EPUB-lêers

EPUB is ’n oopstandaard-lêerformaat vir digitale boeke wat deur die Internasionale Digitale Uitgewersforum (IDPF) ontwikkel is. Een van die belangrikste voordele van die EPUB-formaat vir lesers is dat dit 'n boek se teks outomaties aanpas of "hervloei" vir verskillende skermgroottes, byvoorbeeld vir slimfone, netboeke en e-boeklesertoestelle. EPUB steun ook vaste-uitleg inhoud.

Of EPUB- of PDF-lêers ingedien moet word

Ons beveel aan dat jy sowel PDF- as EPUB-lêers vir jou boeke aan ons stuur, omdat ons ons gebruikers twee vertoonwyses bied: oorspronklike bladsye en hervloeibare teks. As jy die PDF-lêer vir jou boek verskaf, sal jy seker maak dat lesers die boek in sy oorspronklike uitleg kan bekyk, terwyl die EPUB-lêer hulle 'n meer pasmaakbare ervaring sal bied. In hierdie geval sal lesers toegang hê tot 'n "hervloeibare teks"-opsie tesame met die "oorspronklike bladsye"-opsie. Hulle sal die teksgrootte en lettertipe kan verander en die boek meer gemaklik kan bekyk op skerms met verskillende groottes. Die meeste groot uitgewers verskaf EPUB-lêers aan ons.

Gesteunde weergawes

Google Play Boeke aanvaar EPUB3.3, EPUB 3 en EPUB 2, hoewel 3.3 verkies word.

Gesteunde prenttipes

• Statiese GIF
  • JPEG
  • PNG
  • SVG (maksimum breedte of hoogte van 3200)

Sien die afdeling hieronder oor verbeterde EPUB-ondersteuning vir meer inligting oor ander multimediatipes.

Toepassing

Voorbeeld:

<svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" height="100%" preserveAspectRatio="xMidYMid meet" version="1.1" viewBox="0 0 2000 3200" width="100%" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink"><image height="2000" width="3200" xlink:href="../Images/example.jpg"></image></svg>

Die limiet van 3200 px is van toepassing op die breedte- en hoogte-kenmerke in die <image>- en/of <svg>-merker, en enige lêer waarna die <image>-merker verwys.

EPUB 3-kenmerksteun

Individuele kenmerke van EPUB 3 sal dalk nie oor al die platforms waar Google Play Boeke gelees kan word, gesteun word nie.

Ingebedde oudio en video
Ingebedde lettertipes
Vaste uitleg
Globale taalsteun
Hiperskakel
JavaScript
MathML
Media-oorleggings
Multikolom-uitlegte
Navigasiedokumentlewering (net toc nav-element)
Lewering van navigasiedokument (ander elementtipes)
SVG-rugitems

Staaf EPUB-lêers

Probeer jou EPUB-lêers met 'n e-boekleserprogram soos Adobe Digital Editions oopmaak voordat jy die lêers oplaai. As jy die lêers kan oopmaak met e-boeklesersagteware, is dit 'n goeie aanduiding dat ons stelsel die lêer suksesvol sal verwerk.

'n Bykomende stap wat jy moet doen, is om die EpubCheck-nutsding, 'n nutsding om EPUB-lêers te staaf, te gebruik om seker te maak dat daar geen foute is in die lêers wat jy gegenereer het nie.

As jy kwessies ondervind met die verwerking van jou EPUB-lêer, sal hierdie foute in jou Vennootsentrum-rekening onder die boek se Inhoud-oortjie verskyn.

Optimeer jou EPUB-voorbeeld

Om 'n beter ervaring aan kliënte te bied wanneer hulle jou boek in die Google Play Winkel deurblaai, moet jy asseblief duidelik aandui waar die inhoud begin (ná enige voorafmateriaal soos die titel- of kopieregbladsy). Dit laat die voorbeeld van daardie punt af begin sonder dat kliënte deur ekstra blaaie moet blaai.

• Sluit vir EPUB 2 binne die guide-element 'n -element met 'n type="text"-kenmerk in. Lees die EPUB 2.0.1-spesifikasie.

• Hierdie kenmerk is nog nie vir EPUB 3 beskikbaar nie. Sluit vir toekomstige implementering binne die landmarks nav-element 'n skakel met 'n epub:type="bodymatter"-kenmerk in. Lees die EPUB 3.0.1-spesifikasie.

Verbeterde EPUB-steundiens

Verbeterde e-boeke trek voordeel uit die digitale medium om multimedia of interaktiewe elemente in te sluit. Google Play Boeke steun oudio en video wat by EPUB 2- of EPUB 3-lêers ingebed is.

Toepassing

Oudio of video wat by 'n EPUB ingebed is, moet in HTML5-oortjies gehou word, soos in die voorbeelde hieronder:

<audio src="audio/example.mp3" />
<video src="video/example.mp4" width="640" height="480" />
<video title="Example Video" width="640" height="480" poster="images/example.jpg">
  <source src="video/example.mp4" />
  <source src="video/example.webm" />
</video>

Slegs die volgende kenmerke sal deur Google Play Boeke ontleed word:

• src: Definieer die ligging van die lêer vir video en oudio.
  • width en height: Afmetings vir video.
  • poster: Definieer 'n statiese prent vir die video. Google steun prentformate wat in EPUB-spesifikasies gespesifiseer word (statiese GIF-, JPEG-, PNG- en SVG-prente).

Bykomende kenmerke sal geïgnoreer word.

Formate

Ons steun 'n wye verskeidenheid oudio- en video-formate:

• MPEG-4, 3GPP en MOV: wat tipies H.264- of MPEG-4-videokodekke en AAC-oudiokodek steun
  • WebM: VP8-videokodek en Vorbis-oudiokodeks
  • MPEG:, wat tipies MPEG-2-videokodek en MP2-oudio steun
  • WMV
  • FLV: Adobe-FLV1-videokodek, MP3-oudio
  • AVI: baie kameras voer hierdie formaat uit; die videokodek is gewoonlik MJPEG en oudio is PCM
  • MP3, WAV, M4A, MP4, 3GP vir oudio

Ongesteunde kenmerke

• Google Play Boeke steun nie niestandaard-oudio- of -videomerkers of interaktiewe funksionaliteit soos dié wat deur JavaScript-kode geaktiveer word nie.
  • Die vermoë om oudio in te bed, is beperk tot EPU-lêers en maak nie voorsiening vir die indien van alleenstaande oudioboeke nie.

Ondersteuning van vaste-uitleg-EPUB

Wanneer die ontwerp van 'n bladsy besonder belangrik is, wil jy dalk 'n vaste uitleg implementeer, wat groter beheer oor die aanbieding van jou inhoud bied. Google Play Boeke steun vaste uitleg in EPUB 2- en EPUB 3-lêers.

Ons beveel aan dat jy vaste-uitleg-EPUB-lêers nagaan voordat hulle gepubliseer word. Nadat jy 'n vaste-uitleg-EPUB-lêer opgelaai het, kan jy jouself as 'n inhoudresensent byvoeg en verifieer dat die boek in die webleser gewys word soos bedoel is. Doen indien moontlik dieselfde vir die tabletweergawe van Google Play Boeke se Android-program.

Toepassing

Google Play Boeke steun vaste-uitleg-eienskappe vir EPUB 3-lêers.

Die onderstaande metode werk ook vir sowel EPUB 2- as EPUB 3-lêers.

• Sluit die lêer META-INF/com.apple.ibooks.display-options.xml in.
  • Spesifiseer uitleg in XHTML-items deur xxx, height=yyy"> by te voeg

Slegs die volgende waardes in die META-INF/com.apple.ibooks.display-options.xml-lêer sal ontleed word:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<display_options>
  <platform name="*">
    <option name="fixed-layout">true</option>
    <option name="orientation-lock">landscape-only</option>
  </platform>
</display_options>

Vir orientation-lock word die portrait-only-waarde ook gesteun. Bykomende kenmerke, soos die volgende, sal geïgnoreer word:

• platform name: indien anders as *
  • open-to-spread: word altyd gestel op false