Bokstatus och tillgänglighet

Obs! Google Play-partner kan sälja e-böcker i vissa länder eller regioner. De funktioner som beskrivs här är inte tillgängliga i alla länder eller regioner. Just nu kan vissa partner sälja ljudböcker på Play. Google tar för närvarande inte emot nya ljudbokspartner. Kontrollera regelbundet om det finns uppdateringar.

Det finns tre tillgänglighetsnivåer för böcker som skickats till partnerprogrammet:

• aktiverad för förhandsgranskning på Google Böcker och aktiverad för försäljning i Google Play Butik i länder/regioner där detta är tillgängligt
  • aktiverad för förhandsgranskning på Google Böcker men är inte tillgänglig för försäljning i Play Butik
  • inaktiverad utan förhandsgranskning på Google Böcker och inte tillgänglig för försäljning på Google Play.

Statusmeddelanden

Vid varje bok visas ett av följande statusmeddelanden i bokkatalogen och på den enskilda bokens sammanfattningssida:

• Finns på Google Play: Boken är tillgänglig i Play Butik. Om du håller muspekaren över statusmeddelandet i bokkatalogen ser du i vilka länder boken är tillgänglig för försäljning.
  • Finns på Google Böcker: Boken kan förhandsgranskas på Google Böcker. Om du håller muspekaren över statusmeddelandet i bokkatalogen ser du i vilka länder förhandsgranskning är tillgänglig.
  • Godkännande krävs: Du har lagt till den här boken i ditt konto, men du har ännu inte angett om du vill att den ska vara tillgänglig på Google Böcker eller i Google Play Butik. Om du vill ange bokens tillgänglighet väljer du bokens titel i bokkatalogen. Öppna sedan fliken Sammanfattning.
    • Om du vill undvika den här statusen i framtiden kan du justera standardinställningarna i mallinställningarna.
  • Åtgärd krävs: Boken har inte lagts upp på Google Böcker eller i Play Butik på grund av ett problem. Håll muspekaren över statusmeddelandet i kontot i bokkatalogen för mer information. Använd vårt felsökningsverktyg för att ta reda på vad du bör göra härnäst.
  • Bearbetas: En nyligen gjord ändring i bokens filer eller inställningar bearbetas fortfarande. Kolla igen snart om du vill ha en uppdaterad status.
  • Inaktiverad: Boken har lagts till i bokkatalogen, men den har inte publicerats och finns för närvarande varken på Google Böcker eller Google Play. Den visas inte i bokkatalogen i standardvyn men går att hitta vid sökning.

Om du vill se närmare uppgifter om statusen för alla dina böcker utan att hålla muspekaren över varje statusmeddelande i bokkatalogen kan du ladda ned ett kalkylark med dina böcker. Markera kryssrutan Visa metadatakolumner när du laddar ned kalkylarket.

Ändra tillgänglighet

Det går inte att aktivera eller inaktivera flera förhandsgranskningar för Google Böcker samtidigt. Kontakta oss om du behöver ändra förhandsgranskningen för flera böcker samtidigt på Google Böcker. Du kan fortfarande aktivera flera böcker för försäljning eller ta bort dem från försäljning på Google Play när du ändrar inställningar för flera böcker samtidigt med hjälp av ett kalkylark.

1. Logga in på partnercentret för Play Böcker.
  2. Välj Bokkatalog till vänster.
  3. Välj bokens titel.
  4. Välj Granska.
    • Aktivera boken så att den går att förhandsgranska på Google Böcker.
    • Aktivera boken för försäljning om du vill tillåta att den säljs på Google Play.
    • Inaktivera boken om du vill ta bort den från Google Böcker och Google Play.

Tips! Du kan även behöva tillhandahålla filer och inställningar för boken innan den publiceras. I så fall visas statusmeddelandet Åtgärd krävs för boken.