Instellingen voor verkoop en betaling configureren (overzicht)

Belangrijk:

• Google Play-partners kunnen e-boeken en audioboeken verkopen in bepaalde landen/regio's. De functies die hier worden beschreven, zijn niet in elk land of elke regio beschikbaar.
  • Met reserveringen kunnen klanten je boek reserveren vóór de releasedatum, maar dit nog niet lezen. Op de publicatiedatum worden kosten voor de aankoop in rekening gebracht aan klanten die je boek hebben gereserveerd en krijgen deze klanten toegang tot het boek.
  • Vanwege wettelijke vereisten kan Google geen reserveringen aanbieden in India. Je boek is op de eerste verkoopdatum beschikbaar in de Google Play Store in India.
  • Voordat je bestanden uploadt, moet je checken of je content voldoet aan de richtlijnen van Google. Bekijk ons contentbeleid voor uitgevers voor boeken op Google Play als je je boeken wilt verkopen op Google Play.
  • Verkooprapporten per maand bevatten niet noodzakelijkerwijs gegevens die overeenkomen met je maandelijkse betalingen. Ga naar de Google Play-inkomstenrapporten voor een financieel rapport dat overeenkomt met je betaling.

Als u boeken wilt verkopen op Google Play, moet u verkoop- en betalingsinstellingen opgeven. Op deze pagina vindt u een overzicht van de gebruikelijke configuratie die wordt gebruikt door uitgevers, samen met geavanceerdere opties.

1. Akkoord gaan met het Addendum voor Google Editions
  2. Een betalingsprofiel toevoegen
  3. Een bankrekening toevoegen
  4. Belastinggegevens verstrekken voor verkopen in de VS
  5. Een verkoopregio toevoegen
  6. Valutaconversie inschakelen (optioneel)
  7. Prijzen opgeven voor uw boeken
  8. Uw boeken inschakelen voor verkoop
  9. Uw bankrekening verifiëren voor sommige landen
  10. Uw bedrijfsinformatie verifiëren voor sommige landen
Als u een nieuwe partner bent, kan onze stapsgewijze checklist handig zijn.

1. Akkoord gaan met het Addendum voor Google Editions

Als u nog niet akkoord bent gegaan met het Addendum voor Google Editions, het Addendum voor Google eBooks of de Overeenkomst voor Google Boeken en Google Play Boeken, krijgt u de optie dit te doen wanneer u het Betalingscentrum voor het eerst bezoekt. Klik op de knop Begin uw boeken te verkopen op Google Play om de voorwaarden te bekijken. Als u akkoord gaat, klikt u op de betreffende knop.

2. Een betalingsprofiel toevoegen

Als u uw account na juli 2014 heeft gemaakt, heeft u tijdens het instellen van het account mogelijk de optie gekregen om een betaalprofiel toe te voegen. Als dit het geval is, heeft u deze stap al voltooid.

Ga naar het Betalingscentrum om een betalingsprofiel toe te voegen. Geef uw officiële bedrijfsadres op en voltooi de registratie. Deze stap is vereist als u boeken wilt verkopen op Google Play.

Als er een foutmelding wordt weergegeven over verlopen inloggegevens, logt u uit van uw Google-account en logt u vervolgens weer in.

Geavanceerde opties

Als u betalingen wilt ontvangen op meerdere bankrekeningen, voegt u extra betalingsprofielen toe, een voor elke bankrekening.

3. Een bankrekening toevoegen

Geef uw bankrekeninggegevens op. U moet mogelijk uw bankrekening verifiëren. Dit kan enkele dagen duren. U kunt boeken verkopen terwijl uw bankrekening wordt geverifieerd.

4. Belastinggegevens verstrekken voor verkopen in de VS

Als u boeken wilt verkopen in zoveel mogelijk landen, inclusief de VS, moet u belastinggegevens verstrekken. Google kan betalingen inhouden totdat u deze informatie heeft opgegeven.

5. Een verkoopregio toevoegen

Als u uw account na juli 2014 heeft gemaakt en tijdens de aanmelding akkoord bent gegaan met het addendum voor Google Editions, bevat uw account een standaardverkoopregio met wereldwijde rechten.

Verkoopregio's geven aan in welke landen u uw boeken kunt verkopen. Geef een uitgebreide lijst op met alle landen waar u boeken wilt verkopen. De eenvoudigste optie is één verkoopregio toevoegen voor WORLD, zodat u wereldwijd boeken kunt verkopen en betalingen kunt ontvangen op één bankrekening. U geeft ook het betalingsprofiel (en dus de bankrekening) op waarmee betalingen worden geïnd voor verkopen in de verkoopregio.

Als u het betalingsprofiel net heeft gemaakt en het niet wordt weergegeven in het dropdownmenu als u een nieuwe verkoopregio toevoegt, laadt u de pagina opnieuw. De verkoopregio moet zijn gekoppeld aan een betalingsprofiel, anders kan deze niet goed worden geconfigureerd.

Geavanceerde opties

• Als u in sommige landen bent onderworpen aan vaste-prijswetten voor boeken, voegt u voor deze landen een aparte verkoopregio toe.
  • Als u betalingen wilt ontvangen op meerdere bankrekeningen, voegt u een afzonderlijke verkoopregio voor elke bankrekening toe.

6. Valutaconversie inschakelen (optioneel)

Als u uw account na juli 2014 heeft gemaakt, is valutaconversie standaard ingeschakeld.

Als u van plan bent boeken te verkopen in landen met andere valuta's, kunt u onze tool voor valutaconversie gebruiken. Boeken worden alleen verkocht in de landen waarvoor u een prijs in de lokale valuta heeft opgegeven. U kunt direct de lokale prijs invoeren, of valutaconversie inschakelen en de prijs van een andere valuta omrekenen.

7. Prijzen opgeven voor uw boeken

Bekijk elk boek in uw catalogus en voer prijzen in op het tabblad Prijzen. Geef voor elke prijs een valuta op, het bedrag in cijfers en de landen waarin u deze prijs wilt toepassen. Als u valutaconversie heeft ingeschakeld (zie stap 6), kunt u landen vermelden die een andere valuta gebruiken dan de valuta die u heeft opgegeven. U kunt prijzen ook achterwege laten om de verkoop van bepaalde boeken in bepaalde landen te verhinderen.

Geavanceerde opties

Geef prijzen voor meerdere boeken en in meerdere valuta's op via een spreadsheet.

8. Uw boeken inschakelen voor verkoop

Als uw standaardinstellingen niet zo zijn geconfigureerd dat boeken automatisch live beschikbaar komen, moet u uw boeken inschakelen voor verkoop op Google Play. Als u de details van een boek bekijkt, klikt u op het tabblad Publiceren en vervolgens op Klaar om te publiceren. Selecteer Publiceren naar Google Play en Google Boeken. Als u de dit boek al heeft gepubliceerd, wordt het tabblad 'Overzicht' genoemd.

9. Uw bankrekening verifiëren (voor sommige landen)

Als Google u betaalt via een overboeking, is deze stap, afhankelijk van uw land, niet vereist. Anders moet u uw bankrekening verifiëren om betalingen te kunnen ontvangen. U heeft wellicht bij een van de vorige stappen een bankrekening opgegeven. Google heeft daarna een klein bedrag aan u overgemaakt. Het kan enkele dagen duren voordat dit bedrag wordt weergegeven op uw rekening. Wanneer u het bedrag kunt zien, bevestigt u dit door het betreffende betalingsprofiel te bewerken.

10. Uw bedrijfsinformatie verifiëren (voor sommige landen)

Als uw bank zich in een van de volgende landen bevindt, geeft u aanvullende informatie op door dit formulier in te vullen en de verkoper-ID op te geven die naast uw betalingsprofiel wordt vermeld.

• Oostenrijk
  • België
  • Bulgarije
  • Kroatië
  • Cyprus
  • Tsjechië
  • Denemarken
  • Estland
  • Finland
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Griekenland
  • Hongarije
  • IJsland
  • Ierland
  • Italië
  • Letland
  • Liechtenstein
  • Litouwen
  • Luxemburg
  • Malta
  • Nederland
  • Noorwegen
  • Polen
  • Portugal
  • Roemenië
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Spanje
  • Zweden
  • Verenigd Koninkrijk

Wanneer u uw verkoop- en betalingsgegevens heeft geconfigureerd, kunt u vervolgens meer informatie bekijken over uitbetaald krijgen of verkooprapporten.