Bokstatus och tillgänglighet

Några av funktionerna som beskrivs på den här sidan kanske inte är tillgängliga, eftersom det bara går att sälja böcker på Google Play i vissa länder.

Det finns tre tillgänglighetsnivåer för böcker som skickats till partnerprogrammet:

• Aktiverad för förhandsgranskning på Google Böcker och aktiverad för försäljning i Google Play Butik (tillgängligt i ett begränsat antal länder)
  • Aktiverad för förhandsgranskning på Google Böcker
  • Inaktiverad (ingen förhandsgranskning på Google Böcker och inte tillgänglig för försäljning på Google Play)

Statusmeddelanden

Varje bok kommer att visa ett av följande statusmeddelanden i bokkatalogen och på den enskilda bokens sammanfattningssida:

• Finns på Google Play: Boken är tillgänglig i Google Play Butik. Om du håller muspekaren över statusmeddelandet i bokkatalogen ser du i vilka länder boken finns tillgänglig för försäljning.
  • Finns på Google Böcker: Boken kan förhandsgranskas på Google Böcker. Om du håller muspekaren över statusmeddelandet i bokkatalogen ser du i vilka länder förhandsgranskning är tillgänglig.
  • Godkännande krävs: Du har lagt till den här boken i ditt konto, men du har ännu inte angett om du vill att den ska vara tillgänglig på Google Böcker eller i Google Play Butik. Klicka på bokens titel i bokkatalogen och ange bokens tillgänglighet på fliken Sammanfattning.
    Obs! Du kan undvika denna status i framtiden genom att justera mallinställningarna så att standardinställningarna tillämpas automatiskt.
  • Åtgärd krävs: Boken har inte lagts upp på Google Böcker eller i Google Play Butik på grund av ett problem. Håll muspekaren över statusmeddelandet i kontot i bokkatalogen för mer information. Använd vårt felsökningsverktyg för att se vilka steg du ska utföra.
  • Bearbetas: En nyligen gjord ändring i bokens filer eller inställningar bearbetas fortfarande. Kolla igen snart om du vill ha en uppdaterad status.
  • Inaktiverad: Boken har lagts till i bokkatalogen, men den har inte publicerats och finns för närvarande varken på Google Böcker eller Google Play. Den visas inte i bokkatalogen i standardvyn men går att hitta vid sökning.
  • Okänd: Den här statusen kan visas när systemet fortfarande bearbetar bokens inställningar.

Om du vill se närmare uppgifter om statusen för alla dina böcker utan att hålla muspekaren över varje statusmeddelande i bokkatalogen kan du hämta ett kalkylark med dina böcker och läsa kolumnen Status. Markera kryssrutan Visa metadatakolumner när du laddar ned kalkylarket.

Ändra tillgänglighet

1. Logga in på partnercentret.
  2. Klicka på Bokkatalog till vänster.
  3. Klicka på bokens titel.
  4. Klicka på Sammanfattning.
    Obs! Fliken kan heta Publicera om det gäller en ny eller inaktiv bok.
  • Aktivera boken så att den går att förhandsgranska på Google Böcker.

• Aktivera boken för försäljning så att det går att sälja den på Google Play (tillgängligt i vissa länder).

• Inaktivera boken om du vill ta bort den från Google Böcker och Google Play.

Obs! Du kan även behöva tillhandahålla filer och ange inställningar innan boken kan visas. Om så är fallet får boken statusen Åtgärd krävs.

Det går inte att aktivera eller inaktivera flera förhandsgranskningar för Google Böcker samtidigt. Kontakta oss om du behöver göra det. Däremot kan du aktivera flera böcker för försäljning samtidigt eller ta bort dem från försäljning samtidigt med hjälp av ett kalkylark.