Skabeloner (standardindstillinger for bøger)

Vigtigt!

• Google Play-partnere kan sælge e-bøger og lydbøger i udvalgte lande/regioner. De funktioner, der er beskrevet her, er ikke tilgængelige i alle lande/regioner.
  • Forudbestillinger giver kunderne mulighed for at bestille – men ikke læse – din bog før udgivelsesdatoen. De kunder, der har forudbestilt din bog, bliver debiteret for købet og får adgang til bogen på udgivelsesdatoen.
  • På grund af lovkrav kan Google ikke give mulighed for forudbestilling i Indien. I Indien bliver din bog med andre ord først tilgængelig i Google Play Butik på den dato, hvor den sættes til salg.
  • Inden du uploader nogen filer, skal du sørge for, at dit indhold er i overensstemmelse med Googles retningslinjer. Læs vores indholdspolitikker for udgivere af bøger i Google Play, hvis du har tænkt dig at sælge dine bøger via Google Play.
  • Tallene i rapporterne med salgstal pr. måned stemmer ikke nødvendigvis helt overens med dine månedlige betalinger. Gå til Google Play-indtjeningsrapporter for at få adgang til en finansiel rapport, der stemmer overens med din betaling.

Skabeloner giver dig mulighed for at konfigurere standardindstillinger for nye bøger, så du slipper for at angive de samme oplysninger for hver bog. Du kan f.eks. uploade et udgiverlogo, så alle bøger, du føjer til dit katalog med denne skabelon, automatisk anvender logoet.

Der genereres automatisk en standardskabelon med almindelige indstillinger, når du opretter din konto. Standardskabelonens indstillinger anvendes, når du tilføjer en bog uden at angive en skabelon. Hvis alle dine bøger deler de samme grundlæggende indstillinger, vil en enkelt skabelon sandsynligvis være tilstrækkelig til dine behov. Du kan også tilsidesætte skabelonindstillinger for individuelle bøger.

Ændringer i skabeloner påvirker kun nye bøger og tilsidesætter ikke indstillinger for eksisterende bøger. Derfor bør du konfigurere din skabelon, før du tilføjer bøger. Hvis du har brug for at foretage ændringer i flere eksisterende bøger på én gang, kan du bruge et regneark.

Du kan se dine skabeloner ved at gå til Bogkatalog på din konto i Partnercenter. Klik på knappen Avancerede valgmuligheder, og vælg derefter Administrer skabeloner. Du får vist en liste over dine eksisterende skabeloner. Klik på linket Rediger for at se eller ændre oplysninger.

Generelle indstillinger

Navn på skabelon Navnet på denne skabelon.
Samlingskode Denne samlingskode genereres automatisk for nye skabeloner og kan ikke redigeres. Brug samlingskoden i ONIX-feeds, eller når du sender bøger fra Google til scanning.
Anvend standardindstillinger automatisk Hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, vil nye bøger automatisk blive udgivet, når de har de påkrævede filer og indstillinger. Fjern markeringen i dette afkrydsningsfelt, hvis du vil godkende bogindstillingerne manuelt i grænsefladen eller ved at sende en metadatapost via ONIX eller et regneark.

Metadata og indstillinger for e-bøger

Metadata
Udgivers navn Navnet på udgiveren. Dette vises offentligt på forhåndsvisningssider i Google Bøger som "Sider, der vises med tilladelse fra..."

Indstillinger

Følgende distributionsindstillinger omfatter indstillinger for salg af din bog i Google Play.

DRM-aktiveret Markér dette afkrydsningsfelt, hvis du vil anvende DRM (Digital Rights Management) for bøger, der sælges i Google Play.
Vis billeder i e-bogen Markér dette afkrydsningsfelt, hvis du har rettigheder til at inkludere billeder i dine e-bøger. Hvis en bog indeholder et betydeligt antal billeder, kan Google kun sælge den, hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, eller hvis du indsender en EPUB-fil.
Vis kun flydende tekst fra en ePub-fil, jeg selv har leveret Google har konverteret udvalgte bøger til EPUB-format. Markér dette afkrydsningsfelt, hvis Google har konverteret dine bøger, men du ikke vil bruge Googles ePub-versioner (du kan levere dine egne ePub-filer uanset denne indstilling).
Inkluder scannede sider Markér dette afkrydsningsfelt, hvis du vil sælge dine bøger i PDF-format.
Uegnet for børn? Markér dette afkrydsningsfelt, hvis dine bøger kun er beregnet til et modent publikum.
Procentdel, der må kopieres og indsættes Vælg den procentdel af hver bog, der kan kopieres og indsættes af købere.

Følgende indstillinger for forhåndsvisning i Google Søgning giver dig mulighed for at administrere, hvordan din bog vises i en forhåndsvisning i Google Bøger, og fungerer derfor på samme måde, som når en kunde i en fysisk boghandel bladrer igennem bøgerne på hylderne. Hvis du sælger bøger på dit website, kan du tilføje links på dit website til læsere, der gerne vil købe hele bogen.

Eksempelvisningstype Den procentdel af bogen, der kan vises som forhåndsvisning. Valgmulighederne starter fra 20 % og stiger derefter med 10 % ad gangen.
Områder De lande, hvor du har ret til at gøre bøgerne tilgængelige for forhåndsvisning. Se vores vejledning i formatering af en liste over lande.
Tekst i link til køb Teksten i linket, der vises i Google Bøger, om køb af bøger direkte fra dig.
Link til køb Webadressen, hvor Google Bøger-brugere kan købe bøger direkte fra dig. Hvis du vil sende brugere til den specifikke købsside, kan du bruge et mønster, som automatisk udfylder ISBN-nummeret i webadressen.
Udgivers website Webadressen på udgiverens website. Udgiverens navn og logo linker til denne webadresse, hvis de er oplyst.
Udgiverlogo Et billede af udgiverens logo. Se retningslinjer for logoer.
Oplysninger om forhåndsvisning Oplysninger om forhåndsvisning indeholder to separate indstillinger:
  • Vis billeder i forhåndsvisning. Markér dette afkrydsningsfelt, hvis du har rettigheder til at vise billeder i dine bøgers eksempelvisninger.
  • PDF-download er tilladt. Markér dette afkrydsningsfelt, hvis du vil gøre dine bøger tilgængelige for download som PDF-filer. Denne indstilling gælder kun for bøger, der kan forhåndsvises 100 % (ifølge indstillingen "Forhåndsvisningstype").

Tilføj en ny skabelon

Hvis du skal bruge flere skabeloner, kan du oprette en ny ved at klikke på knappen Tilføj en ny skabelon på siden Administrer skabeloner.

Du vælger en skabelon, når du tilføjer en enkelt bog til dit katalog, eller når du downloader et skabelonregneark til tilføjelse af flere bøger på én gang. Disse bøger arver skabelonindstillingerne.

Du kan se, hvilken skabelon der blev brugt til en given bog, ved at downloade en bogliste. Kontakt os, hvis du vil ændre den skabelon, der anvendes for dine eksisterende bøger.