Maler (standard bokinnstillinger)

Enkelte funksjoner som beskrives på denne siden, er kanskje ikke tilgjengelige, siden salg av bøker på Google Play er begrenset til bestemte land.

Med maler kan du konfigurere standardinnstillinger for nye bøker, noe som sparer deg for bryderiet med å oppgi de samme opplysningene for hver bok. For eksempel kan du angi en logo for en mal, for at alle bøkene du legger til med denne malen, automatisk skal få den samme logoen.

En standardmal med vanlige innstillinger lages automatisk når du oppretter kontoen din. Innstillingene i standardmalen brukes for alle bøkene du legger til uten å angi nye innstillinger i malen. Hvis alle bøkene dine deler de samme grunnleggende innstillingene, er én enkelt mal sannsynligvis nok for dine behov. Du kan også overstyre malinnstillingene for enkeltstående bøker.

Endringer i maler påvirker bare nye bøker og overstyrer ikke innstillingene for eksisterende bøker, så du bør konfigurere malen din før du legger til bøker. Hvis du må gjøre masseendringer i eksisterende bøker, kan du bruke et regneark.

Gå til bokkatalogen i partnersenterkontoen din for å se malene dine. Klikk på Avansert-knappen og velg Administrer maler. Du får se en liste over malene du har. Klikk på rediger-linken for å se eller endre detaljer.

Generelt

Malnavn Navnet på denne malen.
Samlingskode Denne forsendelseskoden genereres automatisk for nye maler. Den kan ikke endres. Bruk samlingskoden i ONIX-feeder eller når du sender bøkene til Google for skanning.
Bruk standardinnstillinger automatisk Hvis denne ruten er avmerket, publiseres nye bøker automatisk så snart nødvendige filer og innstillinger er på plass. Fjern avmerkingen i denne ruten hvis du vil godkjenne bokinnstillingene manuelt i grensesnittet eller ved å sende metadata via ONIX eller et regneark.

E-bok

Metadata
Utgivernavn Navnet på utgiveren. Dette vises offentlig på sidene i Google Bøker-forhåndsvisninger som «Sider vist med tillatelse fra …»

Innstillinger

De følgende distribusjonsinnstillingene inkluderer alternativer for salg av bøker på Google Play.

DRM aktivert Merk av i denne ruten hvis du vil bruke DRM (Digital Rights Management) for bøker du selger på Google Play.
Vis bilder i e-boken Merk av i denne ruten hvis du har rettigheter til å inkludere bilder i e-bøkene dine. Hvis en bok inneholder et betydelig antall bilder, må denne ruten være avmerket, eller en EPUB-fil må være innsendt av deg, for at Google skal kunne selge boken.
Bare vis flytende tekst fra EPUB-filer jeg selv har sendt inn Google har konvertert utvalgte bøker til EPUB-format. Merk av i denne ruten hvis Google har konvertert bøkene dine, men du ikke ønsker å bruke Googles EPUB-versjoner. (Du kan sende inn egne EPUB-filer uavhengig av denne innstillingen.)
Inkluder skannede sider Merk av i denne ruten hvis du ønsker å selge bøkene dine i PDF-format.
Er boken for voksne lesere? Merk av i denne ruten hvis bøkene dine utelukkende er tiltenkt voksne lesere.
Prosentandel som kan kopieres og limes inn Velg prosentandelen av hver bok som kan kopieres og limes inn av kjøpere.

Med de følgende forhåndsvisningsinnstillingene for Google Søk kan du kontrollere hvordan boken din forhåndsvises på Google Bøker – omtrent som når kunder kan bla i bøkene hos bokhandleren. Hvis du selger bøker på nettstedet ditt, kan du legge til linker til nettstedet for lesere som kanskje har lyst til å kjøpe hele boken.

Forhåndsvisningstype Prosentandelen av boken som kan forhåndsvises. Alternativene starter på 20 % og øker i trinn på 10 %.
Områder Landene der du har rettigheter til å gjøre bøkene tilgjengelige for forhåndsvisning. Les instruksjonene for formatering av landslister.
Tekst i Kjøp-linken Teksten i linken som vises på Google Bøker for kjøp av bøker direkte fra deg.
Kjøp-link Nettadressen til siden der Google Bøker-brukere kan kjøpe bøker direkte fra deg. For å peke brukere til den spesifikke kjøpssiden vil du kanskje bruke et mønster som automatisk fyller inn ISBN-nummeret i nettadressen.
Forleggerens nettsted Nettadressen til forleggerens nettsted. Hvis forleggernavnet er oppgitt, har det og den tilhørende logoen en link til denne nettadressen.
Forleggerlogo Et bilde av forleggerens logo. Les retningslinjene for logoer.
Forhåndsvisningsdetaljer «Forhåndsvisningsdetaljer» har to separate innstillinger:
  • Vis bilder i forhåndsvisningen. Merk av i denne ruten hvis du har rettigheter til å inkludere bilder i forhåndsvisningene av bøkene.
  • PDF-nedlasting tillatt. Merk av i denne ruten hvis du vil gjøre bøkene dine tilgjengelige for nedlasting som PDF-filer. Dette alternativet gjelder bare for bøker der hele boken er tilgjengelig for forhåndsvisning (100 % ifølge Forhåndsvisningstype-innstillingen).

Legg til en ny mal

Hvis du trenger flere maler, kan du opprette nye ved å klikke på Legg til en ny mal-knappen mens du er på Administrer maler-siden.

Du velger en mal når du legger til en individuell bok i katalogen, eller når du laster ned en regnearkmal for å legge til bøker i grupper. Disse bøkene arver malinnstillingene.

Du kan se hvilken mal som ble brukt for en gitt bok, ved å sjekke bokens etikett i Bokkatalog-listen. Hvis du har tjue eller færre bøker, må du klikke på boktittelen og deretter klikke på Rediger etiketter-knappen øverst til høyre for å se etiketten.