Konfigurer salgs- og betalingsindstillinger (en oversigt)

Vigtigt!

• Google Play-partnere kan sælge e-bøger og lydbøger i udvalgte lande/regioner. De funktioner, der er beskrevet her, er ikke tilgængelige i alle lande/regioner.
  • Forudbestillinger giver kunderne mulighed for at bestille – men ikke læse – din bog før udgivelsesdatoen. De kunder, der har forudbestilt din bog, bliver debiteret for købet og får adgang til bogen på udgivelsesdatoen.
  • På grund af lovkrav kan Google ikke give mulighed for forudbestilling i Indien. I Indien bliver din bog med andre ord først tilgængelig i Google Play Butik på den dato, hvor den sættes til salg.
  • Inden du uploader nogen filer, skal du sørge for, at dit indhold er i overensstemmelse med Googles retningslinjer. Læs vores indholdspolitikker for udgivere af bøger i Google Play, hvis du har tænkt dig at sælge dine bøger via Google Play.
  • Tallene i rapporterne med salgstal pr. måned stemmer ikke nødvendigvis helt overens med dine månedlige betalinger. Gå til Google Play-indtjeningsrapporter for at få adgang til en finansiel rapport, der stemmer overens med din betaling.

Du skal angive salgs- og betalingsindstillinger for at sælge bøger i Google Play. På denne side finder du en oversigt over den typiske konfiguration, der bruges af udgivere, samt mere avancerede indstillinger.

1. Acceptér tilføjelsen til Google Editions
  2. Tilføj en betalingsprofil
  3. Tilføj en bankkonto
  4. Angiv oplysninger om afgifter for salg i USA og USD
  5. Tilføj et salgsområde
  6. Aktivér valutakonvertering (valgfrit)
  7. Angiv priser for dine bøger
  8. Aktivér salg af dine bøger
  9. Bekræft din bankkonto for nogle lande
  10. Bekræft dine virksomhedsoplysninger for nogle lande
Hvis du er ny partner, kan det være en god idé at gennemgå vores detaljerede vejledning.

1. Acceptér tilføjelsen til Google Editions

Hvis du ikke allerede har accepteret tilføjelsen til Google Editions eller aftalen for Google Bøger og Google Play Bøger, vil du få mulighed for at gøre det, første gang du besøger Betalingscenter. Klik på knappen Begynd at sælge dine bøger i Google Play for at se vilkårene. Hvis du vil acceptere dem, skal du klikke på den relevante knap.

2. Tilføj en betalingsprofil

Hvis du har oprettet din konto efter juli 2014, har du måske haft mulighed for at tilføje en betalingsprofil, da du oprettede kontoen. Hvis dette er tilfældet, har du allerede gennemført dette trin.

Gå til Betalingscenter for at tilføje en betalingsprofil. Indtast din registrerede virksomhedsadresse, og fuldfør tilmeldingen. Dette trin er nødvendigt for at sælge bøger i Google Play.

Hvis du får en fejlmeddelelse om udløbne loginoplysninger, skal du logge ud af din Google-konto og ind igen.

Avancerede valgmuligheder

Hvis du ønsker at modtage betalinger på flere bankkonti, kan du tilføje yderligere betalingsprofiler – én for hver bankkonto.

3. Tilføj en bankkonto

Angiv dine bankkontooplysninger. Du skal muligvis bekræfte din bankkonto, hvilket kan tage flere dage. Du kan dog godt sælge bøger, mens din bankkonto afventer bekræftelse.

4. Angiv oplysninger om afgifter for salg i USA og USD

Indsend skatteoplysninger for at sælge bøger i så mange lande som muligt, herunder USA. Google kan tilbageholde betalinger, indtil du angiver disse oplysninger.

5. Tilføj et salgsområde

Hvis du har oprettet din konto efter juli 2014 og accepteret tillægget til Google Editions ved tilmelding, omfatter din konto et standardsalgsområde med verdensomspændende rettigheder.

Salgsområder viser de lande, hvor du kan sælge dine bøger. Angiv en omfattende liste over alle de lande, hvor du vil sælge bøger. Den enkleste løsning er at tilføje et enkelt salgsområde for WORLD, der vil give dig mulighed for at sælge bøger på verdensplan og modtage betalinger på en enkelt bankkonto. Du bør også angive betalingsprofilen (og dermed den bankkonto), der skal bruges til at indsamle betalinger for eventuelt salg i salgsområdet.

Hvis betalingsprofilen er oprettet for nylig og ikke vises på rullelisten, når du tilføjer et nyt salgsområde, kan du prøve at genindlæse siden. Dit salgsområde skal være knyttet til en betalingsprofil for at være konfigureret korrekt.

Avancerede valgmuligheder

• Hvis du kun er underlagt lovgivning om faste priser i visse lande, skal du tilføje et separat salgsområde for dem.
  • Hvis du vil modtage betalinger på flere bankkonti, kan du tilføje et separat salgsområde for hver bankkonto.

6. Aktivér valutakonvertering (valgfrit)

Hvis du har oprettet din konto efter juli 2014, er valutakonvertering aktiveret som standard.

Hvis du planlægger at sælge bøger i lande med forskellige valutaer, kan det være en god idé at anvende vores valutakonverteringsværktøj. Bøger kan kun sælges i de lande, hvor du har angivet en pris i den lokale valuta. Du kan enten selv angive den lokale pris, eller du kan slå valutakonvertering til og konvertere prisen fra en anden valuta.

7. Angiv priser for dine bøger

Se hver bog i dit katalog, og indtast priser på fanen "Prissætning". For hver pris skal du angive en valuta, det numeriske beløb og de lande, hvor du ønsker, at denne pris skal gælde. Hvis du har aktiveret valutakonvertering (se trin 6), kan du notere lande med andre valutaer end den, du har angivet. Du kan også tilbageholde priser for at forhindre, at bestemte bøger sælges i visse lande.

Avancerede valgmuligheder

Angiv priser for flere bøger og i flere valutaer ved hjælp af et regneark.

8. Aktivér salg af dine bøger

Hvis dine standardindstillinger ikke er konfigureret til automatisk at udgive bøger, skal du sætte dine bøger til salg i Google Play. Når du får vist en bogs oplysninger, skal du klikke på fanen Udgiv og klikke på Klar til udgivelse. Vælg Udgiv i Google Play og Google Bøger. Hvis du allerede har udgivet bogen, hedder fanen "Oversigt".

9 Bekræft din bankkonto (for nogle lande)

Hvis Google betaler dig via bankoverførsel er dette trin muligvis ikke påkrævet, afhængigt af dit land. Ellers skal du bekræfte din bankkonto for at kunne modtage betalinger. Da du tilføjede dine bankkontooplysninger i et af de tidligere trin, sendte Google en lille indbetaling til dig. Der kan gå et par dage, før denne kan ses på dit kontoudtog, men når du kender beløbet, skal du bekræfte det ved at redigere den relevante betalingsprofil.

10. Bekræft dine virksomhedsoplysninger (for nogle lande)

Hvis din bank ligger i et af følgende lande, skal du angive yderligere oplysninger ved at udfylde denne formular og indtaste det sælger-id, der er angivet ud for din betalingsprofil.

• Østrig
  • Belgien
  • Bulgarien
  • Kroatien
  • Cypern
  • Tjekkiet
  • Danmark
  • Estland
  • Finland
  • Frankrig
  • Tyskland
  • Grækenland
  • Ungarn
  • Island
  • Irland
  • Italien
  • Letland
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Malta
  • Holland
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • Rumænien
  • Slovakiet
  • Slovenien
  • Spanien
  • Sverige
  • Storbritannien

Når du er færdig med at konfigurere dine salgs- og betalingsindstillinger, kan du eventuelt få flere oplysninger om betaling eller salgsrapporter.