsersoftware, er det en god indikator for, at filen kan behandles af vores system.

Herudover bør du også køre værktøjet EpubCheck tool, som er et værktøj til at validere EPUB-filer, der sikrer, at der ikke er fejl i de filer, du har genereret.

Hvis du støder på problemer under behandlingen af en EPUB-fil, kan du se disse fejl på din konto i Partnercenter under fanen Indhold for bogen.

Optimering af dit uddrag i EPUB-format

Du kan give kunderne en bedre oplevelse, når de gennemser din bog i Google Play Butik, ved at angive, hvor indholdet starter (efter eventuelt indledende materiale såsom titelsiden eller siden med copyright). På den måde starter uddraget fra dette punkt, så kunderne ikke skal bladre gennem ekstra sider.

• I EPUB 2 skal du inde i elementet guide medtage et -element med en type="text"-attribut. Se EPUB 2.0.1-specifikationen.

• Denne funktion er endnu ikke tilgængelig i EPUB 3. Med henblik på fremtidig implementering kan du medtage et link med en epub:type="bodymatter"-attribut i landmarks nav-elementet. Se EPUB 3.0.1-specifikationen.

Understøttelse af forbedrede EPUB-filer

Forbedrede e-bøger drager fordel af det digitale medie ved at inkludere multimedie eller interaktive elementer. Google Play Bøger understøtter lyd og video, som er indlejret i EPUB 2- og EPUB 3-filer.

Implementering

Indlejret lyd eller video i en EPUB-fil bør være indeholdt i HTML5-tags som i nedenstående eksempler:

<audio src="audio/example.mp3" />
<video src="video/example.mp4" width="640" height="480" />
<video title="Example Video" width="640" height="480" poster="images/example.jpg">
  <source src="video/example.mp4" />
  <source src="video/example.webm" />
</video>

Kun følgende attributter vil blive parset af Google Play Bøger:

• src: Definerer placeringen af filen til video og lyd.
  • width og height: Videodimensioner.
  • poster: Definerer et statisk billede til videoen. Google understøtter billedformater, der er angivet i specifikationerne for EPUB-filer (statiske giffer samt JPEG-, PNG- og SVG-billeder).

Yderligere attributter ignoreres.

Formater

Vi understøtter en lang række lyd- og videoformater:

• MPEG-4, 3GPP og MOV: understøtter typisk H.264 eller MPEG-4 videocodecs og AAC lyd-codec
  • WebM: VP8-videocodec og Vorbis-lydcodecs
  • MPEG: Understøtter typisk MPEG-2-videocodec og MP2-lyd
  • WMV
  • FLV: Adobe-FLV1-videocodec, MP3-lyd
  • AVI: Mange kameraer optager i dette format, typisk med MJPEG-videocodec og PCM-lyd
  • MP3, WAV, M4A, MP4, 3GP til lyd

Ikke-understøttede funktioner

• Google Play Bøger understøtter ikke lyd- eller videotags, der ikke er standard, eller interaktive funktioner, som dem, der er mulige med JavaScript-kode.
  • Muligheden for at integrere lyd er begrænset til EPUB-filer og giver ikke mulighed for at indsende selvstændige lydbøger.

Understøttelse af EPUB-bøger med fast layout

Når udformningen af en side er særlig vigtig, kan det være en god idé at implementere et fast layout, som giver mulighed for større kontrol over, hvordan dit indhold præsenteres. Google Play Bøger understøtter fast layout i EPUB 2- og EPUB 3-filer.

Vi anbefaler, at du gennemgår EPUB-filer med fast layout, før de offentliggøres. Når du har uploadet en EPUB-fil med fast layout, skal du tilføje dig selv som indholdskontrollant og verificere, at bogen vises som forventet i weblæseren. Hvis det er muligt, skal du gøre det samme for tabletversionen af Android-appen Google Play Bøger.

Implementering

Google Play Bøger understøtter egenskaber for fast layout til EPUB 3-filer.

Alternativt virker nedenstående metode for både EPUB 2- og EPUB 3-filer.

• Medtag filen META-INF/com.apple.ibooks.display-options.xml.
  • Angiv layout i XHTML-elementer ved at tilføje xxx, height=yyy">

Kun følgende værdier i META-INF/com.apple.ibooks.display-options.xml-filen parses:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<display_options>
  <platform name="*">
    <option name="fixed-layout">true</option>
    <option name="orientation-lock">landscape-only</option>
  </platform>
</display_options>

I forbindelse med orientation-lock understøttes værdien portrait-only også. Yderligere attributter, såsom nedenstående, ignoreres:

• platform name: Hvis den er anderledes end *
  • open-to-spread: altid angivet som false