Maler (standard bokinnstillinger)

Viktig:

• Google Play-partnere kan selge e-bøker og lydbøker i bestemte land/regioner. Funksjonene som er beskrevet her, er ikke tilgjengelige i alle land/regioner.
  • Med forhåndsbestilling kan kunder bestille, men ikke lese, boken før utgivelsesdatoen. På utgivelsesdatoen belastes kundene som har forhåndsbestilt boken din, og dermed får de også tilgang til boken.
  • På grunn av forskriftsmessige krav kan ikke Google tilby forhåndsbestillinger i India. I India gjøres bøker tilgjengelige i Google Play-butikken på salgsdatoen.
  • Før du laster opp filer, må du sørge for at innholdet overholder Googles retningslinjer. Hvis du har tenkt å selge bøkene dine på Google Play, må du lese gjennom retningslinjene for innhold for utgivere av bøker på Google Play.
  • Månedsbaserte salgsrapporter har ikke nødvendigvis detaljer som samsvarer med de månedlige betalingene dine. Gå til Google Play-inntektsrapportene for å finne rapporter som samsvarer med betalingene.

Med maler kan du konfigurere standardinnstillinger for nye bøker, noe som sparer deg for bryderiet med å oppgi de samme opplysningene for hver bok. Du kan for eksempel laste opp en utgiverlogo, så brukes den logoen automatisk for alle bøker du legger til i katalogen med denne malen.

En standardmal med vanlige innstillinger lages automatisk når du oppretter kontoen din. Innstillingene i standardmalen brukes for alle bøkene du legger til uten å angi nye innstillinger i malen. Hvis alle bøkene dine deler de samme grunnleggende innstillingene, er én enkelt mal sannsynligvis nok for dine behov. Du kan også overstyre malinnstillingene for enkeltstående bøker.

Endringer i maler påvirker bare nye bøker og overstyrer ikke innstillingene for eksisterende bøker, så du bør konfigurere malen din før du legger til bøker. Hvis du må gjøre masseendringer i eksisterende bøker, kan du bruke et regneark.

Gå til bokkatalogen i partnersenterkontoen din for å se malene dine. Klikk på Avanserte alternativer-knappen og velg Administrer maler. Du får se en liste over malene du har. Klikk på rediger-linken for å se eller endre detaljer.

Generelle innstillinger

Malnavn Navnet på denne malen.
Samlingskode Denne forsendelseskoden genereres automatisk for nye maler. Den kan ikke endres. Bruk samlingskoden i ONIX-feeder eller når du sender bøkene til Google for skanning.
Bruk standardinnstillinger automatisk Hvis denne ruten er avmerket, publiseres nye bøker automatisk så snart nødvendige filer og innstillinger er på plass. Fjern avmerkingen i denne ruten hvis du vil godkjenne bokinnstillingene manuelt i grensesnittet eller ved å sende metadata via ONIX eller et regneark.

Metadata og innstillinger for e-bok

Metadata
Utgivernavn Navnet på utgiveren/forleggeren. Dette vises offentlig på sidene i Google Bøker-forhåndsvisninger som «Sider vist med tillatelse fra ...»

Innstillinger

De følgende distribusjonsinnstillingene inkluderer alternativer for salg av bøker på Google Play.

DRM aktivert Merk av i denne ruten hvis du vil bruke DRM (Digital Rights Management) på bøker som selges på Google Play.
Vis bilder i e-boken Merk av i denne ruten hvis du har rettigheter til å inkludere bilder i e-bøkene dine. Hvis en bok inneholder et betydelig antall bilder, må denne ruten være avmerket, eller en EPUB-fil må være innsendt av deg, for at Google skal kunne selge boken.
Bare vis flytende tekst fra EPUB-filer jeg selv har sendt inn Google har konvertert utvalgte bøker til EPUB-format. Merk av i denne ruten hvis Google har konvertert bøkene dine, men du ikke ønsker å bruke Googles EPUB-versjoner. (Du kan sende inn egne EPUB-filer uavhengig av denne innstillingen.)
Inkluder skannede sider Merk av i denne ruten hvis du ønsker å selge bøkene dine i PDF-format.
Er boken for voksne lesere? Merk av i denne ruten hvis bøkene dine utelukkende er tiltenkt voksne lesere.
Prosentandel som kan kopieres og limes inn Velg prosentandelen av hver bok som kan kopieres og limes inn av kjøpere.

Med de følgende forhåndsvisningsinnstillingene for Google Søk kan du kontrollere hvordan boken din forhåndsvises på Google Bøker – omtrent som når kunder kan bla i bøkene hos bokhandleren. Hvis du selger bøker på nettstedet ditt, kan du legge til linker til nettstedet for lesere som kanskje har lyst til å kjøpe hele boken.

Forhåndsvisningstype Prosentandelen av boken som kan forhåndsvises. Alternativene starter på 20 % og øker i trinn på 10 %.
Områder Landene der du har rettigheter til å gjøre bøkene tilgjengelige for forhåndsvisning. Se veiledningen for formatering av lister over land.
Tekst i Kjøp-linken Teksten i linken som vises på Google Bøker for kjøp av bøker direkte fra deg.
Kjøp-link Nettadressen til siden der Google Bøker-brukere kan kjøpe bøker direkte fra deg. For å peke brukere til den spesifikke kjøpssiden vil du kanskje bruke et mønster som automatisk fyller inn ISBN-nummeret i nettadressen.
Forleggerens nettsted Nettadressen til forlagets nettsted. Hvis forlagsnavnet er oppgitt, har det og den tilhørende logoen en link til denne nettadressen.
Forlagslogo Et bilde av forlagets logo. Les retningslinjene for logoer.
Forhåndsvisningsdetaljer «Forhåndsvisningsdetaljer» har to separate innstillinger:
  • Vis bilder i forhåndsvisningen. Merk av i denne ruten hvis du har rettigheter til å inkludere bilder i forhåndsvisningene av bøkene.
  • PDF-nedlasting tillatt. Merk av i denne ruten hvis du vil gjøre bøkene dine tilgjengelige for nedlasting som PDF-filer. Dette alternativet gjelder bare for bøker der hele boken er tilgjengelig for forhåndsvisning (100 % ifølge Forhåndsvisningstype-innstillingen).

Legg til en ny mal

Hvis du trenger flere maler, kan du opprette nye ved å klikke på Legg til en ny mal-knappen mens du er på Administrer maler-siden.

Du velger en mal når du legger til en bok enkeltvis i katalogen, eller når du laster ned en regnearkmal for å legge til bøker i grupper. Disse bøkene arver malinnstillingene.

Du kan se hvilken mal som ble brukt for en gitt bok, ved å laste ned en bokliste. Hvis du vil endre malen som brukes for de eksisterende bøkene dine, kan du kontakte oss.